Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Филип Ђуричић иде у Бенфику

DjuricicБивши играч нашег клуба Филип Ђуричић(21) од следеће сезоне носиће дрес Бенфике, и тако после три и по доста успешне године напустити Холандију. Трансфер у Португалију износиће око 8 милиона евра, док ће Филип годишње зарађивати око милион евра. Уговор ће бити потписан на 5 година. У последње време за њега су се интересовали и клубови из Русије, као и Јувнетус и Дортмунд, али је његова одлука била да не иде у Русију, док је ситуација у Дортмунду и Јувентусу таква да се не би пуно наиграо на својој позицији.

Још као доста млад играч са само 18 година Филип је напустио Србију и одмах добио прилику да игра за први тим холандске екипе, а на првом свом мечу те 2010. године забалежио је асистенцију и одмах ставио до знања свима шта могу од њега очекивати. За Херенвен је одиграо 102 меча, постигао 24 гола и забележио уз то 27 асистенција.

djuricic (1)После веома добрих партија у Холандији и одлуке Синише Михајловића да подмлади састав, Ђуричић је добио прилику и за А репрезентацију Србије, за коју је претходно играо у свим млађим категоријама (У18, У19, У21). Одликује га добар преглед игре, добар завршни пас, као и контрола лопте, дриблиг и брзина, па је логично његова приодна позиција офанзивни везни, иако је на неколико мечева за нациноални тим играо и као најистуренији.

Иако овог момка никада нисмо гледали у дресу нашег клуба на Маракани(играо у млађим категоријама), већ само у дресу репрезентације Србије, свима је јасно да се ради о великом таленту српског фудбала. Филип Ђуричић је још један играч који је као доста млад напустио Звезду и прво прешао у Раднички из Обреновца, а затим у Херенвен,  а они који су пратили ту генерацију ’92 знали су о каквом се играчу ради. Сигурно је да ће Филип заједно са још неким играчима бити предводник нове генерације Орлова, а остаје жал међу навијачима што један такав таленат прво није оставио печат у свом клубу, па тек онда отишао у иностранство.

Све најбоље желимо Фићи у наставку каријере.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Jaaoooo феб 24, 2013 at 08:51

Ee moja Zvezdo koliko samo promasaja. 😥

Reply
Red феб 23, 2013 at 22:49

Dobro će se uklopiti sa Kardozom. Valjda će Džajić da vrati stari sistem.

Reply
marko феб 23, 2013 at 22:30

A da ga ispljuejmo malo kao i Simica, zato sto nije hteo da igra u Zvezdi (msm. na seniore)!? :mrgreen:

Reply
milpar феб 24, 2013 at 11:48

Симића и Ђуричића никако не можеш да поредиш. Симић једноставно није желио да игра код нас и желио је да настави каријеру у иностранству. Генерација Филипа Ђуричића(1992) је, након пораза од Партизана 5:1(мислим), проглашена неталентованом и распуштена. Дакле, играчи су без проблема могли да напусте клуб јер су били „неталентовани“. Генијалан потез управе, ма ко год да је био у њој. :facepalm:

Reply
mare феб 23, 2013 at 20:26

Jao kako smo mogli uzeti novca za Djuricica i Cosica da smo bili pametniji. Zamislite obojicu za po 5 miliona da smo prodali…

Reply
perus феб 24, 2013 at 14:03

a zamisli da su igrali i osvojili titule? pa nismo mi rad ili tako neki da postojimo zbog prodaje igraca

Reply
aleksandar sd феб 23, 2013 at 19:39

http://www.transfermarkt.co.uk/en/mohamed-el-monir/profil/spieler_202764.html Otkud ovaj u Jagodini ccc imaju boljeg levog beka od nas, jel pratio neko njegove igre? Nesto mi je poznato to ime.

Reply
jagodina navija za zvezdu! феб 23, 2013 at 19:51

znam ga ja licno..jedno vreme je bio bio nezadovoljan u klubu i trebao je da predje u serif..Veoma talentovan igrac…

Reply
aleksandar sd феб 23, 2013 at 21:33

Ne znam sto nije standardan u ovoj raspaloj ligi je medju prva 2 leva beka, obraticu paznju na njega na prolece, trebalo bi da postane dobar igrac tek mu je 20, mogli smo da damo Mladenovica za njega i procenat od Mudrinskog.

Reply
Redstarac феб 23, 2013 at 20:55

Ovaj ko da je rastao ispod palme 🙂

Reply
ssss феб 24, 2013 at 02:08

Pa nije ni nas Mladenovic los, ocrniste coveka kao da je za sve kriv jbg prva sezona u zvezdi nije to borac polako 😉

Reply
:) феб 23, 2013 at 19:30

Nisam toliko upucen u ove transfere ali znam da prilikom transfera maticni klub treba da dobije odrejdeni procenat sta je sa te opcijeu slucaju Djuricic posto nikad ta opcija kod nas nije objavljena

Reply
aleksandar kg феб 23, 2013 at 19:35

Nazalost, Filip je u Holandiju otisao iz Radinickog iz Obrenovca, Zvezda je za njega uzela mozda nesto para kada ga je poslala u Olimpijakos, medjutim kada se vratio iz Grcke otisao je u Obrenovac, verovatno su oni dobili neki procenat…..

Reply
Luka феб 23, 2013 at 20:24

Као што каже Александар отишао је из Радничког, али није само то битно већ и године проведене у клубу. Матични клуб Филипа је Раднички и ту је укупно провео више времена него у омладинској школи Звезде. Добићемо и ми можда неку сићу. Има нека таблица за рачунање тога…

Reply

Leave a Comment