Moja Crvena Zvezda
БлоговиДомаћи шампионатНиколаФудбал

Прљаве игре се понављају

Минуле суботе одигран је још један вечити дерби и као и сваки претходни подигао је пуно прашине – пре, за време и након утакмице. То није ништа чудно и управо та емоција и те реакције чине га једним од највећих на свету, иако квалитет фудбала одавно није на нивоу “вечитог“ ривалитета.

Црвена звезда је на стадион ЈНА изашла са једним од најмлађих тимова у својој историји, али су голобради младићи у црвеним дресовима оставили сасвим солидан утисак у Хумској, а добрим делом утакмице су били и доминантнија екипа. Међутим, неискуство је узело свој данак, па је Партизан остварио заслужену победу. Шта је онда спорно у овој причи?

Спорно је понашање једног дела медија и појединих играча Партизана, који као да нису знали да уживају у победи свог тима, већ су се упустили у анализу суђења како би ваљда доказали себи да једва понулетни црвено-бели момци нису били егал (у најмању руку) са њима, већ да је требало да славе и убедљивије, али су их судијске грешке, које су само они видели, спречиле у томе. Наравно, ту је и добро позната увертира пред сваки дерби и прича о чувеном недосуђеном пеналу 19 година, као да комшије очекују да тај пенал треба да буде свиран већ у тунелу.

Црвена звезда је велики клуб и разлоге пораза не треба да тражи у судијским грешкама. Судије су људи као и сви, у појединим ситуацијама је оштећен ривал, у појединим наш клуб. Међутим, оно што “боде очи“ је да се појединци чуде и сматрају да су оштећени, јер Лазић није добио црвени картон после дуела са Лазовићем. Ако је било тешко за судије да јасно виде ситуацију у делићу секунде на самом терену, бар се на тв снимку јасно видело да никаквог контакта није било, већ да је реч о вешто одглумљеном фаулу. Данко Лазовић јесте кренуо као голу Звезде, али у ситуацији искоса са десне стране и играчем “за вратом“, који је уз то и бржи, урадио је оно што је за њега у том тренутку било најбоље – покушао је да изнуди фаул. Нећемо да будемо лицемерни и да Данка критикујемо због симулирања, јер не бисмо то урадили да је у таквој ситуацији био играч нашег тима, али Данко заслужује сваку критику због изјава којима критикује суђење и чуди се одлуци да Лазић не добије црвени картон. Уместо да буде срећан што му је прошла подвала, он се усуђује да критикује судију који им је својом одлуком омогућио да постигну погодак.

Изјаве као изјаве не би биле проблем да нису део организоване игре. Пред почетак сваке сезоне прича је иста. Звезди је титула обећана, јер то треба Тадићу, Дачићу, Вучићу, Русима и коме све не. Појављују се криминалне анализе суђења, по којима испада да вишеструки првак државе, некадашњи првак Европе и света, може да победи само уз судијску помоћ, као да је реч о клубу који је до јуче играо Српску лигу, а не о Црвеној звезди, а у томе нарочито предњачи некада угледни спортски лист. На тај начин се формира лажна слика о некаквом повлашћеном положају који наш клуб има, а колико је то истина и колико смо повлашћени сведоци смо сви ми претходних 10-ак година.

Још једном вреди поновити, није нам намера да оспоримо заслужену победу Партизана, али на омаловажавање нашег клуба никад нисмо, нити ћемо ћутати. Ко је у праву просудите сами.

 

Повезане вести

8 comments

redi kruger окт 21, 2014 at 15:09

Sta mi imamo godinama od price i tekstova… doslo je vreme za dela! titula mora biti nasa po svaku cenu. Ne smemo dozvoliti unutrasnje i spoljne izdaje i spinove.
Za pocetak neka se objavi adresa toleta??? i ostalih volova, milioni Delija ne smeju vise da spavaju, vec da budu nocna mora malobrojnim ugrozenim prdizanusnim lopovima, sudijma i medijima.

Reply
Luka окт 21, 2014 at 02:11

Moram priznati da mi nije jasno o čemu pričate? Nikakvog kontakta nije bilo? Pa Lazić ga je svukao na zemlju sa leđa, čist crveni karton.
Umesto da birate jedinu nespornu situaciju, trebalo je da ukažete na to da Jović nije bio u ofsajdu nego u liniji, na igru rukom Vulićevića, na sramno ponašanje Lazovića i Škuletića, na gađanje Bosančića u glavu na korneru, na provokacije u tunelu na poluvremenu i nakon utakmice, na redare koji vređaju našeg trenera i igrače… I od svega ovoga vi ste našli jedinu stvar gde su groboši u pravu?
I posle se čudite što nema nikog na forumu…

Reply
realniKomentator окт 21, 2014 at 11:21

Luka grobaru, mrš odavde

Reply
Luka окт 21, 2014 at 16:41

Svakakvih nas ima. Žao mi te je.

Reply
miki окт 21, 2014 at 22:17

sta pricas bre?ti ne vidis dobro.Lazovic ga vuce za dres i onda se pusta i pada.pomocni sudija signalizira faul za nas.lopovluk.jos ovaj pizgljavi trazi penal i crveni karton.

Reply
mmmm окт 21, 2014 at 01:11

Tek sad vidim da nema reci o penalu… :facepalm: Bilo je vise osnove da se sudi faul nad Lazicem, ali iskustvo Lazovica je tu presudilo.

Reply
dragan окт 21, 2014 at 00:43

Njihova kuknjava iznenadjuje taman koliko i siptarsko paljenje srpskih zastava.Mozemo pricati i pisati koliko hocemo,vo sta zna zna i tu je kraj.Tako i ovi nesretnici.Predugo su pustani sa lanca i sad se bagra tesko dovodi u red

Reply
Nikola окт 20, 2014 at 22:53

Najzad ste napisali neki koristan tekst, jos samo kada bi pljuvanje po Zvezdi sprecili i na forumu,

Reply

Leave a Comment