Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Најава: Црвена звезда – Нижњи, борба за прво место

domaciniznjiНакон пораза у Загребу од екипе Цедевите, након 9 узастопних победа, Црвена звезда се окреће новим обавезама. Нови противник је екипа Нижњег Новогорода, од које је Звезда у другом колу ЛАСТ 32 фазе Еврокупа, на гостовању изгубила 86:75. Ипак, ово ће бити један тотално другачији сусрет у односу на први. Најбољи играч руске екипе Лук Бебит се пре неког времена вратио у Америку, и почео да игра за НБА екипу Њу Орлеанс Пеликане. Уз то, појачање које су довели, Лео Лајонс, нема право наступа у европским такмичењима. Примож Брезец је и даље практично неактиван, иако седи на клупи. Главна полуга екипе Нижњег је Дижон Томпсон, играч са којим је Црвена звезда имала проблема и у Русији, и који у последње време игра у заиста сјајној форми. Прескочио је последњу утакмицу против Спартака из Санкт Петерсбурга, и биће спреман за дуел са Црвеном звездом.

Екипа Нижњег у последње време игра доста променљиво, од високе победе против Билбаа на гостовању, до великог пораза пре два дана од Санкт Петерсбурга. Црвена звезда и Нижњи иако су прошли даље имају такмичарске аспирације и у овој утакмици, јер победник са ове утакмице биће први у групи. Самим тим, имаће и предност домаћег терена у нокаут фази, односно реванше ће играти на домаћем терену. Химки, ако победи Макаби Хаифу, практично ће бити једина екипа са скором 6-0, и до краја такмичења ће имати ту предност домаћег терена. У случају једнаког броја победа и пораза, гледаће се кош разлика.

Црвена звезда је у последње две недеље одиграла велики број утакмица. Ритам утакмица у фебруару био је доста немилосрдан за играче. У последњој четвртини против Цедевите, видела се и нека доза пражњења. Против Нижњег, то е бити све ипак мало другачије. Звезда ће иза себе имати подршку својих присталица и пуне хале. Играчи су током сезоне неколико пута говорили да им да подршка значи, и да им даје више енергије.

Од када је Лук Бабит отишао, њихов маневар у нападу се смањио. Тејлор Рочести и Дижон Томпсон су практично једине озбиљније нападачке полуге, којима се прикључује руско крило Вадим Панин. Доста више тимске игре је присутно, од одласка Бабита, и у последње две европске утакмице по његовом одласку имали су 42 асистенције.

Иако је руска екипа ослабљена, не треба их схватити олако. Сваки противник заслужује пун респект, тако и Нижњи, уосталом њихов скор у Европи и пролаз у нокаут фазу говори у прилог томе. На играчима Звезде је да се издигну изнад пораза и покажу још једном зашто су ове сезоне једна од најбољих екипа у региону.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

29 comments

hemomicin феб 19, 2014 at 12:07

I jos nesto vidimo se veceras u pioniru,nadam se punoj dvorani I da urlamo kao besni,da protivniku gace same spadnu kad nas cujujavascript:grin(‘:lol:’)

Reply
hemomicin феб 19, 2014 at 12:03

Citam dugo komentare vezane za radonju I ekipu generalno I rekao bi I ja da mislim da radonja nije kapacitet da vodi zvezdu tj. mislim da bi neki iskusniji trener izvukao jos veci maksimum iz ove ekipe,ali isto tako nemislim da je on toliko los(kako pojedinci pricaju) jel mu se ipak nemogu osporiti neke stvari a to su:.ekipa mu imala skor 4-6 u EL, prosao u osminu finala EK,prvi u ABA ligi,osvojio domaci kup,i dokle je god takvo stanje stvari mislim da ga trebamo podrzati,a na kraju sezone cemo sumirati utiske I videti ko je bio upravu,i slazem se I sa cinjenicom koju smo vec svi mogli da vidimo a to je da nemamo resenje kad nam protivnici postave zonu,i tu smo mnogo tanki.

Reply
Djole-Jagodina феб 19, 2014 at 09:52

Dali mi ne vidimo ili ne zelimo da vidimo da smo u padu forme.Sad je ono vreme kad se na raskrsnici ide u jednom smeru a mi idemo na dole.Radonjic nezna sta dalje dovde je nekako dogurao ,vise silom nego znanjem a sad ,sta dalje.Neka ja gresim,neka sam ja neznalica ali ovo nije dovoljno za titule a to ce se i videti vec ovog vikenda!!!!

