Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Вукоичић: “ Тешко нам је пао пораз“

5101449a16827foto-d-zarkovic211_news_detailКошаркаши и стручни штаб Црвене звезде Телеком вратили су се из Русије. После правог путешествија и пораза од Уникса црвено-бели имају мало времена да се опораве и припреме за веома важан дуел АБА лиге са скопским МЗТ-ом који је на програму у недељу од 19 сати.

Поразом од 19 поена разлике од Уникса, Звезда је закомпликовала своју позицију у Л групи ЛАСТ 16 фазе Еврокупа, а после гостовања у Казању тренер Влада Вукоичић сумирао је утиске:

„Две ствари су примарне. Једна је резултат који је негативан и можда чак изражен са превеликом разликом, а други је свакако тежак пут коме смо били изложени. Пораз нам је тешко пао ако се у обзир узме чињеница да је утакмица имала релативно добар ток, да смо тридесет и нешто минута били у игри и у прилици да можда направимо изненађење. Са друге стране и пут смо добро испланирали, како бисмо напоре свели на најмању могућу меру. У том циљу у Русију смо кренули још у понедељак како бисмо у уторак имали два тренинга и довољно времена да се привикнемо на временску разлику. Међутим, испало је све онако како нисмо желели. У понедељак смо се цео дан малтертирали по аеродрому, спавали смо свега пар сати. Затим у уторак смо опет добар део дана провели путујући, а и после утакмице смо мало спавали јер је повратак био рано ујутро. Све те проблеме у наредним данима морамо да превазиђемо јер нас чекају важне утакмице“, рекао је Вукоичић и потом се упустио у дубљу анализу меча.

„Знали смо да Уникс има тим за Евролигу, они су се и додатно појачали како би управо кроз Еврокуп покушали да обезбеде учешће у Евролиги наредне сезоне. Своју снагу и моћ су показали у утакмици са Галатасарајем у Истанбулу. Отежавајућа околност за нас је био кикс Уникса у дуелу са Улмом код куће. Не зато што је Улм лоша екипа већ чињеница да на свом паркету нису забележили победу изазвало је додатну мобилизацију и ангажовање који нису било тако изражени против Улма. Ми смо у Казањ отишли са убеђењем да не треба да будемо оптерећени њима већ само на нашу игру. У том контексту смо и добро почели, пе свега у дефанзиви. Контролисали смо њихов пик-енд-рол и скок и то је резултирало са само 10 поена примљених у првој четвртини. Али, у превеликој жељи да себе наградимо поромашили смо неколико зицера и отворених шутева и тих шест поена разлике које смо имали на крају прве деонице можда нису били најбољи показатељ снага на терену. Да смо добру игру у том делу боље материјализовали можда би утакмица имала други ток. Нисмо успевали да убацимо шутеве за три поена и стално смо били у нади да ћемо кад шут проради успети да направимо резултатски баланс. Међутм, нажалост код резултата 60:54 у корист домаћина много ситуација нисмо реализовали на прави начин и били смо кажњени.

На крају Вукоичић је закључио:

„Не можемо да будемо задовољни после оваквог пораза. Заиста остаје жал што смо у само пар минута празног хода прокоцкали оно што смо градили током целе утакмице. Можда све то што смо добро урадили не би било добвољно за победу, али би бар пораз и коначна разлика била прихватљивији.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

DS јан 24, 2013 at 17:26

Ma nas unistise silne trice, a mi nijednu da damo.. Igraci kao da su nesigurni kada bacaju za 3 poena, pa i za 2 iz neke vece udaljenosti.. I slobodna bacanja su nam losa.. Iskreno, Rakocevica nigdje nema kada najvise treba, lako je pobjediti Cedevitu 20 razlike………. ali IDEMO DALJE, pa vidjecemo sta ce biti..

Reply
pepe јан 24, 2013 at 17:11

nista nije gotovo,povecati samo igru i motivaciju na najvisi stepen borbene gotovosti, jeste da je pad u igri,ali desava se svima, da svaka cetvrtina bude kao da je finale EL,presing od pocetka!

Reply
forza stella rossa јан 24, 2013 at 17:08

Vukoicicu,ne tupi mnogo o dozivljajima sa vase ekskurzije,nego podizi ekipu kako znas i umes!!!!!

Reply
goran јан 24, 2013 at 17:04

vama je tesko pao poraz i to govorite zadnje tri izgubljene utakmice i sve 3 gubite na istu foru smanjite izgubljene lopte i nedopustite da lako sutiraju za 3 poena tako nas dobivaju jer nas kad natrpaju sa 2 ili 3 trojke mi nemozemo da se izdignemo od toga nego padamo rakocevicu da malo vise igra timski a ne mora svaku utakmicu da bude sa 20 pogodatka a izgubi 5 lopti kad je najpotrebnije PROBUDITE SE VISE

Reply
sasa јан 24, 2013 at 16:44

boze moj,idemo dalje,fokusirajte se na aba ligu da napravimo senzaciju to,a sto se evro kupa tu igrajte za delije pa sta bude..

Reply
Aleksandar-MKD јан 24, 2013 at 16:50

Tako je Sasa! Fokusirajte se momci na ABA ligu i osvojte prvo mesto. Za ovu sezonu bice to odlicno, a za nerednu idemo jedan stepenik vise. Pozdrav i SRECNO!

Reply

Leave a Comment