Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Урош Ћосић: „Где су Звездина деца?“

Uroš Ćosić

Некадашњи првотимац Црвене звезде, Урош Ћосић, дао је изјаву за „Новости„, у којој прича о односу актуелне управе према њему, и Звездној деци уопште.

Ћутао сам девет месеци, васпитан сам да поштујем старије и зато ми није падало на памет да реплицирам господи из управе иако су ме повредили, разочарали. Међутим, за неистине да сам ултимативно тражио новац, а затим да сам на позајмици па клуб нема интерес да играм, они треба да се стиде, ако имају имало образа. Нити сам штрајковао због пара, нити ми је ико рекао зашто сам склоњен из тима у јануару. На позајмици сам и у Пескари, па ме нико не тера да тренирам у ћошку. Све неправде сам прогутао јер сам ја тај који воли Звезду, а то не морам да доказујем. А клуб и мени дугује новац, што такође није спорно.

Према Урошевим речима, Звезда је испустила доста младих играча који су по њему заслужили да носе црвено-бели дрес.

Ова управа је растерала сву децу, све што вреди. Из моје генерације само је голман Дмитровић у клубу, и то као четврти голман. Ђуричића и Милановића су испустили, Чаушић није добио шансу, а у Раду је репрезентативац, тамо је и Мркела, Аца Ковачевић и Деспотовић играју сјајно у Спартаку. Да не набрајам генерацију пре и после мене. Као и парадокс над парадоксима, да је Мијаиловић А репрезентативац, добар за Србију, а нема место у својој кући. Звезда је била и остаће највећи српски клуб, нажалост, катастрофално је воде. У садашњој генерацији, 95 одсто су „странци“ који су ту на привременом раду.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

35 comments

Deks нов 10, 2012 at 22:57

Gde su zvezdina deca ? Pa dobar deo istine je da je velika vecina sebe smatrala igracinama i da su zeleli odmah pare i da se tretiraju kao zvezde sto zbog roditelske neobjektivnosti sto zbog menaderskih tutorisanja. Konkretno za Cosica su svi kritikovani sto je pusten rano i za dzabe a onda kada je vracen nije pokazo da je vredan kajanja. Danas igraci ne kapiraju da timska igra i uspesi tima diziu svakom cenu vec cim nema para svi sabotiraju igru, klub ostaje bez rezultata a nihova biografija prazna i jedino mogu da igraju u Moldaviji, Rumuniji, Bugarskoj, Kazahstanu…Zalosno je ali trenutno je cela ekipa jedna velika NULA. Voleo bih da me demantuju rezultatima

Reply
CZHN нов 10, 2012 at 21:23

Sve si objasnio-za ovo je samo klub kriv ali se nadam da se bar dio grešaka-Despotović,Čaušić,Kovačević-može ispraviti.

Reply
dragan нов 10, 2012 at 20:07

ne znam odakle tebi pravo da pricas ista kad si sa 15-16 godina otisao u rusiju,zinulo …. za dolarima roditeljima

Reply
zvezdan нов 10, 2012 at 19:11

Lukic je olicenje nasih bahatih privatnika kojima je najbitnije da im radnici rade , ako je moguce bez plata .Lukicu pokupi se lebati i idi ko boga te molimo.

Reply
AXBA нов 10, 2012 at 16:05

Стоји његова прича, али Урош је отишао „трбухом за крухом“ , није желео да чека шансу у Звезди
Опет, њега и разумем, издржава мајку и сестру од тог фудбала.. То му је једини излаз, да обезбеди себи нормалан живот.
Нису ми јасни људи попут Филипа Јанковића, који су много богати, а да журе у каријери, желе све преко ноћи…

Reply
DelijaDBC нов 10, 2012 at 15:21

Licno po meni bi najbolje bilo rasprodati ceo prvi tim,da legne 20 miliona u kasu i ostane dug od lupam 25,30 miliona,sto ce verovatno Vucic i Gasprom sanirati i neka odigraju klinci 3 sezone,pa taman i ne usli u ligu evrope ili sampiona jos 5 godina i ne uzeli titulu isto toliko,sad je najvaznije da se dug smanji na nulu i da moze normalno da se funkcionise,a i te kako imamo dobar omladinski kadar,nebi mozda bili prvi prvu sezonu,al bi druge bili egal sa partizanom glavu dajem,jer ti klinci da ne znaju nebi igrali u Zvezdi,nego bi ostali u Macvi,Javoru i slicno,izacice neki novi Stankovic,Lukovic,Disljenkovic,Vidic,Jankovic,Mudrinski iz omladinske skole,u to sam 100% siguran,samo im TREBA DATI SANSU DA SE DOKAZU!!!