Reply
cz феб 19, 2014 at 10:09

Ja vidim ali kad ovde nesto kazes odma si pljuvac.Bitne utakmice koje smo igrali u poslednje vrijeme smo odigrali katastrofa,sa gresaka vise nego inace.Jedva izborismo i finale u kupu udri zonu,Radonja se pogubi,napad ocajan sve se zasniva na mogucnostima pojedinaca i ti pojedinci su nam donjeli te pobjede dok ostatak tima igra uzasno,zajedno sa kapitenom,zar to nije zadatak Radonjica da to sve uklopi da se izdere i ako treba na igraca,da da neki savjet,da se jedne te iste greske ne ponavljaju medjutim mi to sve vucemo od pocetka i sve te nase mnogobrojne greske isplivaju na tim utakmicama i pobjeda nam od konac visi.Za tu jednu loptu mogao si se boriti sa megom i radnickim ali sa partizanom u finalu neces sigurno.A da ne pricam o igri protiv cibone gdje kada sve saberes koliko nismo kosa mogli dati dolazimo do 10 min.odnosno jedve cetvrtine.I kao sto kazes umjesto da smo sada u forimi meni je ovo gore,realno govorim svidjelo se nekome ili ne.Nema ni one timske igre od pocetka gdje svako ima svoj doprinos,dok su drugi konstantno grijesili Nelson pa i Djenka su nam donosili pobjede,uz Jaka i Katica zamor kod prve dvojice se itekako vidi,zato mislim da se protiv Niznjeg trebaju odmoriti da bi bili spremni ako mislimo pobjediti na derbiju.

Reply
Fornicator феб 19, 2014 at 13:21

Džaba ti priča, neki više vole da guraju glavu u pesak, a jasno je kao dan da pred rasplet sezone maksimalno trošimo igrače koji moraju da reše svaku utakmicu i koje nema ko da odmeni. Najviše se plašim da nam se ne obije o glavu EK – kakva korist ako dođemo do polufinala a ovamo izgubimo polufinale ABA od groblja? Kako god bilo, forma jeste u padu, i to treba jasno i glasno reći.

Reply
dejca феб 19, 2014 at 18:27

Pa ok… Ali sta sad? Pa svaka ekipa dodje u tu situaciju tokom sezone..
Ne mozemo mi sad da kupimo novih 12 igraca.. Samo da budemo uz ove momke, to je glavno..

Reply
Djoksonidis феб 19, 2014 at 06:36

Ocekujem uspesno sutersko vece. Dakle da damo 85 plus poena. Treba biti svez uoci derbija! Da Rebic, Tejic, Lazic dobiju vise minuta, pa da imamo malo verniju sliku njihovih pravih sposobnosti. Djenku,Bobija i Nelsona obavezno odmoriti, tj. da ne budu vise od 15-ak minuta na terenu. Naravno, pobediti ako je moguce, jer tako bi isli na Saragosu (ako pobedi, a hoce). Bice to dobro, osecam 😉
Zvezda oOoOoO

Reply
Petak 13-ti феб 18, 2014 at 23:27

Gl. . .Radonjiću lupe zonu i eto izgubismo sve i titulu i aba ligu,a da o evro kupu neću ni da mislim!Živi bili pa videli zapamtite ovaj komentar pa se čujemo u junu!Radonjić-napolje Simonović,Radenović i Lazić napolje !

Reply
Бранимир феб 19, 2014 at 18:04

Сувише си сујевјеран.

Reply
Petak 13-ti феб 19, 2014 at 19:03

Daj bože brate da jesam,ja ništa više ne bi voleo da uzmemo crno belim stolicama bez stadiona titulu i u fudbalu i u košarci .

Reply
Petak 13-ti феб 19, 2014 at 19:07

Ništa više ne bi voleo nego lažnim šampionima da uzmemo titulu i u fudbalu i u košarci!

Reply
Бранимир феб 19, 2014 at 22:56

Свијет и живот је онакав какав га видиш својим очима. Што се нагрђујеш и вежеш негативну енергију за своје име?

