Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Са Мегом је увек неизвесно

Због заузетости хале Пионир у којој ће овог викенда бити одржан турнир у теквондоу “Галебов трофеј Београда”, кошаркаши Црвене звезде Телеком приморани су да меч четвртог кола АБА лиге са Мега Визуром као домаћини играју у дворани ФМП у Железнику. Утакмица је на програму у недељу од 21 сат, а улазнице се од суботе могу купити на свим пословницима Евентима. У продају ће бити пуштено само 1.000 карата и то по цени од 300 динара, а као што је уобичајено важиће и сезонске карте. На дан утакмице улазнице ће продавати и на билетарници дворане ФМП и то од 17 сати па све до почетка меча.

– Дуели између Црвене звезде и Меге су увек јако интересантни и врло неизвесни и зато овај меч који играмо у недељу треба посматрати на тај начин. Мега је млад тим са великим потенцијалом. Величина тог потенцијала код Јокића се зна, али ту има још низ играча који ће у перспкетиви сигурно имати добре каријере. Миљеновић је ове сезоне преузео улогу лидера и то јако добро користи. Ту се још истичу Јарамаз, Загорац и мало старији Мареља. Ангажовањем Марка Кешеља добили су велико појачању у квалитету али и искуству што је јако значајно за тим који је јако добро почео сезону и који игра брзо и веома добро. Због свега тога заслужују адекватан приступ од првог до последњег минута – почео је своје излагање на конференцији за медије тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом о дуелу са Мегом причао кроз призму великог тријумфа над Галатасарајем :

– Задовољство после победе над Галатасарејем које је морало кратко да траје треба да се пренесе у један други статус пред меч са Мегом како би та победа могла да буде валоризована. У дуелу са Мегом желимо пре свега добру концетрацију која је на испиту после дуела са Галатом јер смо имали велику физичку и емотивну потрошњу. Морамо да будемо на максималном нивоу, јер уколико то не буде случај млада екипа Меге која сјајно игра ће то знати да искористи. Бојазан због тога сигурно да постоји и зато опрез мора да буде присутан. Желимо да савладамо Мегу и наставимо низ победа у АБА лиги, али и да надоградимо оно што смо урадили у досадашња четири меча и да после Галатасараја покажемо квалитетну реакцију на терену.

Радоњић је истакао да су сви играчи здрави и потпуно спремни за утакмицу са Мега Визуром, а посебно се осврнуо на чињеницу да се после победе над Галатасарајем у јавности више говори о наредном евролигашком дуелу са Нептунасом него мечу са Мега Визуром који је јако важан за Звезду.

– Водимо рачуна да код играча такав приступ не буде приостуан, или бар не до те мере да нам угрози оно што нам је приоритет а то је освајање нових бодова. То сигурнода није добро разнмишљање, треба да се иде од утакмице до утакмицејер јер то је пут који ће нам донети оно што прижељкујемо. Прескакање утакмица и посматрање ствари на тај начин да одигравањем једног доброг меча и остварењем једне велике победе само по себи може да нам доноси добре резултате и игре не сме бити присутно. Јер, није реално да се тако нешто догоди и не може нам донети оно што ми прижељкујемо. Из тог разлога очекујем да приступ и концетрација у овом мечу буду адекватни квалитету и потенцијалу који поседује Мега Визура – закључио је Радоњић.

Повезане вести

19 comments

ds окт 19, 2014 at 16:55

Posto se titula u fudbalu nece odbraniti,nazalost vaterpolo nam se vraca na staro,i tesko da ce se nesto osvojiti to me najvise od svega boli ali Sefiku,Savicu i braci Rasovic treba pruziti punu podrsku u ime svega sto su uradili ove dve godine.Ostaje nam kosarka,prosle godine je to mogla biti sjasna sezona,sampioni u fudbalu,vaterpolu,odbojci plus kupovi ali ove pola toga nece biti,pa mozda ni narednih.Jedino nam je KK stabilan i zato ocekujem da se ove sezone potrude dodatno.Imamo dobar tim,klub radi dobro samo titule nedostaju,ipak one su i najvaznije.