Reply
Ћошке нов 10, 2012 at 15:48

То о чему ти причаш је требало да се размишља пре три године.

Reply
DelijaDBC нов 10, 2012 at 16:07

Pre 3 godine smo mogli samo Ninkova da prodamo,seti se te generacije u kojoj su bili Guma,Blazic,Perovic,Lekic(nzm kako ga prodase za onolike pare),Lazetic(dobar,al mator),Djordjevic,Ignjatijevic,Savio,Isah(dobar,al nije kao Milivojevic),Savic.I od te generacije smo dobili 900eura za,Isaha,Ninkova 1 200 000 i Lekica 2 800 000 i Savica 500 000,sto je sve ukupno 5 400 000 eura,a za drugo se potpuno slazem,trebalo je omladince tad pustiti kad vec nismo imali tim.Sad bi Djole Despotovic,Causic,Djurickovic,Milinkovic,Kovacevic i ostali igrali kod nas i nebi izgubili 3:0 od Spartaka i onako od Jagodine.Da je Zvezda neka nebi nama moglo 5 tola nista protiv Jagodine,dobili bi ih opet,al problem je najveci u Zvezdi sto nema igrace,a ne u tolu sto namesta…Al kad to nismo uradili pre 3 godine,ajmo ove da to uradimo!

Reply
Ћошке нов 11, 2012 at 07:27

Конкретно на подмлађивање сам и мислио. Требао је господин демагог када је дошао на власт да изађе пред јавност и да каже да смо у озбиљном дугу и да морамо да жртвујемо 3 године да би направили екипу и ставили клуб на ноге. Данас би се друга прича причала. Овако имамо још 3 изгубљене године пуне лажних обећања а дуг је још већи.

Reply
DelijaDBC нов 10, 2012 at 15:21

Licno po meni bi najbolje bilo rasprodati ceo prvi tim,da legne 20 miliona u kasu i ostane dug od lupam 25,30 miliona,sto ce verovatno Vucic i Gasprom sanirati i neka odigraju klinci 3 sezone,pa taman i ne usli u ligu evrope ili sampiona jos 5 godina i ne uzeli titulu isto toliko,sad je najvaznije da se dug smanji na nulu i da moze normalno da se funkcionise,a i te kako imamo dobar omladinski kadar,nebi mozda bili prvi prvu sezonu,al bi druge bili egal sa partizanom glavu dajem,jer ti klinci da ne znaju nebi igrali u Zvezdi,nego bi ostali u Macvi,Javoru i slicno,izacice neki novi Stankovic,Lukovic,Disljenkovic,Vidic,Jankovic,Mudrinski iz omladinske skole,u to sam 100% siguran,samo im TREBA DATI SANSU DA SE DOKAZU!!!

Reply
Aureliano Buendija нов 10, 2012 at 14:38

prosle godine u delta city-u sretnem Nikolu Petkovica,onako navijacki ga pozdravim i pitam ga za stanje u klubu. on mi je tada rekao da postoji problem oko Cosketa (tako ga je nazvao),kada jos javnost nije znala to. sumnjema da je Robijeva odluka bila da ga skloni iz tima,vec mislim da je to odluka nekog drugog. kako su greske uprave Djuricic i Milanovic,tada nije bila ova uprava 😯 😆

Reply
Zoran нов 10, 2012 at 14:30

Cosa je u pravu,od mladih u prvom timu su Spaja i Vukan Savicevic koji jedva da su igrali.Cikic,Simic i Jankovic igraju za 95/94.iz generacije 95 Prosinecki je u januaru najavio prikljucenje Sakica,Milutinovica,Karaklajica.Od toga nema nista jer su dosli novi likovi u Vidu direktora oladinske skole i treneri Jovan Stankovica pa ga je zamenio neki Kaplanovic,koji je konstatovao da je ta generacija neobucena.INTERESANTNO TA GENERACIJA JE CETRI GODINE ZA REDOM UBEDLJIVO PRVA,kAKVI SU TO PROTIVNICI KAD IH OVI REDOVNO POBEDJUJU. Sve ove sto mesetare treba sad razjurit idealna prilika.

