Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Спаја и Младеновић нижу победе у дербијима

Велике утакмице рађају велике играче.

Ово неписано фудбалско правило потврдио је Урош Спајић, момак из Омладинске школе црвено-белих. Одговорно, чврсто, са великом жељом и фанатичном борбеношћу носио се са нападачима вечитог ривала млади фудбалер, као да у најмању руку игра свој десети, а не дебитантски дерби.

– Имао сам позитивну трему пред меч. Тренер и саиграчи су ми доста помогли у припреми меча. Задовољан сам својом игром и победом. Показали смо велику вољу и карактер и успели да преокренемо резултат. Тиме је и моја улога добила на значају, захваљујући доброј игри читавог тима – скроман је дефанзивац Црвене звезде.

Док је наступао за млађе категорије Спајић је такође имао доста успеха у дуелима са црно-белима.

– Играо сам доста дербија у јуниорским селекцијама, и немам ниједан пораз. Та традиција се наставила и сада у првом тиму. Надам се да ће још дуго трајати – оптимиста је Урош.

Фудбалски професионализам не оставља пуно времена за славље. Већ у среду у оквиру четвртфинала Купа на Маракану стиже екипа ОФК Београда која је пре само десетак дана у шампионату нанела пораз црвено-белима.

– На Карабурми смо одиграли јако лоше. Очекујем потпуно другачији меч и пласман у полуфинале. Уз велико поштовање према свим ривалима, уколико ми будемо на потребном нивоу и уколико испунимо све захтеве које стручни штаб постави пред нас, резултат не би смео да изостане. Играмо пред нашим навијачима, и јасно је да смо фаворити – истиче један од најбољих у тиму Александра Јанковића у суботњем 143. дербију.

А победнике у дербију, логично увек прати и велика медијска пажња. Па тако и Спајића, момка који врло често први након тренинга излази из свлачионице и жури на факултет. Овога пута морао је пре школских обавеза да испуни и професионалне и обрати се великом броју окупљених новинара.

– Истина је да се сада више пише и говори о мени и полако се навикавам. Најважније је да наставимо са добрим играма и победама, односно да причамо на терену – поручио је Спајић за крај.

Ако у Урошевом случају важи да велике утакмице рађају велике играче онда се у случају Филипа Младеновића може констатовати да добри играчи пружају најбоље партије када је то најпотребније. Тачном и правовременом асистенцијом леви бек Црвене звезде упослио је Луку Миливојевића који је маестралним другим голом најавио тотални преокрет у 143. вечитом дербију.

– Мислим да не постоји лепши осећај у фудбалу него када победите дерби. Мени је ово био четврти наступ и четврта победа. Атмосфера у тиму је феноменална, порасло нам је самопоуздање и сви очекујемо да у преостала три меча до крај полусезоне забележимо максималан учинак – истакао је хитроноги леви бек.

Већ у среду на Маракани изабранике Александра Јанковића очекује борба за улазак у полуфинале Купа.

– ОФК се показао као веома неугодан ривал. Победом би на најлепши могући начин потврдили успех у дербију и то да смо у успону форме. Очекујем другачију утакмицу него недавну у првенству и наравно другачији резултат – оптимиста је млади Чачанин.

А уколико у преостале три утакмице колико је остало до зимске паузе буде у тиму, Филип Младеновић уписаће се у „рекордере“. Он је до сада наступио у 21 званичном сусрету од почетка сезоне и није пропустио нити један минут игре.

– Волео бих наравно да и преостале три утакмице одиграм по 90 минута. Осећам се физички добро и мислим да сам спреман да то и остварим. Показали смо да нам прија ритам утакмица субота-среда, јер смо у делу првенства када смо имали густ распоред забележили много победа на тешким гостовањима – закључио је Младеновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

zvezdaaaa нов 20, 2012 at 19:12

nesto nisam primetio Mladjo tu tvoju fizicku spremnost i hitrost od pocetka prvenstva..al,ajd..na prste jedne ruke se mogu nabrojati tvoji dobri centarsutevi..a,o duelima i da nepricamo..al,ajd..mozda nsmo gledali iste tekme!

Reply
Laki нов 20, 2012 at 15:59

Nije da Mladja nece,nego se umori.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/575248_4025993329751_371360705_n.jpg
Pred derbi je bio u Kovilovu pa nije imao gde ici… 😛
Ajmoo Mladjoo

Reply
BojanZecBL нов 20, 2012 at 15:19

Честитке играчима на побједи против комшија. Важно је да смо наставили низ, иако смо у организационом расулу, у новчаном минусу, бодовном заостатку… Одлично су одиграли, ако изузмемо покоју грешку. Међутим, не смијемо сада стати. Побједа у дербију је једнака као и против свих осталих тимова. Она вриједи само три бода и ништа више. Битно је да одржимо корак са лидером првенства и да им дишемо за врат. Вјерујем да и њих Спартак у задњем колу може изненадити, иако је показао у ранијим мечевима да не игра мотивисано против њих, односно да је њихова филијала. Оно што нама преостаје је да узмемо свих шест бодова која су преостала, а пролеће је увијек наше било. С вјером у боље Звездино сутра поздрављам све Звездаше, Цигане и Делије! ЈЕДАН ЖИВОТ-ЈЕДАН КЛУБ…

Reply
NIX нов 20, 2012 at 13:20

Ali Spajic je derbi odigrao odlicno umesto on da uci od Jovanovica,ono obrnuto

Reply
milos нов 20, 2012 at 12:16

Citava ova euforija me podseca na onu situaciju kada smo posle sto godina zaseli na prvo mesto, a sve je bilo u znaku maltene osvajanja Kupa sampiona – a onda bam, razbije nas Spartak. Alo bre, dozovite se pameti, ova ekipa je limitirana i nije slucajno u ovom prvenstvu, koje je jedno od gorih u Evropi, izgubila dve utakmice za redom. Za OFK-u ne strahujem, prosto je nemoguce da nas za 10 dana dva puta dobiju, odnosno da ne mozemo da ih pobedimo, ali gostovanje u Uzicu je veoma, veoma tesko!!!

Reply
n нов 20, 2012 at 12:09

Hajde ljudi da pomognemo Zvezdi!Prijavite se na ovaj kanal :http://www.youtube.com/crvenazvezdafkcom,kako bi postali Youtube partneri,a kasnije zaradjivali i neki dinar od toga.

Reply
mak нов 20, 2012 at 11:19

to!

Reply
dexy122 нов 20, 2012 at 09:01

Mladja pokazao da moze i da zna. Sad ne mozemo reci da ne zna, nego da nece.

Reply

Leave a Comment