Reply
Goran137 окт 20, 2014 at 15:28

Kako jedino kosarka stabilna kada smo u muskoj odbojci pre neki dan vec osvojili prvi trofej Superkup 🙂 Znaci kosarkasi i odbojkasi ce sigurno da osvoje trofeje ove godine,a od prvih 7 sportova verovatno jos i vaterpolistkinje,pa teniseri i atleticari/atleticarke koji dominiraju zadnjih 10ak godina…Mozda jos i fudbaleri ili kosarkasice,rukometasi,odbojkasice,vaterpolisti,osvoje koji trofej u kupu…A kidamo za sada i u manjim sportovima ragbi,karate,dzudo,stoni tenis,streljastvo,florbol tako da bice trofeja ne brini 😉

Reply
aca nis окт 19, 2014 at 16:11

Ljudi, vidim psujete trenera po ko zna koji put. To je sport, tim mora i da dobija i da gubi. Radonjic raste sa timom, tim stvaramo od 2010 godine i raste iz sezone u sezonu, to je ocigledno. Onde gde se pogresi ispravi se naredne sezone i to je ocigledno. Ako je prosle sezone bio Simonovic, sad je Kalinic i Dangubic, ako je bio Nelson, sad je Vilijams i Jovic, ako je bio Katic, sad je Cirbes. Mi rastemo kao tim, sa njim treba i trener, i sto je tu duze, vise ce i tim da poraste. Vec sam rekao, opet cu da navedem primer Vujosevica. Naime on 6 sezona nije uspeo da uvede tim u drugu fazu evrolige do koje se tad i lakse dolazilo nego sad jer je titula bila njihova bez problema svaki put. On je rastao sa timom, ucio na greskama, gubio od cibone i francuza sa po 25 razlike kuci, ali ucio i kad je stekao rutinu, dovodio dobre igrace po svojoj filozofiji, stigao je do f4 evrolige. Naveo sam njega kao primer jer po mom misljenju nema trenera u regionu koji ima bolji rezultat sa nekim timom. Strpljenje i bice sve.

Reply
Delija mp окт 19, 2014 at 16:43

Ne moze se pricati dali je Vujosevic odlican trener,on je sezonama unazad imao sta je hteo,uzimao sve najbolje iz Srbije i okruzenja.Mnogi kazu da smo prosle sezone imali jaci tim od Partizana,meni se cini da su oni dosta jaci bili od nas imali su Bogdanovica,Pavlovica,Lovernja,Bertansa,Kinslija koji su vrhunski igraci.Verujem da bi Radonjic dobio Vujosevica da su zemenili timove.
Sada mi dobijamo najbolje iz Srbije i situacija se polako menja,to ce da se vidi od ove sezone.krivo mi sto je njima dosao Macvan ali smo i dalje dosta jaci od njih.Treba raditi na sutu,u odbrani smo odlicni.Polako da se uigramo i verujem u top16 evrolige i titulu aba i srpske lige.Ovaj tim ima pobednicki mentalitet,poslusajte samo njihove izjave i bice vam sve jasno

Reply
Japaja окт 19, 2014 at 16:53

Teško je to porediti jer je Vujošević od samog starta karijere imao svoju viziju i hrabrost, i u pobedi i u porazu. Kad bih to video kod Radonjića, ne bi mi smetalo da ga sačekamo da „odraste“ sa timom. Ali ne vidim, vidim samo ziherašenje i strah, i to što važniji meč to veći strah. Zato smatram da je bolje na vreme reagovati. Treća sezona bačena u vetar bi bila preskupa.

Reply
Nikola M. окт 19, 2014 at 17:51

Moje misljenje je da je ovo prva sezona u koju ulazimo kao favoriti u odnosu na Partizan. Njima je proslog leta samo Lucic otisao, svi drugi su ostali, a dosao im pritom Kinzi. Jesu imali problema sa povredama, ali nisam stekao utisak da imamo bolju ekipu od njih. E ovog leta su oni malo u nasoj kozi pa cemo videti kako ce se snaci.

Sto se trenera tice, videcemo…imao je podrsku kako moju, tako i sajta MCZ u celosti, medjutim nakon sto osim Kupa nije osvojio nijedan trofej, a ni na parketu izborio Evroligu, mislio sam da nece ostati i ove sezone. No, videcemo, kad je vec ostao mora se podrzati, sad nikako nije vreme za promene i turbulencije, a jos manje je vreme tamo u aprilu, kao sto je bio slucaj sa Vukoicicem.