Reply
dejan нов 10, 2012 at 15:20

velicko kaplanovic je grobar i to okoreli mene je trenirao u bsk borci i on namerno hoce da rastera tu generaciju,inace covek nema veze sa fudbalom…

Reply
Zoran нов 10, 2012 at 17:46

Bravo dejane mnogi se slazu sa tvojom konstatacijom

Reply
Delija нов 10, 2012 at 14:19

Ne podrzavam ovu upravu,ali nisu u pravu ni ta decurlija,ljubitelji splavova i prsatih pevaljki,kesa i kolica,ti jos uvek nedovoljno dokazani fudbaleri sto su kao nekakvi veliki Zvezdasi,a ostavili su svoj klub bez obestecenja i Djuricic i Milanovic,Matic,Milinkovic,Causic i Cosic i svi ovi gore nabrojani sto nisu hteli da odu na pozajmice do svoje 20-21 kao sto je najcenjeniji srpski fudbaler Vidic,a za primer cu navesti i najboljeg hrvatskog igraca Modrica,koji je bio na pozajmici u Zapresic onda kad smo igrali protiv njih 2005 godine,a tad je taj igrac imao 20 godina,a sadasnja „Zvezdina deca“ hoce u prvi tim cak i u prvih jedanaest kao srednjoskolci,da im VELIKA CRVENA ZVEZDA bude nekakva „daska odskocna“,a da su pravi Zvezdasi samo bi o Zvezdi razmisljali i cekali bi sansu,pa ako je ne dobiju do recimo dvadesetprvog rodjendana onda neka idu u Rad,Spartak iz Subotice ili Herenven,Bolonju,Kosice i ostale manje klubove od Zvezde,koji im mogu ponuditi ili malo vecu minutazu ili malo vise novca od maticnog kluba.Jedino ako dobiju visestruko bolje uslove i pet puta vise novca od strane najbogatijih evropskih klubova onda bi bilo u redu da odu,ali opet ne da ostave Zvezdu bez odgovarajuceg obestecenja,da cekaju u neke druge srbijanske klubove da postanu punoletni da bi Zvezda dobila sto manje obestecenje,a oni i njihovi menadzeri vise novca kao sto je Djuricic cekao u Radnicki iz Obrenovca,a Radakovic u Proleter iz Novog Sada,a onda nam prosipaju neku pricu o njihovom zvezdastvu.Isto tako ce vrlo verovatno i Ozegovic i Jankovic da odu mozda vec u januaru i onda ce da se zale kako nisu dobili sansu kao da Zvezda u prvenstvu igra dvanaest namestenih meceva i kao da u jos dvanaest ima pomoc sudija (kao nas rival),pa da moze sebi da priusti da joj igraju omladinci i kadeti kao njima,koji da igraju u Teleoptiku ne bi bili prvi u drugoj ligi,ali u Toletovoj ligi mogu i petlici i pretpetlici da budu prvi,a Zvezda da bi bila prva mora skoro svaki mec da dobije i oba derbija,a to ne moze sa omladincima koliko god da su talentovani vec su potrebni iskusniji igraci i valjda ce nova uprava to shvatiti,a uz iskusnije igrace i prave Zvezdase poput Ninkovica (istice mu ugovor u kijevskom Dinamu),Bosancica,Vukovica(istice mu ugovor u PSV-u) Mrdju(istice mu ugovor na kraju sezone) i Stankovica(prava uprava bi uspela sve da ih dovede) mogli bi igrati i neki kllinci poput Mijailovica,Simica,Savicevica,Cikica cak i kadeti Grujic i Jovic u odradjenim utakmicama,a ova uprava ce da dovede jos neformiranih igraca poput Despotovica,Zocevica i slicnih da igraju u prvoj postavi u neregularnoj ligi,koja jedino moze da se osvoji sa duplo boljim timom od sadasnjeg.Dakle,jedino resenje je da se proda vecina prvotimaca (Lazovic,Maksimovic,Mudrinski,Vesovic,Mladenovic,Kasalica plus Dimitrijevic,Mikic,Kadu i naravno Bajkovic,Miric,Nenadic,Krneta) i da se dovedu pomenuti iskusniji igraci,koje mozda ne bi kasnije mogli prodati sem Bosancica i mozda Vukovica,ali bi nam oni doneli titulu i ucesce u Ligi Sampiona,uz one sto bi ostali (Kirovski,Dmitrovic,Pantic,Spajic,Jovanovic, Mijailovic,Milivojevic,Savicevic,Milijas,Milunovic,Babalj,Asamoa) i one sto bi se eventualno vratili sa pozajmica (Stojkovic,Srnic …) i uz nova pojacanja(Rodic,zatim desni bek Petkovic iz OFK-e,Jovic iz Olimpije ili Georgievski iz Steaue i jos jedan stranac krilni napadac) Dakle,imali bi tim golman:Kirovski(Dmitrovic), desni bek:Georgievski? (Stojkovic,po potrebi Pantic) stoperi:Pantic,Spajic,Jovanovic,Vukovic; levi bek:Rodic (u nekim utakmicama Jovanovic) .U sredini terena cetiri veznjaka,dakle formacija sa pojacanim veznim redom i jednim krilnim napadacem,a u konkurenciji za tu cetvorku veznih bi bili Milivojevic,Mijailovic,Stankovic mozda i Popadic i Sakic iz omladinske skole,Ninkovic,Milijas,Bosancic,Savicevic mozda i Jankovic,ako ne ode, a verovatno bi najcesce igrali Milivojevic-Stankovic-Bosancic(Milijas)-Ninkovic,zatim jedan krilni napadac stranac ili neko od sadasnjih Milunovic,Simic,Asamoa i jedan centralni napadac Mrdja i rezerve Babalj i Despotovic,ako vec dolazi ili Ozegovic,ako ne ode. Ovaj tim bi doneo dve Lige Sampiona,a dva ucesca u LS bi donela oko 30 miliona,dakle i igracki i finansijski bi bolje prosli,ako bi prodali lazne ili male Zvezdase ,“teske narodnjake“ i „polovnjake“ iz sadasnjeg tima i doveli prave igrace i Zvezdase sto mogu protiv svega i svakog u ligi.

