Moja Crvena Zvezda
Архива

Ljiljana Savanović probila led na EP u Turskoj

Liljana Savanović

Ljiljana Savanović, najbolja srpska džudistkinja u kategoriji do 48 kilograma i uzdanica Crvene zvezde odlično je počela učešće na Evropskom seniorskom prvenstvu u Istanbulu.

Pobedom u prvom mečlu protiv odlične domaće takmičarke Ajše Sadet Arka, naša Ljilja je na najbolji način probila led na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

– Kažu da je prvi meč uvek najteži jer ulaziš u ritam i tako je bilo i ovoga puta. Bila sam fokusirana na  protivnicu i nisam želela da joj dam mogućnost za manevar. Uspela sam da nađem rešenje za Turkinju i pobedila sam je iponom –rekla je za naš sajt Ljiljana Savanović.

U drugom kolu Ljiljanina protivnica bila je Frederik Žosine, Francuskinja koja je višestruki osvajač evropskih titula.

Protivnica mi je bila znatno starija i iskusnija takmičarka, njene titule najbolje govore o njenom kvalitetu. Ovoga puta nisam mogla da nađem odgovarajuće rešenje za zaista odličnu Francuskinju rekla je Ljiljana Savanović.

Naša uzdanica Ljiljana Savanović je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Istanbulu ali i potvrdila kvalitet i očekivanja stručnog štaba. Sasvim je sigurno da će rezultatima vrednim svake pažnje u narednom periodu Savanovićeva obradovati sve ljubitelje džudoa u Srbiji.

Naš kapiten i reprezentativac Srbije u kategoriji do 90 kilograma Nikola Nikolić na tatami Abdi Ipekči sportske arene izlazi u subotu. Protivnik u prvom meču Nikoliću biće Elhan Mamadov iz Azerbejdžana.

Повезане вести