aca nis феб 18, 2014 at 22:55

Mislim da nema sumnje da ako nam treba pobeda, mi cemo da je ostvarimo, ali opet treba kalkulisati i traziti najslabijeg protivnika. Od odlaska pomenutog njihovog igraca, dosta su slabiji. Drugo, sta sam hteo je aba liga. Gledao sam parove do kraja, mi u najgorem slucaju mozemo da imamo skor od 2 pobede i tri poraza do kraja, i to da dobijemo krku i mzt u pioniru a da izgubimo od partizana, mege i cibone. I u takvom raspletu cemo biti prvi sugurno, ali opet treba kalkulisati, gledati ko nam najvise odgovara, koji nam teren najvise odgovara, dobro je sto smo izgubili od cedevite prosle nedelje. Da bi ispustili prvo mesto, treba da izgubimo dve, a najbliza nam cedevita dobije dve, to je nemoguce u ovakvom rasporedu do kraja, dakle, imamo sve u svojim rukama, idealna je situacija pred final 4. Cibona bi bila po mom misljenju idealna i gde god da igramo sa njom, dobicemo je, u to sam siguran. Meni kao Zvezdasu je najbitnija el, tako da sve treba podrediti tome. Sutra dobijamo, ako nam treba, nema bojazni, mada treba odmarati glavne igrace, mislim da je 1/4 ili 1/2 finala dobar domet za nas u ek.

Reply
Biće dana,biće leta феб 18, 2014 at 23:08

Do kraja aba lige ima jos sest kola,zaboravio si gostovanje Zadru.

Reply
Fornicator феб 18, 2014 at 23:41

Sve je kako si i rekao, treba biti pametan i birati protivnika i u EK i u ABA, a pogotovo za ovo drugo jer nam od polufinalnog meča zavisi EL. Slažem se i da je sve u našim rukama i da nije nerealno da budemo među 8 u EK što bi bilo sjajno, iako nam nije prioritet.

Reply
Бранимир феб 19, 2014 at 18:03

Ја мислим да борба око првог мјеста још није завршена. Прво мјесто доноси завршни турнир и лакшег противника. Имамо врло тешка гостовања. Чини ми се да ни фрањевци нису све рекли и да би са побједом у дербију могли типовати чак и на прво мјесто јер након тога имају много лакши распоред. Нереално је очекивати да би се могли заобићи на завршном турниру.

Reply
Mani феб 18, 2014 at 21:34

Pustite prvo mesto, bitno je da smo prosli a ako hocemo da osvojimo Evrokup moramo svakog da pobedimo tako da nije toliko bitno na koga idemo… Vaznije je da se rasporedi minutaza pa da svi budu odmorni i spremni za derbi!!!

Reply
homer феб 18, 2014 at 20:43

po meni , i onome što sam danas gledajući kostur takmičenja video,bolje je da krenemo sa druge pozicije, jer nas u 1/8 najverovatnije čeka Ritas, 1/4 bi nam protivnik bio Nanter/Budiveljnik a u 1/2 Valensija/ Uniks ! računamo naravno da mi dobijemo sve. U slučaju da startujemo kao prvi, u 1/8 idemo na Bešiktaš, u 1/4 Hapoel / Ulm dok bi nas u 1/2 finalu čekala jedna od sledećih ekipa ( zavisi od njihovih duela ) Himki, Valensija/Uniks , Alba ili Bamberg ! e pa sad kako kome više odgovara ….

Reply
Spartanac феб 18, 2014 at 21:50

U opste ne mora da znaci da cemo na Beskitaks…on je vezao dva poraza…..ide u spaniju i ja ocekujem tu Saragosu u 1/18….mada je sve moguce…..bas sve….ima Cedevita kvalitet,nije Ritas Real….ali bi nekako voleo da izbegnemo Besiktas i Ritas.A bitno je prvo mesto….DA SE REVANS IGRA KUCI!
-po meni…..polu-finale je odlican rezultat!!!!!!!!!!!

Reply
homer феб 18, 2014 at 22:53

L1 – P2 i P1 – L2 , tim redosledom ide i domaćinstvo, mada nije ni toliko bitno koliko je bitno protiv koga igramo. Turci nam ne leže, rusi nikako, španci može što smo ove sezone dva puta pokazali, sa nemcima lepo igramo , francuz dobijamo na domaćem terenu uvek…… kako god jedva čekam sledeću rundu !!! znam da se mnogi sada ježe i psuju me ali ja sve ovo samo zbog nestrpljenja…jedva čekaM !!!