Reply
Delija mp окт 19, 2014 at 20:50

Odlican je Vujosevic,cim nema vrhunske igrace gubi sa po 30 razlike,4 izgubljene i jedna pobeda do sada.Hrvatskom komentatoru je bilo zao sto ih ovi ponizavaju na terenu.Imali su prosle sezone mnogo jaci tim od naseg.A vi terate Radonjica koji je sve utakmice dobio sa +20,dobio jedan Galatasaraj koji je dobro prosao sa +8,koji tek treba da uigra ekipu koju je skoro kompetno promenio.
Moja podrska Radonji koji ove godine osvaja toliko dugo cekane titule.

Reply
Delija mp окт 19, 2014 at 20:57

Koliko su bili jaci od nas prosle sezone dokazuje samo kada smo je bilo 5 na 3 bilo je mnogo neizvesno,jedva,ali jedva smo ih dobili.Pa sta tu moze trener,jos je Katic napravio 4. i 5. licnu iz kos faul.

Reply
MrT окт 19, 2014 at 15:16

Au ljudi koliko jedete go*na sa trenerom. Daj pustite coveka na miru,vezali smo sve pobede i to ubedljive,a tu kao spominjete neke propuste? Pa da nam je trener,sta znam, Ivkovic,mislte li stvarno da bi igrali „bezgresno“? Pa evo Srbiju smo sad gledali,koliko je bilo gresaka i svega pa smo na kraju uzeli srebro…. Mislim stvarno,svi su tu kao neki skauti,vi znate….

Reply
Miloš окт 20, 2014 at 16:52

ako nisi pratio utakmce reprezentacije, sve vreme smo imali igru, a naravno da smo grešili. Mi nemamo već treću godinu i Radonjić nema pojma, a sad da li ti to i ostali vidite, potpuno je svejedno, jer da se razumete, mi bi pod njegovim vodjstvom uzeli makar jednu titulu u protekla dva prvenstva.

Reply
Wild Wild окт 19, 2014 at 14:32

Ljudi, ne smemo se zavaravati ubedljivim pobedama. Očigledne su iste greške koje smo pravili prošle i pretprošle sezone. Misli li neko stvarno da će ovog puta, kad dođu finala i borba za trofeje, Radonjić umeti da se snađe? Nema šanse, i dalje mu je strah u očima, i dalje mu se veže jezik na tajm autu kad upadnemo u krizu. Bio bi greh upropastiti ovu ekipu, i zato, Čoviću, dovedi nam trenera!

Reply
Isus окт 19, 2014 at 15:14

Alo covece shvati da nece Covic menjati sad trenera u sred sezone makar izgubili narednih 10 meceva. Prekinite vise sa tom pricom o smeni trenera, ostaje Radonjic do kraja sezone sigurno i tacka.

Reply
Mloš окт 20, 2014 at 16:48

Prvo, nije sred, već početak sezone, a drugo, Radonjić je tu već godinu i po dana, ako nisi pratio kk.

Reply
Hez окт 19, 2014 at 14:19

Eh, da nam je prekaljeni i skusni trener, gde bi nam kraj bio…

Reply
Luka окт 19, 2014 at 14:18

Svaka čast, Radonja, na džentlmenskim izjavama, ali nama treba trener, a ti to nisi.

Reply
milos окт 19, 2014 at 12:37

Ako je on sve ovo rekao, onda mora da je konferencija trajala nekih dva sata. Nemam protiv njega nista licno, ali se nadam njegovom odlasku sto pre, jer je on nasa najslabija karika i kada nam bude najpotrebniji…

Reply
mariachi окт 19, 2014 at 12:53

Idi gledaj Svinju i Stoku ako ti nevalja Zvezda!

Reply
Miloš окт 20, 2014 at 16:45

Ne valja se piše ovako kako sam ja to učinio, a gledanje Partizana prepuštam tebi i tvojim istomišljenicima, koji na kraju kao svaki Srbin okrenu ćurak kad im dodje iz dupeta u glavu.

Reply
Alex Unders окт 19, 2014 at 14:21

Tačno tako, Miloše, najslabija karika koj popusti kad je najvažnije. Zato se u plej of ABA lige ne sme ući sa Radonjićem na klupi!
I ne obaziri se na provokatore – grobari sve čine ne bi li održali Radonjića na našoj klupi.

Reply

Leave a Comment