Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Унион Олимпија (недеља, 17:00, хала „Пионир“)

Напоран пут, распуцана руска екипа и пораз двоцифреном разликом, тек други ове сезоне, подржани негативном атмосфером око одласка Шилба, не пружају много оптимизма навијачима црвено-белих пред предстојећи  дуел са противником којег смо у прошлом сусрету добили кошем у последњој секунди. У Пионир стиже Олимпија, а Звездин циљ је увек исти – победа, без обзира на све.

najava_olimpija

Олимпија се тренутно  налази на 8. месту АБА лиге са учинком 6-10. Почели су сезону веома слабо, налазили се у доњем делу табеле, али су временом подигли форму и почели да се пењу ка средини, мада и даље доста осцилирају и  углавном бележе победе на домаћем терену. У Еврокупу су прошли у другу фазу такмичења где су до сада забележили два пораза, од Хапоела и Будивељника.

Ростер тима се није пуно променио од претходног сусрета, екипу је напустио само Џером Аугустус, а од повреде се опоравио Седрик Џексон.

Управо су Џексон, Рупник и Владовић су опције на позицији плеја. Џексон игра у просеку 16 минута и бележи 4,3 поена и 3 асистенције. У игри се углавном ослања на продоре и шут за два поена, ретко шутира за три. Владовић је стартни плеј, узима доста више шутева од Џексона што  узрокује ниже проценте шута, асистенције су им на истом нивоу. Рупник је млад играч који ретко добија шансу, до сада је није искористио. Ту је и тинејџер Маринели који такође ретко добија шансу.

Јоксимович је један од најискуснијих играча не само у Олимпији, већ са веома дугим стажом у регионалној лиги. Најбољи је асистент екипе, проценат шута му је изнад 40%, али је јако слаб са линије слободних бацања, свега 57%. Играч који уме да смири игри, да преузме на себе и организацију напада, активно  учествује и у одбрани. Сасу Салин је један од најбољих стрелаца у екипи, просечно даје 10, 6 поена, а шут за два поена му је изнад 50%. Типичан бек шутер који користи и најмању прилику за шут.

Дејвидас Гаилиус је крилни играч који има најбољи шут у екипи. Литванац шутира скоро 50% из игре, бележи у просеку 13,4 поена уз 5 скокова и 1,6 асистенција. Веома квалитетан играч који има сву слободу у игри словеначког тима. На овој позицији конкурише и Бродник, али његова минутажа је далеко мања и углавном улази у игру са дефанзивним задацима.

Крилни центри су Дробњак и Бубнић. Дробњак је капитен екипе, има 36 година. На паркету проводи у просеку 22 минута, али за то време не успева да оствари запажени учинак. Бубнић има далеко мању минутажу, али такође не показује пуно за време проведено на паркету.

Центри у екипи су Омић и Стефонсон. Омић постиже 9,2 поена по мечу и хвата 6,2 лопти. Веома добар проценат шута из игре, преко 50%. Стефонсон има скоро идентичне статистичке податке и њих двојица равномерно деле време на паркету.

Одлазак Аугустуса је оставио велику рупу у рекету љубљанчана. Центри једноставно не могу сами да покупе све лопте без адекватне подршке играча на позицији „четири“. У спољној линији нема изразитог шутера за три поена, цела екипа има јако низак проценат шута за три. Олимпија је искористила период од претходне четири утакмице када су три пута били домаћини и сва три пута је победила, а у гостима немају тријумф још од средине фебруара.

Међутим, и пред прошли меч смо писали слично, Олимпија је била у лошијој форми него сада, па су нас прилично намучили. Звезда поново игра са њима после пораза у Евро такмичењу, атмосфера у  клубу сигурно није на ниову као до прошле седмице због свих дешавања, али морамо веровати у наше играче, заслужили су то. Зато дођимо у недељу у Пионир и покажимо им да имају верне навијаче увек уз себе.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

Djenka јан 19, 2014 at 11:10

Suska se da u zvezdu dolazi jedan nas igrac sa malo duzom kosicom 🙂 A voleo bih da dodje Strawberry ili ako bi mogao onaj Litvanac Gecevicijus,posto se Lijetvus i onako raspada a covek sipa trojke samo tako,a mislim da nije skuplji od Silba 🙂

Reply
crni_redstar јан 19, 2014 at 17:53

ko ti je taj sa duzom kosom?

Reply
aca nis јан 19, 2014 at 05:06

Pa ovo ga nema nigde, opet se pocinje negativom, ovaj sto pise kao da je grobar, da neko ne zna koji smo na tabeli, pomislio bi da smo zadnji. Zasto ne pruzaju optimizma kosarkasi? Koliko znam, Silb je malo igrao sa bilbaom, skoro je bio bez ucinka, pa smo pobedili i ne videh da je neko napisao, posebno ne autor da ne ulivaju optimizam. Nama niko ne treba da se unistimo, mi kao osvajamo sto titula zaredom pa se podrazumeva i ova. Ovaj sajt i autori kosarkaskih vesti nemaju pojma, moram da skrenem paznju navijacima koji im veruju, ovaj sajt bi trebalo da bude Zvezdaski, da bude realan, da navijace nauci necemu, a kad navijac udje na vest i vidi ovo, nije ni cudo sto svi pljuju po svima iz uprave. Ne znam koliko vam ide u prilog da navijaci mrze Zvezdu, niste mi jasni. I ako izgubimo(mada ne verujem, sanse su 70-30 u nasu korist), stvorice se nepodnosljiva atmosfera u javnosti, kao smak sveta, a realno, nece biti nista strasno cak i da izgubimo, i dalje cemo biti prvi. Molim autore da ne sire pesimizam tamo gde ne bi smelo i nema potrebe da ga bude nego da pisu strucno ako znaju. Unapred hvala.

