Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Радоњић: И против Ефеса морамо одиграти такмичарски

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су и у другом мечу на турниру Глориа куп у Истанбулу. Међутим, црвено-бели немају за чим да жале. Јер, изабраници тренера Дејана Радоњића на Босфору су се намерили на веома квалитетне ривале, московски ЦСКА и Фенербахче Улкер, главне фаворите за пласман на Фајанл-фор Евролиге, а приступ који су првотимци црвено-белих имали у ова два меча свакако храбри уочи старта АБА лиге и прве утакмице у новој сезони против Левског. Звезда је и поред два пораза приказала веома добру игру, а прилику да додатно поправи утисак имаће у дуелу против Анадолу Ефеса у петак.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић изразио је велику захвалност домаћину на позиву за учешће на овако јаком турниру и истакао задовољство чињеницом да је Звезда била у прилици да одмери снаге са ЦСКА и Фенербахче Улкером.

– Нама је тренажни процес приоритет у овом тренутку, али смо у оба дуела имали прилике да на најбољи могући начин искористимо те мечеве против јако квалитетних противника – почео је причу Радоњић и потом додао:

– Желели смо да на делу видимо оно што смо радили током припремног периода и да полако уведемо у ритам играче који су изашли из повреда и оне који су нам се касније прикључили. Због повреда смо имали јако мали број тренинга у комплетном саставу и надам се да таквих проблема нећемо имати до почетка сезоне. Морамо још много да радимо. Остало је мало времена да почетка АБА лиге и потрудићемо се да сваког дана будемо бољи и да у неком кратком року покушамо да досегнемо максимум овог тима.

О предстојећем дуелу са Анадолу Ефесом Радоњић је рекао:

– У предсезони резултат не треба да буде у првом плану. Ипак, ми ћемо покушати против Ефеса да одиграмо такмичарски и да искористимо ту утакмицу да подигнемо макар мало уиграност играча који су релативно скоро дошли. Ефес је још један квалитетан противник који ће ове сезоне имати битну улогу у европској кошарци. Ипак, боље је да имамо што јаче и квалитетније ривале како би слика о тиму била што јаснија – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

mr gusano сеп 26, 2014 at 14:36

Ajmo Radonja mozes ti to 🙂

Reply

Leave a Comment