Moja Crvena Zvezda
ВажноПрипремеФудбал

Стајковац: „Заиста сам презадовољан оним што смо урадили до сада“

Припреме фудбалера Црвене звезде већ су у јеку, ради се пуном паром како би се максимално припремили за наредну сезону.

Ново лице у стручном штабу Црвене звезде од овог лета је и Александар Стајковац, који је задужен за физичку припрему играча. Кондициони тренер Црвене звезде пун је речи хвале за људе са којима сарађује.

– Заиста сам презадовољан оним што смо урадили до сада. Хтео бих прво да нагласим да сам презадовољан стручним штабом. Оформљен је стручни штаб са јако младим и амбициозним људима који на врхунском нивоу делују у својим областима за које су задужени. Мислим да шеф стручног штаба то јако добро води. На другом месту бих хтео да истакнем све играче, а поготово ове старије, предвођене капитеном Милијашем, Ракићем, Мијаиловићем, Павићевићем… Мислим да су прави предводници ове генерације, мислим да на маскимално професионалан и озбиљан начин извршавају своје обавезе. Они буквлано кроз сваки тренинг гурају млађе играче да тренирају што јаче, што боље, и у целокупном том амбијенту мислим да је атмосфера на јако добром нивоу. Када се све те три ствари уклопе у једну целину, требало би да дају добар резултат – сматра Стајковац.

Када је физичка спрема играча у питању, основно питање које занима сваког навијача свакако је да ли ће фудбалери бити спремни да током свих 90 минута издрже висок темпо,

– Ако наставе овако да тренирају као претходних 14 дана, мислим да је то јако извесно. Треба да дође још пар играча и надам се да ће се уклопити у наш систем рада, али понављам, ако играчи наставе на овај професионалан начин да испуњавају своје обавезе, мислим да никаквих проблема неће бити.

А на који то начин Александар Стајковац припрема играче, и чему придаје највише пажње?

– Ја сам на основу неког свог знања и искуства које сам стицао свих ових година, као и усавршавањем у неким великим европским клубовима, направио неки свој систем рада. Једноставно, структуру кретања играча на фудбалској утакмици пробао сам да применим у тренажном процесу. Играч треба да се припреми да истрчи онолико спринтева колико треба да истрчи и на утакмици. Све ствари које радимо на тренинзима су прилагођене фудбалској игри. Јако мало има трчања без лопте, ту су углавном неки специфични полигони са понављајућим спринтевима, као и са лоптом...

Није Стајковац желео да истиче никог поименце, већ се труди да читаву групу одржи на досадашњем нивоу залагања.

– Наравно да постоје играчи који мало одскоче, али не бих о именима јер мислим да сви јако добро раде. Чак бих волео на овај начин да апелујем и на млађе играче Црвене звезде из омладинске школе, јер мислим да треба да се угледају на ове старије првотимце који су, искрено, за пример. Мислим да су они најзаслужнији што је атмосфера на врхунском нивоу, и зато што буквално сваки тренинг и сваку вежбу ураде са 100% својих могућности – закључио је Стајковац.

Повезане вести

Leave a Comment