Moja Crvena Zvezda
ИзвештајСпортско Друштво

Резиме црвено-белог викенда: Кошаркаши и рукометаши покварили рођенданско славље

2Протеклог викенда, готово сви спортисти нашег клуба изашли су на борилишта и представљали Црвену звезду, свако у својој дисциплини и свако на свој начин.

Викенд је био више него успешан. Неки су наставили да нам доносе радост, као и до сада, а неки коначно остварили резултат у складу са реномеом клуба и подршком коју имају, а неки неочекивано подбацили. Треба наравно поменути и рођендан клуба, који је, као што се и очекивало, прослављен на Маракани, на шта су играчи одговорили победом.

Кренимо редом…

ФУДБАЛ

Фудбалери Црвене звезде савладали су на Маракани екипу Новог Пазара, резултатом 3:0 и коначно без већих проблема освојили три бода. На Маракани је било дебија, славља, лепих голова, а детаље можете прочитати овде. Александар Јанковић коначно је био задовољан игром своје екипе, што је изјавио на конференцији за медије. Наравно, како доликује, био је испраћен и рођендан, односно његова прослава у режији Делија. Наши фоторепортери, Ивица Веселинов и Игор Вујановић, потрудили су се да уживате у сјајном фото-извештају, а слика која је дефинитивно обележила викенд је ова:

1

Лоша вест долази из нашег женског фудбалског клуба. Скандалозном одлуком фудбалског савеза, наше девојке остале су без девет бодова и тренера, који је дисквалификован. Вест о овом скандалу могли сте прочитати овде. Остаје нам да се надамо да ће одлука након жалбе бити преиначена и да ће наше даме бити у могућности да се боре за титулу тамо где треба – на терену. У сенци овог догађаја, наше девојке су одиграле пријатељски меч, против Бечеја, а резултат је био 1:1.

КОШАРКА

Кошаркаши Црвене звезде, након пораза Игокее у Пиониру, имали су прилику да се изједначе са том екипом на врху табеле и стекну шансе да у последња два кола регионалне лиге заврше на првом месту. Имали и нису је искористили. Широки је одржао час кошарке нашем тиму и славио са 78:74, што је још и прихватљив резултат, ако се у обзир узме предност коју су домаћи имали током утакмице. Влада Вукоичић истакао је да је домаћи тим имао већу жељу за победом.

Кошаркашице су биле успешне у Врбасу и славиле са 90:88, а извештај можете прочитати овде. Ово је иначе био старт плеј-офа и веома важна победа у првом мечу.

Наше младе кошаркашице наступиле су на „Осмомартовском турниру“ и завршиле такмичење на четвртом месту. Извештај прочитајте овде.

ВАТЕРПОЛО

Ватерполисти Црвене звезде, и поред великих проблема, одушевили су звездашку јавност фантастичном игром и практично обезбеђеним пласманом у 1/4 финале Евролиге. Декласирали су мађарски Егер и судије, у пакету, резултатом 13:6. Сјајна партија наших делфина остала је у сенци малог броја гледалаца, јер су и Мађари имали подршку десетак својих присталица, а наши момци нису. Овде можете прочитати комплетан извештај.

ОДБОЈКА

Одбојкаши и одбојкашице наставили су фантастичне серије победа. Овога пута, у питању је био почетак борбе за титулу, односно старт плеј-офа. Као и до сада, обе екипе лако су изашле на крај са својим противницима. Одбојкашице су декласирале Колубару, максималним резултатом – 3:0.

Њихове мушке колеге, такође су биле успешне. Нешто јачи отпор од Колубаре пружио је Спартак из Љига, али је положио копља пред Звездиним шампионима. Било је 3:1.

РУКОМЕТ

270424_432046930189542_705692214_nНажалост, рукометаши су били једини који су овог викенда разочарали. Ипак, овим момцима се не може ништа замерити, ако се у обзир узме статус који имају у јавности и у рукометном савезу. Могли су у Врбасу до победе, али су због деконцентрисаности у неким моментима остали без ње. Резултат је на крају био 24:21.

За разлику од њих, рукометашице су биле успешне. На тешком гостовању у Свилајнцу, девојке су славиле резултатом 35:31. Извештај са овог меча прочитајте овде.

СТРЕЉАШТВО

Зорана Аруновић, Звездина олимпијка остварила је велики успех на такмичењу у Кувајту. Она је у својој дисциплини освојила прво место! Више о њеном успеху прочитајте овде. Јасна Шекарић, Звездина ветеранка, завршила је на осмој позицији.

ЏУДО

Још један велики успех за наш џудо клуб остварио је Страхиња Бунчић, који је у Загребу освојио бронзану медаљу на Европском Купу! Опширан текст о великом успеху нашег момка прочитајте овде.

Све у свему, изузев рукометаша и кошаркаша, за нама остаје, у резултатском смислу, одличан викенд, који је почео и завршио се у празничном расположењу. Звезда је на најбољи начин прославила 68. рођендан!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Delija мар 12, 2013 at 18:11

Ne mozemo kriviti rukometase, oni se bore dosta, a i kosarkasi po meni imaju dosta kredita za kikseve…

Reply

Leave a Comment