Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалКлупска дешавањаФудбал

Нови заплет у ЖФК-у, Тијана Крстић прешла у Спартак

ZFK Crvena zvezda
ZFK Crvena zvezda

Како је кренуло, изгледа да никад неће бити готово.

Кренимо од почетка. Пре извесног времена ЖФК Спартак из Суботице, поднео је захтев за поништење пререгистрације нашег клуба, и регистрације наших играчица, што би, за логичну последицу имало и дисквалификацију Црвене звезде из даљег такмичења као и брисање свих досадашњих резултата.

Тада је из клуба стигла информација да, чак иако постоје одређене грешке, оне немају утицаја на такмичарски део. Испоставило се да јесте тако, јер је, након медијског притиска од стране Спартака, и неодигравања утакмице 11. кола Прве женске лиге између ова два клуба, случај напокон, мислили смо, решен.

Утакмица је регистрована службеним резилтатом од 3:0 у нашу корист, од стране Такмичарског органа. Спартак се на ову одлуку жалио, међутим, Комисија за жалбе, потврдила је одлуку Такмичарског органа. Чекала се одлука Дисциплинске комисије, која је требало да санкционише Спартак, који није на време пријавио утакмицу, а због одбијеног захтева, то је представљало повреду такмичења.

Спартак је на ову одлуку уложио жалбу, испоставило се, успешно, јер је само неколико месеци након расплета, Регистрациона комисија заседала, (подсетимо, Правна комисија је раније заседала на захтев Регистрационе комисије, када је донета одлука да суштинских пропуста нема, и да се ради о процедуралним грешкама, које немају утицај на такмичење) и одлучила у корист Спартака.

15. јануара ове године, донета је одлука којом се поништава промена седишта и имена ЖФК ЛАСК Црвена звезда, као и регистрација појединих играчица, те се наводи да ће доћи до најоштрије казне за наш клуб. Оно што упада у очи је, да је одлука осванула у новинама и на интернету, само шест дана од дана када је донета. То наизглед не представља поблем, међутим…

На ову одлуку ЖФК Црвена звезда има право жалбе у року од осам дана. Одлука постаје правоснажна тек када више не може да се уложи жалба, или ако се жалба не поднесе у предвиђеном року. Жалба је од стране нашег клуба поднета, па се поставља питање, да ли се на овај начин врши притисак на органе који треба да поступају по жалби, на играчице нашег клуба, за које се константно, без правоснажне одлуке тврди да су обмануте.

Из клуба поручују да је овим актом нанесена велика штета нашем клубу, јер ни прелазни рок не може да се одвија у жељеном смеру.

Ипак, то није била препрека за још један конфликт између Спартака и Звезде. Тијана Крстић, играчица нашег клуба, потписала је

FOTO: ZFK Spartak
FOTO: ZFK Spartak

двогодишњи уговор са Спартаком, а у клубу кажу, да је отишла без знања тренера и председника клуба. Такође, наш клуб тврди да је овај трансфер нелегитиман, јер је Тијана морала да проведе у нашем клубу барем годину дана и за њу је уредно плаћено обештећење Напретку. Дисциплински поступак против Тијане је покренут, а у клубу кажу да ће дисциплински органи клуба, коначну одлуку о њеном статусу донети у четвртак.

Из клуба такође наводе, да ће поднети дициплинску пријаву против Зорана Арсића, због, како кажу „врбовања играча“, и тврде да Тијана није прва играчица Звезде која је позвана да пређе у Спартак.

Остаје питање, зашто је Правна комисија променила одлуку коју је донела пре неколико месеци у корист Звезде. Такође, и даље није јасно, зашто се ниједан други клуб није огласио, осим Спартака, коме једино Звезда у овом тренутку може да угрози шампионску позицију.

У клубу такође наводе, да је Звезди причињена огромна штета, али да желе да докажу да вреде, што ће и показати у наставку такмичења, као и да се надају да ће цео случај бити готов до почетка првенства 17. марта, односно прве Куп утакмице 10. марта.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

Zoran феб 21, 2013 at 11:44

Ocigledno da postoji veliki rivalitet izmedju ova dva kluba. Treba smiriti strasti, treba da zazivi zenski fudbal koji je po meni bolji sto puta od muski. Veliki je ulog, recimo prvo mesto vodi u ligu sampiona tu su velike para i td. Velike se pare ulazu u ove klubove u smislu Spartak doveo te i te Zvezda Amerikanke i sl. Veliki ste klubovi zato hajde da igramo fudbal pa neka pobedi bolja ekipa na zelenom terenu a ne za zelenim stolom.

Reply
Srdjan феб 7, 2013 at 17:07

Pre svega zelim da pozdravim nase prijatelje iz ZFK Lask C.Zvezda…..i mogu samo da vam pozelim srecu u ovoj borbi! Mi se vec dve godine borimo i dokazujemo nepravilno registrovanje za dve igracice od strane ZFK Spartaka….g.Darko je dobro upoznat o cemu se radi….ali ocigledno da u FSS zakoni za nekoga vaze a za nekoga ne!!!!! I ovo nisu jedina dva slucaja!!! Pa se ponekad zapitam sta je nama u Srbiji potrebno da se desi i da se ujedinimo!?!? Puno srece od prijatelja iz Kragujevca!

Reply
Marija феб 5, 2013 at 21:23

LASK postoji jako dugo, nece ga sad taj nikogovic iz Subotice tako lako ugasiti posto mu je to namera. Covek ocigledno ne zna da sve sto radi, radi na stetu dece… Neka, pravda ce ga sustici. Uskoro.

Reply
Lucano феб 6, 2013 at 02:27

Verovatno ga to i ne zanima.

Reply
Marija феб 6, 2013 at 23:50

Upravo tako.

Reply
Jelena Sabo феб 5, 2013 at 21:15

Razmisljam nesto, koliko bi lepo bilo kada bi se sportom bavili samo pravi sportisti

Reply
makedonce феб 5, 2013 at 17:43

REZIL! Pa koliko da je prost covek, zna su koje su sankcije za takav propust kad neces da izgaes na teren, a pogotovo ako si domacin, Ne samo 3:0 vec mora da bude i minus minimum 9 bodova! TOLE LOPOVE umri prije raspada fudbala!

Reply

Leave a Comment