Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Валенсија има одличне центре, а са Недовићем су још јачи споља

На почетку последњег тренинга црвено-белих пед пут у Валенсију на меч осмог кола Д групе Евролиге у табор Црвене звезде стигла је тужна вест. Преминуо је Ацо Петровић. Велики звездаш и некадашњи тренер црвено-белих изгубио је борбу за тешком болешћу што представља велику губитак за Црвену звезду, али и српску кошарку. Сходно томе, Дејан Радоњић је своје излагање на конференцији за медије пред важан евролигашки дуел са Валенсијом почео следећим речима:

– Кошарка и Црвена звезда су изгубили великог човека и тренера. Породици и пријатељима Аце Петровића изјављујем најдубље саучешће – рекао је Радоњић а потом изнео очекивања пред дуел са Валенсијом који је на програм у петак од 21 сат.

– Валенсија је на самом почетку такмичења истакла кандидатуру за прва четири места у групи, у којој је Олимпијакос већ обезбедио пролаз. Валенсија је показала жељу да испуни те амбиције. Имали су једну изузетно квалитетну представу против Олимпијакоса где су имали шут за победу, савладали су и Галатасарај и тако наговестили да ће бити јако конкурентни у односу на онај први меч у Арени – кратко је застао Радоњић, а затим наставио:

– Сигурно су јако квалитетни. Дубљевић је њихов најбољи играч. Он је после дуже паузе пред наш меч изашао на паркет и тада је био добар, а сада је већ у много бољој форми. Додатно се променила ситуација у тиму довођењем Недовића који је један перфектан играч и момак. На свом паркету дефинитивно су јако добри и у тренутку када улазимо у завршницу групног такмичења сваки дуел је јако битан. Међутим, треба констатовати да оно што смо рекли после меча са Нептунасом јесте да ова утакмица није одлучујућа. Рецимо, Лаборал Кућа је савладала Олимпијакос и тиме је направила одличан резултат иако можда није било наговештаја да ће се то десити. Ушли су у врло добру позицију, чињеница је да ситуација на табели може лако да се промени тако да треба бити обазрив – позвао је на опрез Радоњић.

Млади стручњак истакао је да ситуација у којој се црвено-бели сада налазе не гарантује пролаз у наредну фазу:

– Прошле године смо са четири победе отишли у Еврокуп, тако да је јасно да овај број тријумфа који сада имамо није довољан. Потребно је у сваком моменту да будемо квалитетни и јаки и да направимо победу која би нам омогућила пролаз даље. Има ту разних калкулација, али из ове перспективе, генерално, четири победе нам не гарантују пролаз даље. Али исто тако, уколико забележимо евентуални пораз против Валенсије, не значи да је трка за Топ 16 готова.У Шпанију играмо против клуба који је веома добар и очекује нас изузетно тежак меч. Квалитет који поседују у спољној и унутрашњој линији морамо да покушамо да ставимо у нашу корист. Сигурно да имају веће искуство него ми и знају добро да искористе предност домаћег терена. Сматрам да одсуство неких њихових играча, на пример Лишчука, у овом тренутку и није неки недостатак јер поред њега имају Лончара и Дубљевића који такође може да одигра на позицији „петице“. Имају и могућност да са Недовићем направе пуно тога доброг, посебно у фази напада. На њихову чврстину морамо одговорити чврстином, концентрација мора да буде на највишем нивоу и предстоји нам 40 минута велике борбе. Надам се да ће то бити довољно да на крају будемо задовољни.

Што се тиче здравственог билтена у екипи, на располагању ће бити сви осим Стефана Јовића:

– Јовић ће ићи са нама, али није спреман да игра. Можда би био да је раније почео да ради кошаркашке тренинге, али сигурно није спреман у овом тренутку. Покушаћемо да га у неком од наредних тренинга ставимо у функцију и да одрадимо завршну припрему његовог повратка на терен, али видећемо да ли ће бити спреман за утакмицу против Металца. Остали играчи су спремни.

На констатацију да су црвено-бели и даље без пораза против шпанских клубова од када је као тренер Радоњић преузео екипу, стратег црвено-белих је кроз осмех рекао:

– Искрено, да ме нисте подсетили, ја се не бих ни сетио тог податка. Међутим, знамо против какве екипе идемо да играмо. Валенсија поседује пуно квалитета и искуства и на тај начин приступамо припреми утакмице сви у тиму – нагласио је Радоњић.

Повезане вести

5 comments

Jessie Pinkman дец 4, 2014 at 21:13

Jednom u zivotu najavi da idemo na pobedu!!!

Reply
mariachi дец 4, 2014 at 12:58

#RADONJIZAM!!!!!

Reply
rs дец 4, 2014 at 10:42

S obzirom da nece igrati da li dvojica iii trojica iz startne postave,imamo se cemu nadati bar mozemo pokusati.I sa Galatom je bilo tijesno,zasto ne bi i ovde.Dobri su kod kuce,i moraju pobjediti ali ni mi nemamo sta izgubiti.Jos ova utakmica da damo gas,u Aba ligi su sada laksi mecevi,napokon,i mozemo odmarati igrace.Problem mozda prestavlja sto su Kalinic,Vilijams sada malo stali,dok su nam se podigli Jaka,Djenka,Cirbes je sa malom minutazom a on da bi pokazao sta zna mora u paru sa Markusom.Dangubic idalje nista ne pokazuje a da bi pobjedili potrebno je da svi odigraju dobro.

Reply
Бранимир дец 3, 2014 at 21:42

Ствари се у нашој групи одвијају на начин да ће тимови наставити да побјеђују на домаћем терену, а губе у гостима. Једини изузетак у томе је наша Црвена Звезда, што није само емотивни утисак, већ и чињеница. Валенсија би требала да добије 2 утакмице, а да у шпанском дуелу одлучи који Шпанац испада из трке. Тако је врло могуће да 4 клуба имају по 4 побједе јер ће се искоматити између себе, а и Олимп би требао и даље да буде велики. Очекујем да пораз у Виторији буде мањи од 12 и да тако ЦЗ и са четири побједе има предност у односу на сваког другог ривала.

Reply
pera дец 3, 2014 at 20:18

Odigrati prvo poluvreme maksimalno jako. Nisu stabilni variraju u igri. I razlikom od 12 poena smo u drugom krugu ali mi ćemo ovu utakmicu pobediti jer smo bolji tim.

Reply

Leave a Comment