Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Дангубић и Тејић читали бајке, Чарлс учио српски

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком је у сарадњи са техничким партнером Евро Ђунтијем у Хали 1 београдског сајма књига организовала веома занимљив догађај са циљем да се промовише спорт и читање као пожељне вредности међу младима. Чарлс Џенкинс, Марко Тејић и Немања Дангубић посетили су штанд нашег парнера и дружили се са посетиоцима Сајма.

У центру пажње били су најмлађи читаоци, који су имали прилике да упознају своје идоле. Малишани су могли да уживају у најлепшим бајкама у интерпретацији играча Звезде, али и да чују бројне занимљиве приче из света кошарке и врло корисне савете.

Марко Тејић је пренео своја искуства која је стекао похађајући Колеџ Београд који се налази у систему Црвене звезде. Говорио је о значају образовања код спортиста. Чарлс је заједно са малишанима учио српски језик, што је изазвало одушевљење свих присутних и пуно осмеха. Највише посла имао је Немања Дангубић који се одлично снашао у новој улози и прочитао највише бајки окупљеним малишанима, а потом уследио је и квиз. Дангубић и Тејић су постављали питања малишанима, а после сваког тачног одговора уследиле су награде у виду слаткиша и књига.

На крају дружења девојчице и дечаци, као и остали присутни имали су прилике да се сликају са својим идолима.

– Велико је задовољство дружити се са клинцима и поделити своја искуства са њима. Драго ми је да сам учествовао у овој акцији и имао прилике да на неки начин посаветујем најмлађе навијаче – рекао је Немања Дангубић одушевљен оним што је видео на Сајму, а на његову причу надовезао се Тејић:

– Јако лепо искуство за све нас, увек је сјајно када те сачекају насмејана деца којој ово много значи. Добро је што клуб води рачуна о едукацији најмлађих. Ја сам завршио Колеџ Београд који је у склопу Црвене звезде и знам колико је образовање значајно, па сам искористио прилику да посаветујем и ове девојчице и дечаке.

КК Црвена звезда Телеком и Евро Ђунти на сјајан начин су повезали спорт и едукацију и направили догађај који је привукао велику пажњу. Ово је само први у низу оваквих пројеката, јер ће Звезда у сарадњи са Евро Ђунтијем реализовати још друштвено одговорних пројеката у наредном периоду. Томе се унапред радује и Џенкинс:

– Било је сјајно. Учио сам српски заједно са малишанима, читали су бајке, нисам баш разумео али све те приче јако добро знам. Било је огромно интересовање и драго ми је што смо обрадовали бројне дечаке и девојчице својим доласком – закључио је Џенкинс.

Повезане вести

Leave a Comment