Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Дауда: Није важно ко ће постићи гол, већ победа

IMG_4978Прорадио је нападач Црвене звезде Абиола Дауда у најважнијем тренутку. У последњих неколико сусрета Нигеријац се истиче головима и асистенцијама, игра у одличној форми што сигурно радује тренера Славишу Стојановића.

Такође, уз Ненада Миросављевића Дауда је најбољи стрелац лиге, и како каже, гол не може да обећа, али ће учинити све да његов тим оствари победу у 145. „вечитом“ дербију.

Дерби јесте посебна утакмица, али немам никакав посебан ритуал, припремам се као и за сваку другу утакмицу. Нажалост у прошлој сезони смо изгубили, и зато сам још више мотивисан да пружим максимум и помогнем екипи да дође до победе. Очекујем тежак сусрет, који ће одлучити ситнице – истакао је Дауда.

Нигеријац тренутно у колони статистике која означава број постигнутих голова, има уписану цифру „6“. Уколико се догоди да буде стрелац у дербију, биће му то, без дилеме најдражи погодак.

У тиму имамо много играча који могу да затресу мрежу ривала. Не размишљам о индивидуалном учинку, већ само о победи тима. Верујем у квалитет својих саиграча, као и у искуство које поседујемо. Наш ривал је такође скуп добрих појединаца, што обећава неизвесну утакмицу у којој може да пресуди појединац, тактика или најмања ситница – резонује Дауда.

На страни црвено-белих, биће и подршка навијача који ће, без дилеме као и небројено пута до сада направити одличан амбијент и на тај начин натерати сваког играча да пружи свој максимум.

Имамо најбољу и најватренију публику. Никада нисам играо пред страственијим навијачима. Знамо колико би им значила победа над црно-белима, због чега морамо да остваримо међусобну хемију, ми на терену и они на трибинама. Верујем да заједно можемо до тријумфа који би нам омогућио да се приближимо противнику на табели и уђемо у неизвесну завршницу јесењег дела сезоне – јасно је поручио Дауда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

mirko cz нов 1, 2013 at 16:40

Hej Abiola….sutni i zabi ga sa pola!

Reply
Stefan нов 1, 2013 at 16:25

DAUDA ZGAZI IH SVE ❗

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT нов 1, 2013 at 16:24

Ajmooo bre, obradujte nas, a ABI naravno postize gol!!!!

Reply
ssss нов 1, 2013 at 16:22

Moj tim je prvak bio i opet ce biti on!!!

Reply

Leave a Comment