Moja Crvena Zvezda
Куп СрбијеФудбал

Стојановић уочи меча 1/16 финала Купа

stojanovicФудбалери Црвене звезде у поход ка трофеју националног Купа који су последњи пут освојили 2012. године крећу из Новог Сада, где у среду 25. септембра са почетком у 15 часова играју против екипе Пролетера.

Сусрет на Карађорђу је од велике важности за изабранике Славише Стојановића након два узастопна неочекивана резултата у првенству, ремија са Доњим Сремом и пораза од Вождовца.

– Морамо да добијемо наредну утакмицу из много разлога и надам се да ћемо у томе успети. Сви играчи, изузев Милијаша који има проблема са тетивом и Гогића који је доживео два тешка ударца у главу су здрави и спремни за меч. Данас ћу након тренинга видети каква је ситуација са капитеном и да ли ће моћи да конкурише за тим.

Млади стручњак није превише желео да коментарише дешавања на синоћној седници Управног одбора и подршку коју је добио од Руководства клуба.

– Бићу срећан када Црвена звезда буде играла онако како сви желимо и када буде побеђивала. Сви сносимо одговорност за неуспехе, као и за успехе. Очекујем да сада уложимо пуно рада и труда, да будемо дисциплиновани и да превазиђемо тренутак у коме се налазимо. Посрнули смо, направили смо грешке које нисмо требали и сада нам једино преостаје да се максимално мотивишемо и идемо из меча у меч. Након три везане победе које смо имали, можда смо се мало опустили, јер смо сматрали да имамо лакши распоред. Доживели смо реми и пораз, због чега убудуће не смемо да размишљамо много унапред, већ да идемо корак по корак – јасно је констатовао шеф струке црвено-белих.

Друга би се вероватно песма певала на Маракани, да су првотимци Црвене звезде успели да искористе неку од бројних прилика које су имали на старту утакмице, тачније у првих пола сата.

– Морали смо постићи погодак из прилика које смо имали. Очигледно да имамо проблем са реализацијом, о чему сведочи и то да нам је најбољи стрелац тима, везни фудбалер. Морамо много тога да коригујемо и да сви учествујемо како у фази одбране, тако и у фази напада.

У сусрету са Пролетером, тренер Стојановић ће вероватно извршити неколико промена у тиму.

– Колико год да нам је тешко у овом тренутку, морамо да се подигнемо. Није лако, уосталом не постоји лак пут до циља, али је зато онај који води ка дну веома кратак. Уз велики напор и рад верујем да можемо да пребродимо кризу и изађемо на победнички колосек – закључио је Славиша Стојановић.

Повезане вести

10 comments

Pera сеп 25, 2013 at 14:59

bas sam se obradovao, stoperski provereni tandem za ovaku bitnu utakmicu Martinovic i Omega…….ma super, PRIVATIZACIJA ODMAH

Reply
laki сеп 25, 2013 at 00:23

Da imamo normalnu odbranu pa da se krene sa trojicom pozadi dvojicom na sredini,dvojicom kao krila ili centralni po strani i 2 spica i poluspic,pa da ih nabudzimo jedno 7 il 8-0

Reply
Darn сеп 25, 2013 at 01:45

Eh, da imamo… Ali mi imamo 5 (i slovima, pet) katastrofalnih štopera, i nekoliko lažnih bekova. Dodaj Bajka, i gde ćemo s time pozadi, kukala nam majka…

Reply
dusan сеп 24, 2013 at 23:12

probleme sa realizacijom imas zato sto ti je tim los (za sta ti nisi kriv) i zato sto igras 4-2-3-1 (sto je tvoj izbor i tvoja krivica direktna). kako god da postavis defanzivu primices gol ako su ti centralni odbrambeni igraci krneta, lazic, i martinovic (bilo koja kombinacija dvojice od njih trojice) i ako ti je bajkovic na golu. dakle, primanje barem jednog gola ti je zagarantovano. posto primis jedan moras da postignes bar dva da bi pobedio. tu dolazimo do sledeceg problema – dva zadnja vezna ne sluze nicemu, trojica ispred njih su previse razvucena – kasalica i milunovic ne mogu da igraju krila, a jedan napadac nam ne znaci nista jer je uvek odsecen. posto vec imas pet spiceva koji imaju nekakv kvalitet onda igraj 4-3-3 pa dokle stignemo. nemoguce da u ovoj ligi sa ninkovicem, pecnikom, mrdjom, daudom, kasalicom ne mozemo da postizemo puno golova.

Reply
Darn сеп 25, 2013 at 01:47

Tačno tako – sa ovim štoperima krećemo u utakmicu sa 0:1 (možda i 0:2). A dok daš 2 ili 3 gola sa ovom postavkom igre, ima muda da ti otpadnu…

Reply
Srba сеп 24, 2013 at 23:10

Sta reci za coveka koji kaze da nece ubacivati Omegu i Arauha da ne bi i oni pravili greske kao Lazic, vec ce raditi na tome da sadasnji stoperi otklone svoje greske :facepalm:

Reply
Dejan BL сеп 24, 2013 at 22:38

Upravo sam bio na veceri igrom slucaja sa covekom koji je u upravnom odboru triglava i covek koji poznaje situaciju u slovenackom fudbalu. Covek za ovog naseg strucnjaka na klupi kaze da ladno nema pojma i da nikada nista ne bi napravio da su Maribor i Olimpija igrali u ligi, tacnije da nisu izbaceni onaj period kada je ovaj sa Domzalama bio sampion, a i tada je iza njega stao Merkator i politicar Jankovic koji su mu sve kupili, kao i lobiranje da bude selektor gde se obrukao i jako brzo smenjen sa tog mesta. Jedna obicna vezara koja je dosla da se uci u Zvezdi i da stekne ime i poboljsa CV.

Reply
PTDS сеп 24, 2013 at 21:19

….kao i uspehe….????

Reply
zvezdan сеп 24, 2013 at 20:09

EJ COVECE JEL TI ZNAS AD SU NAM OVI POBEGLI SEST BODOVA , A VI I DALJE NAM PRICATE BAJKE MORE BRE SVE BIH VAS SLATKO NAJURIO

Reply
Skrilex сеп 24, 2013 at 19:17

Daj covece pusti tog Omegu i Aruha da igraju sta izmisljas sa Lazicem i Martinovicem.

Reply

Leave a Comment