Reply
Realan нов 10, 2012 at 16:02

Druze ti pod hitno da nadjes neku udaraljku da das sebi malo oduska,zabrinjavam se za tebe,mnogo se opterecujes stvarima na koje ne mozes da utices.

Reply
MarkoFCRS нов 10, 2012 at 18:43

Ne budi u zabludi. Vecina od te dece, sto ih ti spominjes, nisu otisli iz kluba svojom voljom, nego su bukvalno bili oterani!

Reply
otpisani101 нов 10, 2012 at 13:57

pitaj lukica,vesica,kristica,prosineckog,jankovica…pitaj nesposobnu upravu i promasene trenere zasto zvezdina deca u drugim klubovima pobedjuju danas ovu crvenu zvezdu…svi dovedeni igraci su gori od zvezdine dece…maksimovic kiksira na svakoj utakmici a spajic ne dobija sansu…zatim dimitrijevic veze nema a savicevic ne dobija sansu…e zato odlaze zvezdina deca koju posle debelo placamo da ih vratimo…lukic i uprava i jankovic napolje…promene na svim nivoima za bolju crvenu zvezdu…

Reply
Ljuta Krajina... нов 10, 2012 at 13:56

Cosicu, tacno je da smo neke ispustili (poput onog malo Despotovica), ali sine (izvini ako grijesim) mislim da tebe nismo ispustili, vec si ti zbog zinutog du**ta otisao sa 14 ili 16 godina iz „svoje“ Zvezde u nadi da ce se to zinuto popuniti novcem. Kako je rekao Nikola Kojo, u najboljem domacem filmu, „Isk*enjam se ja na to postenje i celu tu postenu generaciju“.

Reply
Ryber Palunko нов 10, 2012 at 12:35

Tamo gdje i ti, u većini slučajeva, grlom u jagode za prvom ponuđenom kintom, pa kad ne ide kako se mislilo, onda:’Gde su Zvezdina deca!?’
Ugušićemo se svi skupa u licemjerju, a profitiraće, zna se, Vesići, Karadžići, Ramadanijići i slični krpelji.

Reply
Delija нов 10, 2012 at 12:31

Je li derbi u subotu u 19:00h ?

Reply
vladan нов 10, 2012 at 12:22

Kad budete smanjili prohteve , zahteve , milione i kamione, kad ne budete ucenjivali klub za milionske ugovore, kad vam mama i tata smanje apetite prema zelenim novcanicama, a vi budete igrali malo iz ljubavi prema klubu tada cete biti i u prvom timu.

Reply
Igor нов 10, 2012 at 12:29

Aj ne kaki. Bolje im reci da kada budu hteli da igraju pola godine-godinu bez plate, onda ce igrati.

Reply
vladan нов 10, 2012 at 19:56

ej moj brate, vise oni para zarade za godinu dana nego ti i ja za 10 godina….. pogledaj samo kako izgledaju , sve kic i sund na njima, nemaju krpicu na sebi ispod 300- 400 evra

Reply
dexy122 нов 10, 2012 at 12:11

Kada Zvezda izgubi neku utakmicu u ligi, pored one tuge koju vec svi znamo, javlja se neko malo nadahnuce da je uprava za korak blize od odlaska. Mrzim sebe zbog toga, ali naterali su me. Posto, ako budemo dobijali utakmice nema sanse da ce oni otici. I da dobijemo titulu, dug bi rastao jer oni nemaju ideju ni plan kako da se rese dugova. Pa brate, neka izgubimo i ovu titulu, ako to znaci da ce u Zvezdu doci pravi ljudi koji ce ici srcem za zvezdu, a ne za parama.