Reply
Aca јан 19, 2014 at 10:30

vala baš….nemamo mi kulturu košarke da se ne lažemo, zato se i pišu ovakvi komentari a neće niko da plati kartu 300 din. i mi sebe nazivamo navijačima…..

Reply
Baki јан 19, 2014 at 10:46

Tacno je sve sto si rekao. I jos da dodam, ovi nasi Zvezdasi, sto se primaju na te price da je kod nas lose, da treba terati trenera, da je Silb igracina itd, itd, – pa dobro bi bilo da malo pocnu razmisljati svojom glavom a ne kao ovce… E bre ljudi, prvi, PRVI, smo na tableli, dobili smo franjevce sa jezuitom na celu, solidno odigrali EL, dobro poceli i EK, imamo dobar tim, poceli smo i mlade igrace da razigravamo… pa sta hocete vise?!?!? Ovi sto ostaljaju kometnare protiv Radonjica i ne pruzaju podrsku nasem timu su verovatno grobari ili neki zalutali i sa mozgom posvadjani Zvezdas. Danas je zadnje sto treba timu, koji je PRVI na tabeli, zvizdanje i nedostatak podrske. I ne samo timu nego i strucnom stabu i upravi kluba. Samo napred svi zajedno!!!!

Reply
sasas јан 19, 2014 at 01:13

Radonjicu odlazi

Reply
STARA ŠKOLA јан 18, 2014 at 23:04

Imam predlog. Hajde da pokrenemo inicijativu da Šilb postane Zvezdina Zvezda ili barem predsednik SD. On je dao doprinos najmanje kao Rajko Mitić, doneo tolike titule i pobede, red je da mu se bar malo odužimo. Ili možemo da stadionu damo njegovo ime. Srce mi se cepa, kakvog smo igrača izgubili. E, moj Radonjiću, ostao si bez Obilića…

Reply
Villa јан 18, 2014 at 21:57

Tuzan sam zbog odlaska Schilba, nekako i kad je gresio i kad mi je zivce kidao izgubljenim loptama voleo sam sto igrac takve inteligencije igra u Zvezdi. Nadao sam se da ce ga ostaviti do kraja sezone, ali sta da se radi, mora da se ide dalje. Drago mi je da jos mladih igraca trenira sa timom, ali bih voleo da im se pruzi sansa a pre svega Tejicu i Rebicu.

Reply
doglife91 јан 18, 2014 at 20:49

тан тара тан та, тан тара тан та, тан тара тан та….ко је светски шампион – Звезда! Звезда! Ко је светски шампион? Звезда, Зведа, леееее!!!

😈

Reply
Petak 13-ti јан 18, 2014 at 20:47

Podrška timu pa će da vidimo dokle će dovesti tvrdoglavost uprave,i ako bude kao prošle godine sa peharima možete slobodno da se čistite iz kluba!Ja ne želim više da čekam!Ugledajte se na upravu vaterpolista oni su u jednoj godini srušili nešto što su crno beli promašeni slučajevi pravili dvadeset godina!Prvaci Države,Kup,Evropski prvaci,Super kup!Potrudite se da bar ova prva dva uzmete i aba ligu ili čistka!Neka nas kupi neki bogataš i fk i kk i neka od nas napravi klub kakav smo nekad bili!

Reply
Kosovac јан 18, 2014 at 22:18

Batice najrealnije Blejk je stvarno igrao ispod proseka zadnjih mesec dana , i mislim da nije trebalo ovako da se zavrsi ,ali sta da je nastavio tako a 450.000 evra su velike pare.Zamena za silba moze da se nadje i to mozda duplo bolje. Licno bih voleo da vratimo Aleksandrova (ako igraju istu poziciju) ili Rakoca ( ako je to nekako moguce)

Reply
Baki јан 19, 2014 at 13:12

A recimo… Sto ti Petak 13-i ne kupis klub, i FK i KK i uradis nesto? Posto si ocigledno nestripljiv i gladan trofeja, ne mozes vise cekati, i kako vidimo iz tvog posta znas kako i sta treba uraditi i imas jasno viziju i strategiju – pa sto brate ne kupis i FK i KK? Mislim, sigurno si bogatas, obicno ljudi sa takivm osobinama kao sto ih imas ti imaju i para na bacanje, pa onda ne bi bilo zgoreg da i ti basi koju desetinu miliona evrica u voljenu ti Zvezdu…

Reply
Denis јан 19, 2014 at 13:46

Ako ti se ne ceka ti nadji klub koji osvaja pa navijaj za njih, a vaterpolo cela ekipa ima budzet kao sto je plata bila Silbu, pa ti uporedi koliko se ovde vise para obrce nego tamo. Nije ti to sinko isto.

Reply
STARA ŠKOLA јан 18, 2014 at 18:57

Kad je Blejk Šilb bio najradosniji?

Reply
STARA ŠKOLA јан 18, 2014 at 18:59

Kad mu se rodio otac.

Reply

Leave a Comment