Moja Crvena Zvezda
Други пишуКошаркаРегионална лига

Лале Лучић:“Морамо се замислити како и шта даље“

Vladislav Lale Lucic

Морис Алмонд је у наш клуб стигао као велико појачање. Требао је бити играч који ће правити разлику, али на старту регионалне АБА лиге није показао готово ништа. Уложена средства није оправдао и растанак је био неминован.

Овакав епилог догађаја поново је отворио старо питање које се односи на квалитет странаца који наступају у нашим клубовима. Своје виђење овог питања изнео је и некадашњи кошаркаш нашег тима, а затим и више него успешни тренер како мушког, тако и женског погона КК Црвена звезда, Владислав Лучић. Популарни „Лале“ је за дневни лист „Спорт“ изјавио:

– Странци, а ту превасходно мислим на Американце, требало би да доносе кључну превагу у својим екипама. Ево већ пет кола путем телевизије пратим готово све мечеве АБА лиге и ниједан од америчких момака ми није остао у сећању. Многи од њих су квалитетом далеко испод квалитета потребног за овакво такмичење. Ја нисам против странаца у нашим клубовима. Не можемо ми да идемо мимо света који је у потпуности промењен применом Босмановог правила, али јесам против оваквих странаца. Заузимају место нашој деци, која опет са друге стране прерано одлазе у иностранство и тиме сви губе. Губе и клубови, али и репрезентација. Једино су на добитку странци. Они често не испуне очекивања, а мора им се платити оно што се потпише.

Лале Лучић покушава да да и идејно решење за превазилажење тренутне ситуације:

– Прво би морало да се усагласе интереси клубова и репрезентације. Многи ће рећи да је интерес клубова добар резултат, али поставио бих питање како до резултата стићи ако клубови немају играче. Не сећам се да су само странци нашим клубовима доносили резултате. Веома мали број њих је имао запаженије резултате, али су и они имали поред себе неколицину квалитетних домаћих играча који су били главни носиоци успеха. Морамо се угледати на Шпанце. Они могу да ангажују до шест интернационалаца, али ти играчи доносе превагу и уз њих и домаћи играчи напредују. Пре неки дан сам једну за другом гледао меч АБА лиге и АЦБ лиге. То су потпуно различите димензије. Код нас у региону причају да АБА лига није никада била јача. Покушава се неизвесност изједначити са квалитетом, што је потпуно погрешно. Будимо реални, регионално такмичење је никада слабије и сви се морамо замислити како и шта даље. У супротном сви ћемо тонути још ниже.

Повезане вести

26 comments

Gorski окт 23, 2012 at 08:28

sta reci za ovakve kao andrej,zvezdas,chinez i onaj stankela…..klinci opaljeni u glavu koji nemaju jos pojma o zivotu a kamoli nesto o sportu….klinci koji odgovaraju na komentare tek negde nocu kada se domognu do kompa….. klinci koji jedino sto znaju da odgovore ljudima je …..ne kenjaj….ala si se rasprdeo …itd…..nezna se samo koja je od koje intelektualnija opaska i inteligentniji odgovor…..i sto ie najgore oni sebe nazivaju navijacima……

Reply
aleksandar sd окт 23, 2012 at 02:49 Reply
Djoksonidis окт 23, 2012 at 02:14

Izgleda da je Majkl Skot „ante portas“.. Radujem se njegovom dolasku jer sam ga dvaput gledao u Pioniru i oba puta je bio medju najboljima u dresu Radnickog!
Zvezda oOoOoOoO

Reply
Redstarac окт 23, 2012 at 02:41

Auuuu, dobro bi nilo da je tako…ako je u Radničkom kidao onako pred na momente inertnom publikom, šta li će tek raditi u Zvezdi?!

Reply
aleksandar окт 22, 2012 at 21:37

ceh je platio almond zbog velike plate, isto se slazem da je simonovic u katastrofalnoj formi. Vazi za jednog od iskusnijih a ponasa se na terenu kao klinac. Da ima kosu ja mislim da bi je cupao posle svakog suta. Totalan promasaj za sada.Pricajte sta hocete ,ali sve u svemu nije tako lose, jer pogledajte, mi smo sa ocajnom igrom tokom 35 min igrali -1 za timom koji ima skor 5:0

Reply
Gorski окт 22, 2012 at 16:45

ocigledno je da si ti Lucicu prolupao i da si postao senilan,i kao takav ne bi trebao da izjavljujes ovako nesto….bolje ti je da sedis kuci sa unucicima i da se sa njima igras nego sto komentarises……

Reply
Chinez окт 22, 2012 at 17:51

Sram te bilo. Samo ti to mogu reci.