Reply
Djoksonidis феб 19, 2014 at 06:44

Tako je, matorac, bitno je revans odigrati gajbici 😉
Ja sam tamo u oktobru jos pisao da bi me zadovoljila tripla kruna i polufinale EK. I sada tvrdim isto. 20:6 u regularnom delu ABA (tu sam dobio 50 minusa haha).
Saragosa je realnost u osmini, u 1/4 Hapoel, mada ko god dodje u Pionir, ispraticemo ga sa 10+ razlike. Treba dati sve od sebe i napasti i trofej Evrokupa ako nam se ukaze sansa. 1998. smo za dlaku izgubili evro trofej, Bilo bi jako lepo sada to ostvariti. Blizi se i derbi, nekako mi trenutno najbitnije da tu slavimo. Ubedjujem bliske drugove da cemo ih tuci, a okomene uglavnom pesimisti. Jedva cekam vikend i okrsaj sa vecitima :)))

Reply
ds феб 18, 2014 at 20:35

Slazem se sa dole komentarom da nam treba plej vise neko krilo,mada je Radonjic izjavio da ce bek doci zbog situacije na trzistu,ugl pojacanje nam sto brze treba.Prolaz smo vec obezbjedili,mozda bi trebali odmoriti Nelsona jer ne kaze se dzabe kada Nelosn igra Zvezda pobjedjuje 😀 Dosta vremena je bio nas najbolji igrac,veliki teret na njega je pao jer je ipak jedini plej i vec dve utakmice nije to to a dolazi derbi gdje ce svaki igrac morati da odigra na visokom nivou ako hocemo pobjedu.

Reply
Pex феб 18, 2014 at 20:10

Ne slazem se da su Ročesti i Dižon Tompson jedine ozbiljnije napadačke opcije. To „ozbiljnije“ mi zvuci i malo potcenjivacki jer su to veoma ozbiljni igraci a uz njih ima i krini centar Antonov kojeg sam gledao na EP u Sloveniji i koji je dobar skakac a sad gledam u statistici da pogadja trojke skoro 50%… Takodje nezgodan moze biti i onaj centar Korobkov koji se dosta izvlaci na trojku a znamo da nasi centri to tesko brane pa ako ga krene moze svasta da bude… Naravno tu je i Panin kojeg si pomenuo i koji je sasvim solidno krilo… Mislim da cemo mi u ovoj utakmici prije svega biti vrlo superiorni u skoku jer su im centri slabi skakaci a Bobi to mora iskoristiti… Ttreba ih napadati ulazom i ici do kraja (prije svih Jaka) ili podvaljivati lopte nasim centrima koji koji ce to zavrsavati jer su kvalitetniji od njihovih… U odbrani igrati agresivno na pik en rolu i ne davati sansu Ročestiju da odmah iz odmotavanja daje pas… Po mom misljenju ako ovo budemo ispostovali uz jedno solidno sutersko vece u Pioniru i nas Delije dobijamo ovo 15ak razlike…

Reply
NCZ86 феб 18, 2014 at 19:29

Sta mislite da Cvorovic igrac FMP a koji je blistao u KRK da popuni poziciju 2-3 (pozicija na kojoj nam fali igrac ).. vase misljenje ?

Reply
Pex феб 18, 2014 at 19:43

Nama po mom misljenju vise fali plej nego bek/krilo, jer kada bi dosao dobar plej Djenka bi presao na beka a Jaka na nisko krilo sa Simonom i to je to… A sto se ovog malog tice rano je za njega jos je nejak a pogledaj kako se igra jako mislim da ne bi mogao da odgovori defanzivnim zadacima jer trener veliki akcenat stavlja na toj odbrani…

Reply
Villa феб 18, 2014 at 20:39

Pex je u pravu, ali bih stvarno voleo da vidim tog klinca u Zvezdi.

Reply
Djoksonidis феб 19, 2014 at 06:55

I ja. Pratim ga vec 3 sezone. Zaista zasluzuje. Ako je mogao Ristic da dobije sansu, pa da ode, moze i Cvoro, a takodje i Guduric. Mislim da su obojica veliki talenti. Godinama kod Klipe, pa sada kod suterskog maga- Gurketa. Cveleta smo gledali 5 godina, nije puno toga pokazao, a rec nisam rekao. I ovo su nasa deca i treba im dati sansu. Uz to, ocekuje ih EP za mlade gde mislim da ce Srbija dominirati.
Djukanovic je malo stagnirao,a imamo i Dobrica koji je reprezentativac. Nadam se da i Rebic veceras dobije neke minute i pokaze svoj talenat,a Voja Stojanovic ..uf , osecam da ce biti zver od igraca, za par godina. Pozdrav!

Reply
marko феб 18, 2014 at 20:42

Vasilije Micic

Reply
NCZ86 феб 19, 2014 at 01:41

Msm mogo bi da ulazi u igri cisto da odmara igrace (znaci sa malom minutazom ) cisto da imamo zamenu , stim da stice iskustvo da u buducnosti bude ok igrac .. a sto se tice Vase Micica decka kako znamo i umemo da dovedemo na leto , em sto je Zvezdas em sto decko kida ….. 😀

Reply

Leave a Comment