Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: У Истанбулу нас очекује много тежи посао

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након пет кола у Евролиги имају учинак од три победе и два пораза. Посебан елан црвено-белима даје победа у претходном колу најјачег европског такмичења када је Звезда у Виторији савладала Лаборал Кућу веома убедљиво. Такође, стопроцентни учинак у АБА лиги након осам кола је још један разлог за велико задвољство, али веома неугодан распоред у наредном периоду не даје црвено-белима пуно простора за славље.

Већ у петак, од 19 часова Звезда наставља такмичење у Д групи Евролиге против Галатасараја који ове сезоне не зна за пораз на свом паркету. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић је то апострофирао пред гостовање у Истанбулу, као и то да ће сви проблеми са којима се Галата суочава ујединити екипу:

– Утакмицом са Галатасарајем ми започињемо други круг такмичења у првој фази Евролиге. Остало је још пет утакмица, а од тога три на гостујућем терену. Ми смо славили против Галатасараја на нашем терену, али нас у Истанбулу очекује много тежи посао јер је реч о клубу са великом армијом навијача и огромним амбицијама. То је екипа која има квалитет и искуство и на свом терену играју јако добро о чему најбоље сведочи податак да ове сезоне немају пораз на домаћем паркету, чак ни против Евролигаша. Показују да су у доброј форми и покушавају своје амбиције да испуне прво у овом делу, а потом и у наставку такмичења – започео је причу Радоњић, а потом додао:

– У овом моменту се више прича о проблемима у којима је Галатасарај. Сигурно је да ће играти без Владимира Мицова, евентуално Мартинаса Поцијуса, то је сигурно одсуство квалитета. Изостанак тих играча доноси додатно јединство јер су искусни и знају како да реагују. Урадиће све пред својим навијачима да то јединство ставе у функцију тима и наставе серију непобедивости на свом терену – истакао је стратег црвено-белих који је потом причао о играчком кадру наредног ривала:

– Галатасарај има Ароја који прави разлику у свим дуелима, ту је и Ерцег који игра у сјајној форми, као и турски играчи који годинама играју на високом нивоу у Европи. Очекујемо да направе мобилизацију. Неће бити једноставно јер ће искористити ову ситуацију да буду још сложнији – рекао је Дејан Радоњић.

Тренер црвено-белих се потом осврнуо на наставак такмичења у Евролиги:

– Ми идемо са великом жељом да изненадимо у Истанбулу. Имамо још пет кола и исто толико екипа које имају шансе да буду међу четири тима. Свако коло доноси нове промене и статусе код клубова у резултатском смислу. Имамо Нептунас који је неоправдано стављен у улогу аутсајдера, а била је потребна победа против Валенсије да би их сви озбиљно схватили. Они и даље имају шансе. Валенсија се појачала Недовићем и нескривено желе да остваре што више победа – рекао је Радоњић и затим додао:

– Показали смо се као достојан ривал у овој групи и оптерећујемо се само сваким наредним противником. Покушаћемо да одиграмо добар меч у Истанбулу али смо свесни да неће бити лако.

Уследило је питање новинара како на екипу утиче све чешће поминање проласка у најбољих 16 екипа Европе:

– Сигурно да толико помињање Топ 16 фазе може да одвуче пажњу. Нама је циљ да одиграмо што боље против Галатасараја, а потом и наредни меч у АБА лиги. Морамо да останемо скромни и да размишљамо само из кола у коло. Када се све заврши онда правимо анализу – рекао је Радоњић који је потом кратко истакао да се његови изабраници не оптерећују кош разликом у наредним мечевима.

У табору Звезда поред сјајних резултата има још разлога за задовољство, а реч је о опоравку Стефана Јовића који иде брже него што се у први мах мислило:

– Опоравак иде јако добро. Извесно је да ће опоравак трајати краће од четири недеље колико су говориле прве прогнозе. Нећемо да журимо јер је дуга сезона. Имаћемо прецизнију информацију у току следеће недеље – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment