Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Савићевић: “ Од мене зависи колико ћу играти“

image (3)Светлу тачку минуле полусезоне за Црвену звезду може да представља прекомандовање Вукана Савићевића из Омладинског погона у први тим. Нажалост, велика тензија на скоро сваком мечу и променљиви резултати нису дозволили да омладински репрезентативац Србије добије већу минутажу већ јесенас. Међутим, следи припремни период током којег ће тренер Јанковић имати довољно времена и прилике да процени колику и какву улогу, неоспорно талентовани Београђанин може да добије на пролеће. Вукан је свестан ситуације, па не чуди што је са тренинзима и припремама за наставак шампионата почео и пре него што је то било предвиђено планом који му је приликом одласка на зимску паузу доставио стручни штаб.

„Више од десет дана сам у тренингу. Изузетно ми је важно да се добро припремим, јер од мене највише зависи колико ћу играти у другој полусезони. Не плашим се изазова и чињенице да сам најмлађи јер сам и летос био у истој ситуацији и показао сам да могу равноправно да се носим са старијим и искуснијим саиграчима„, рекао је младић чије презиме навијаче црвено-белих асоцира на велемајстора који је одушевљавао љубитеље фудбала широм Европе и света у време док Звездин клинац није био ни рођен.

Пре скоро пуне две године као капитен кадетске селекције Црвене звезде, млади Савићевић је са тада једва навршених 17 година зрело говорио да му је наредни период итекако битан за даљу каријеру – да жели да се прикључи првом тиму, да потпише уговор са Звездом и да осваја трофеје.

„Желео сам само да добијем шансу и она ми се указала. Нисам уопште размишљао о минутажи, било ми је битно да тренирам у најјачој конкуренцији. И сада, понављам све зависи од мене и од тога колико добро одрадим припреме. Млад сам, и моје време тек долази. Желим да оставим траг на Маракани и да учествујем у освајању нових трофеја. Верујем да ћу се првом радовати већ у мају. Имамо квалитетан тим и можемо да победимо све противнике у пролећном делу сезоне. Свакако да верујем у такав крајњи исход„, увера Савићевић и додаје да му не пада тешко да као најмлађи носи лопте и чуњеве пре сваког тренинга.

„То је нормално јер сам најмлађи. Уколико на припреме буде ишао још неко млађи од мене, носиће и он. То ми заиста не пада тешко, никакав проблем„, истиче Вукан.

До почетка припрема остале су још две недеље, а до тада поред напорних тренинга, Звездин јуниор има и додатних обавеза у школи.

„Полажем испите, јер не желим да запоставим образовање. Ученик сам четврте године у XII београдској гимназији и због много обавеза у клубу, прешао сам на ванредно школовање. Положио сам математику и још неке предмете, тако да сад немам ништа до марта. У потпуности се окрећем фудбалу и припремама за наставак сезоне„, закључио је одлични млади везиста Црвене звезде, Вукан Савићевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

otpisani101 дец 29, 2012 at 11:17

ma sve zavisi od nesposobnog jankovica…i ne brini i da si mesi kod jankovica ne bi igrao…on voli cavu dimitrijevica a ti nisi toliko spor…ma idi negde da ti ne prodje mladost kod malog murinja kojem je najveci uspeh u zivotu da je sa zvezdom izgubio sve sto se moglo izgubiti pa i vise od toga…

Reply
nikola дец 29, 2012 at 00:46

vukane ti si nasa buducnost, nadam se da ces dobiti vise minuta, i u ovom dijelu polusezone blistati, kad partizan moze sa ninkovicem mozes i ti ,a 2x si bolj!

Reply
milos 90 дец 28, 2012 at 21:30

Dobro je,nije umislio da je neka zvezda,kao neki drugi…
Dobice i on svojih 5 minuta 😀

Reply
bobo дец 28, 2012 at 20:02

Vukan je ok lik nadam se da će postati i dobar igrač.

Reply
kojke дец 28, 2012 at 17:20

moram da se pohvalim da imam njegov dres koji je vec nosio. radio mu moj burazer nesto na kolima i nije hteo da naplati vec mu rekao za dres. kaze Vukan „to je najmanji problem“,i kroz par dana posalje mom bratu dres ali njemu mali tako da je zavrsio kod mene 😉
Vukane ako ovo citas,hvala ti i da ti javim samo da spavam u njemu 😀
inace dres je stvarno prelep.

Reply
redjamo pobede дец 28, 2012 at 16:40

Ovako je bar 90% mladjih igraca razmisljalo nekada, zato smo i imali onakve majstore kroz istoriju. SVAKA CAST!

Reply
CZHN дец 28, 2012 at 14:40

Hm…da je po radu i talentu,trebao si već uveliko…

Reply

Leave a Comment