Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Шутерска клиника Џордана Лојда. Цибоси демолирани у храму кошарке

У заосталом сусрету 14. кола регионалне АБА ј.т.д. лиге кошаркаши Црвене звезде мтс дочекали су у дворани „Александар Николић“ екипу загребачке Цибоне. Без већих проблема црвено-бели су остварили тријумф чиме су и даље остали једина непоражена екипа регионалног такмичења која није осетила горчину пораза у 2021. години, а истовремено био је то и четврти узастопни тријумф екипе тренера Дејана Радоњића у свим такмичењима.

Црвена звезда : Цибона 85:63 (21:10, 20:18, 16:12, 28:23)

„Вукови са Тушканца“ су претходне две утакмице одиграли одлично, савладали су Партизан НИС и изгубили у неизвесној завршници од Будућност ВОЛИ. Ипак, против наше екипе нису могли, па су доживели убедљив пораз.

Од страта је званични шампион АБА лиге наметнуо жесток ритам. То најбоље показује чињеница да су гости први пут из игре поентирали тек у шестом минуту преко Ловра Гњидића.

Разлика током меча је константо расла у корист домаћина. Дејан Радоњић је покушао да расподели минутажу како би сачувао свежину за оно што предстоји екипи. То је успео да уради, пошто Дејан Давидовац није ни био у саставу, док Огњен Добрић није улазио у игру.

Праву малу шутерску клинику држао је Џордан Лојд који је за три поена шутирао 7/10 и тако ставио свима до знања да се враћа у одличну форму која га је красила на почетку сезоне.

Управо је Лојд био најефикаснији у Звезди. Меч је окочао са 25 поена, пратио га је Марко Јагодић-Куриџа са 14. На другој страни најбољи је био Роко Пркачин са 13, док је Игор Марић постигао један поен мање.

Црвена звезда тренутно има скор од 17 победа и два пораза, а предстојећег викенда гостују у Подгорици екипи Будућност ВОЛИ. Биће то сусрет у којем наша екипа може евентуалном победом већ сада највероватније обезбеди прву озицију пред плеј-оф.

КК Црвена звезда мтс: Хол 13, Волден 6, Лојд 25, Ускоковић 4, Рит 2, Раданов 4, Добрић, Симоновић 8, Јагодић-Куриџа 14, Кузмић 5, Нноко 4.
КК Цибона: Вујовић, Радовчић 7, Планинић 4, Марић 12, Буљевић 6, Новачић 3, Пркачин 13, Гњидић 7, Бранковић 6, Дрежњак 5.

Повезане вести

5 comments

Звездаш мар 17, 2021 at 09:43

Раданов је плач мајке Божије…

Reply
Aleksandar 89 мар 17, 2021 at 00:34

Bravo momci Svaka Cast sad samo jako da se dobiju i ostale zaostale utakmice a u nedelju samo jako protiv Buducnosti u Podgorici.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 16, 2021 at 21:31

RADANOV BOLJE DA SE BAVI ŠAHOM ONE JE ZALUTAO U KOŠARCI..KAO I KOKO BLENTONJA I KILAVI KUZMA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 16, 2021 at 21:30

JEL SADA SVIMA JASNO DA KAD NE IGRA DAVIDOVAC NAŠA IGRA JE DALEKO BRZA,MANJE IZGUBLJENIH LOPTI MANJE PROMAŠAJA,BOLJA ODBRANA,BRZA ROTACIJA..SA NJIM U IGRI MI IZGUBILO CELO POLUVREME

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 16, 2021 at 21:29

DRAGO MI JE DA SMO RAZVALILI UJKICE

Reply

Leave a Comment