Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Стојановић: „У свему једном ситуација мора да се окрене на боље“

Stojanovic i ZileНови шеф струке на Маракани, Славише Стојановић, прикључио се експедицији Црвене звезде у среду у Чатежу. Том приликом новинар Моцартспорта урадио је интервју са новим тренером нашег клуба.

„Знам за све проблеме и слажем се да је ово кључно време за Звезду, али вукао ме је спортски мотив и филозофија да у свему једном ситуација мора да се окрене на боље. И убеђен сам да је за Црвену звезду то време баш сада. Узбуђен сам и једва чекам да почнем да радим, јер то волим много више него да причам. Реално, веома је тешка ситуација и сви смо помало затечени. Каснимо! Каснимо и са припремама и са радом и са кадром… Али надам се да можемо да барем колико-толико успоставимо хармонију која ће нам дозволити да прођемо те прве препреке. Мало је времена, пуно је детаља, не смемо да заборавимо да су наши вероватни противници већ три месеца у првенству. Једноставно, морамо да те мечеве дочекамо спремни“.

Играчки кадар се значајно изменио у односу на претходну сезону..

„Гледао сам неке снимке из прошле сезоне, али је екипа од тада претрпела значајне измене. Оно што ме чека на тренингу неће бити оно што сам гледао на снимцима. Боже мој, некакве паралеле сигурно се могу извући. Све ће зависити од нашег рада, капацитета и физиономије екипе“.

Оно што највише интересује навијаче јесу – појачања, која су клубу неопходна.

„Колико сам сазнао из разговора са људима из клуба дефицитарне су пре свега позиције у задњој линији, посебно у централном делу, затим задњи везни, па и сви остали везни играчи. Треба наћи праве играче за та места“.

Како каже Стојановић, тактика ће зависити пре свега од играчког кадра који буде имао на располагању.

„Сиситем се прилагођава играчима. Са Словенијем сам играо у 4-2-3-1 систему, у више клубова 4-3-3 па и 4-3-1-2. Али то су све модификације основног система 4-4-2. Понављам, све зависи од кадра. Ако желимо да побеђујемо морамо да играмо офанзивно, али и атрактивно, јер навијачи Звезде то захтевају. Али сама офанзива не пије воду ако дефанзивна није права. А та дефанзива може да се уради на нашој половини, на средини терена и на половини противника. Колико будемо били спремни, што ближи будемо противничком голу то боље за нас. Волим дисциплинован и одговоран фудбал“.

Име првог асистента је и даље непознато, тврди Стојановић..

„Лука Елзнер ми је био први избор, али су се ствари мало закомпликовале због неких његових приватних разлога. Видећемо до сутра поподне. Пре свега зависно од тога каква ће бит његова одлука“.

Нови пеф струке је често у каријеру учио од Франка Рајкарда.

„У више наврата сам сарађивао са Рајкардом када је био тренер Барселоне у годинама када су освајали буквално све. Сваке године сам одлазио код њега по 10 или 14 дана. На почетку је то било само купљење информације, после прича о тактици, како он види фудбал, а касније су били укључени и доктори и физиотерепуети и тренери и аистенти. Заиста све што чини један стручни штаб. После три године сам могао да направим неки систем рада. Френк ми је много, много помогао. Поготову у том систему 4-3-3, који су Холанђани форсирали. Измислили практично.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

MILAN KG јун 26, 2013 at 23:14

jel ima neko informacije o povecanju broja stranaca u nasoj ligi ? treba vratiti na 5 stranaca prica da stranci guse nase talente je toletova propaganda jel svaki mladi igrac koji iole vredi ide iz Srbije sa16 ili17 godina ako dodje zunior,omega, tu je dauda nemamo vise prostora za strance asamou ne racunam on treba da ide jer nema kvalitet za nas asamoa je dokaz da ne treba dovoditi igrace direktno iz afrike jer su ti igraci neobuceni i takticki i tehnicki.

Reply
veliki pravi zvezdas јун 26, 2013 at 18:52

http://www.mozzartsport.com/vesti/prva-zelja-slavise-stojanovica-nejc-pecnik-video valjalo bi ovog igraca dovest upravo Crvene Zvezde ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
veliki pravi zvezdas јун 26, 2013 at 18:06

Dobrodosao Stojanovicu u nasu Crvenu Zvezdu i unesi nasu Crvenu Zvezdu stil da nema izgubljene lopte za svakog igraca Crvene Zvezde da svi igraci Crvene Zvezde budu agresivni protiv protivnickih ekipa kada budu igrali kao Barsa neka igra i nasa Crvena Zvezda tako zelimo mi svi zvezdasi ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
duci јун 26, 2013 at 11:15

Marko Elzner!?Posle nam je djavo kriv kada groblje tera segu sa nama,

Reply
Petak 13-ti јун 26, 2013 at 10:12

Srećno pritiskaj ih za pojačanja.

Reply

Leave a Comment