Reply
zoka нов 10, 2012 at 12:09

svi vi kao volite Zvezdu,a cim stigne iole ozbiljnija ponuda sa strane vi bjezite glavom bez obzira.I ja sam protiv ove uprave,ali mi je dosta i vas kvazizvezdasa i umisljenih fudbalercina,koji ne mogu istrpeti da sjede i na klupi da bi tek kad dodje pravo vrijeme dosli do voljenog dresa.

Reply
dexy122 нов 10, 2012 at 12:14

Ne znam o cemu pricas, ali Uros Cosic ima itekako pravo da se buni. Njega je oterala uprava. Dosao je na pozajmicu nazad u svoju Zvezdu. Igrao solidno i bio bacen u rezerviste jer je kao pozajmljen igrac. Da su bar mesto njega igrali neki igraci iz Zvezdine skole, ali ne. Igrali su kojekakvi Adiji, Vilotici.

Reply
Ryber Palunko нов 10, 2012 at 12:41

Pozajmica je brate, ključna riječ. On nije naš igrač, niti će biti. Ne bi se složio da je igrao solidno, uopšte.Tehnika odlična, ali uz sve svoje fizičke predispozicije, mekšeg igrača, što je najgore za štopera, odavno nisam vidio. Inače, štoperi su najbolji oko svoje tridesete, tako da ima vremena da to popravi, što mu i želim, međutim, odlaskom iz Zvezde kao klinac, on je za nas izgubljen igrač. Kako i zašto je otišao, otkud znam, samo znam da je tuđi, a ne naš. Pravo za pobuno je odbacio čim je napustio Marakanu bez odigranog meča.
Uzgred, ‘ajd da se jednom ne složim s tobom, čisto da razbijem eventualni maler.

Reply
MarkoFCRS нов 10, 2012 at 18:52

Prvi put je otisao jer je oteran, za ostalo si uglavnom upravu… I nije nesto igrao kod nas, ali je sramota kako su se poneli prema njemu, sutnuli su ga bez obrazlozenja i jos su mu ostali duzni. Otkad je dosao, Lukic nas je brukao gde je stigao, a najvise kod pravih Zvezdasa!

Reply
dexy122 нов 10, 2012 at 19:21

Ajde da se jednom ne slozis sa mnom. 🙂 Naravno, da svako ima svoje misljenje. Ja se drzim mojeg. Ti tvojeg.

Reply
zoka нов 10, 2012 at 16:06

po meni ga nisu ni trebali vracati kada je vec ranije otisao.mislis mozda da je uspio u inostranstvu da bi se vratio u Zvezdu.Ja mislim da ne bi.PS i nije bio nesto narocito dobar u Zvezdi.

Reply
eliiahu нов 10, 2012 at 11:57

Tuga-sivilo-cemer-jad…
Igraci nisu primili cvonjka 6 meseci, nemojte ocekivati da ce dobiti ofk, derbi…

Reply
Dača нов 10, 2012 at 12:10

Ma i da ne prime 11 meseci platu, mogu komotno i lagodno da zive od jedne mesecne plate godinu dana..to jeste sramota za upravu, ali ovi sadasnji igraci bi trebali Zvezdi da placaju svaki put kad obuku crveno-beli dres jer ga ne zasluzuju…i slazem se da nece biti dobro u narednim utakmicama, ali ne zbog morala i nedostatka evrica na bankovnom racunu, vec prevashodno zbog (ne)kvaliteta nasih fudbalera!

Reply
MarkoFCRS нов 10, 2012 at 18:57

Ne secam se da ste posle Bordoa tako pricali, sad vam odjednom svi ne valjaju! Imamo mlade i talentovane igrace, ali nazalost nista osim toga nemamo… I vecinu tih igraca nam je Robi ostavio. To je najvise sto je mogao da uradi pored ovih parazita iz uprave.

Reply
Mladjen нов 10, 2012 at 11:52

Postoji li igrac koji je igrao za nas, a da je otisao zadovoljan, i pun lepih utisaka, od kad je lukic tu… NE POSTOJI! Svi su otisli zbog svoje egzistenicje, ili su oterani, zato sto su i pomislili da traze svoj zaradjeni novac…. TUGA!

Reply

Leave a Comment