Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Turski milioni odvode Filja, Despotović u igri?

Filjo

U toku dana u turskim medijima se pojavila informacija da je tamošnji Trabzon veoma blizu dovođenja internacionalca iz Brazila, Paulo Enrikea Filja, koji je, kao što je poznato na meti Crvene  zvezde ovom prelaznom roku.

Brazilca koji je nakon nekoliko sezona u svojoj zemlji i ne baš uspešne evropske epizode u Herenvenu, ove sezone eksplodirao u Belgiji, postigavši 18 golova na 31 utakmici za Vesterlo gledao je uživo i sportski direktor Crvene zvezde, Ivan Adžić. O njegovim kvalitetima pohvalno se izrazio i Rambo Petković, pa je jasno da bi ovaj igrač bio prava „bomba“ prelaznog roka kada bi došao u naš klub.

Natpis iz turskih medija

Međutim, kako sada stvari stoje, finansijski momenat će presuditi. Turci su spemni da za sjajnog napadača izdvoje čak 3,5 miliona evra! Trabzon je tokom prethodnih nedelja pokazao interesovanje i za Nemca Miroslava Klosea, koji napušta Bajern, kao i za Fredija Kanutea, napadača Sevilje, a već su potpisali ugovor sa Didijeom Zokorom iz istog kluba i time pokazali da su finansijski veoma jaki. Međutim, treba imati u vidu to da turski klubovi mogu u svojim redovima imati 10 stranaca, pa bi ova činjenica mogla stopirati Filjov transfer, posebno ako se Turci dogovore sa nekim od gore pomenutih igrača. U korist našeg kluba ide saradnja sa agencijom Trafik, sa kojom je Crvenu zvezdu povezao Rambo Petković, a koja u svom vlasništvu ima deo ugovora velikog broja fudbalera, među njima i Enrikeov. Tu je, naravno i Rambo, čije je mišljenje veoma cenjeno u Brazilu i koji bi svakako mogao da pomogne prilikom Filjovog transfera, kao i fudbalski menadžer Željko Tadić.

Međutim, ako ponuda Trabzona ostane na snazi, veoma su male šanse da ovaj napadač pojača Crvenu zvezdu.

Ranko Despotović

Kao alternativa nekoliko puta je pominjan novopečeni reprezentativac Ranko Despotović, koji je prethodne sezone bio jedan od golgetera španske Segunde. Đirona, međutim, traži prilično visoko obeštećenje za njega, a kako se saznaje, Despotović je Zvezdi postavio uslove koje naš klub ne može da isprati, tako da je ovaj transfer i dalje „na dugom štapu“. Prostor za pregovore, naravno postoji, tim pre što Despotoviću ugovor ističe naredne sezone i ovo je verovatno poslednja šansa da Špancima donese novac. On je, pored toga izjavio da bi voleo da zaigra u crveno-belom dresu, pa bi sigurno bio otvoren za nove pregovore.

 

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.