Reply
Stankela окт 22, 2012 at 18:42

Pusti brate,dečko očigledno ne zna ko je Lale Lučić.

Reply
Gorski окт 22, 2012 at 21:18

stankela ne pravi se pametan sa tim izjavam tipa decko nezna ko je lale lucic!!!a i ovaj chinez nije nista bolji…..za vasu informaciju verovatno sam stariji i od tebe i od njega,i za vasu informaciju o KK Crvena zvezda znam od veoma davno,sigurno mnogo pre nego ti i ovaj chinez,i sigurno mnogo,mnogo vise od oboje…..znam ja vrlo dobro ko je lale lucic i sigurno mnogo vise znam o njemu nego vas dvoje sto znate zajedno………….lale lucic nije nista vise nego jedan izlapeli starac koji je nekada bio kao „nekakav dobar trener“….a to nekada je bilo veoma davno……pa zato i ne verujem da ti i chinez uopste znate kada je on i bio trener……..ja za te njegove nekakve uspehe znam iz prve ruke u smislu zato sto sam ga gledao na kupi zvezde svojevremeno,i sto sam jos i onda pratio kosarku uopste,za razliku od vas obojice!!!…a zato je izlapeli starac….to je vec drugo pitanje,i ako me budete lepo pitali da vam objasnim,ja cu vam i to objasniti……zato vas molim da ne prodajete m… za bubrege. ….

Reply
Zvezdaš окт 23, 2012 at 00:00

Ne kenjaj.

Andrej окт 23, 2012 at 00:50

Auu, ala si se ti rasprdeo…oladi malo momak, sve je ovo samo igra 😉

Gorski окт 22, 2012 at 21:21

chinez….molim te reci mi samo zbog cega da me bude sram???? !!!!! ako znas naravno!!!!!

Reply
Anonymus окт 22, 2012 at 13:58

Rakocevic nema blage veze sa mozgom !!! To je najgori igrac u istoriji naseg kluba….Oterali smo Covica, koji jedan od najvecih talenata i trenutno je mnogo bolji od Rakocevica….Sramota, doveli smo matoraca i pravimo staracki dom od ekipe !!

Reply
djoledelija86 окт 22, 2012 at 14:09

Lupi covek i OSTADE ZIV!!!!!

Reply
Chinez окт 22, 2012 at 14:33

Sarkazam ili psihicki problemi… :facepalm:

Reply
Anonymus окт 22, 2012 at 15:06

Sarkazam nego sta je… ;)) Sali se brat sa vama, Igor je moj omiljeni igrac od kad znam za kosarku, tacnije od te 98′ kad nas je on vodio do titule..odatle se i secam svega…ljubim vas delije, ne klonjujte duhom bice bolje, imamo kvalitetan tim samo da se uigramo !! :DD

Reply
Simic79 окт 22, 2012 at 13:23

A zasto niko ne pomene kaubojsku i divljacku kosarku koju mi igramo na pocetku sezone? Da li su za to odgovorni Almond i njemu slicni ili citav strucni stab na celu sa nekadasnjim prvim trenerom Lazicem i sadasnjim Vukoicicem? Siguran sam da u njima lezi najveci problem i razlog losem startu.

Reply
Vladimir окт 22, 2012 at 13:21

Алмонду очигледно нису могли да опросте два промашена бацања у финишу меча у Загребу против Цедевите.

Reply
mister окт 22, 2012 at 13:05

A da budemo malo strpljiviji sa tim istim strancima…kako u košarci tako i u fudbalu??? Šta je to njegov konkurent za poziciju u timu Simonović pokazao u dosadašnjem delu?

Reply
djoledelija86 окт 22, 2012 at 14:10

Bravo za komentar..

Reply
Ћошке окт 23, 2012 at 16:13

Баш тако. Никога нигде не трпимо. Сећам се тако у фудбалу Баркоса. Све сам убеђивао да је добар играч а правили ме на лудог изјавама типа да је добар пустали би га да игра. Човек мало по мало и игра у репрезнтацији Аргентине са Месијем.

Reply
Chinez окт 22, 2012 at 12:29

Odredjen broj ozbiljnih ljudi, odabere najozbiljnijeg, najozbiljniji u saradnji sa par ozbiljnih dovede ozbiljnog trenera i napravi ozbiljan plan. Ozbiljan trener i par ozbiljnih ljudi, dovedu par ozbiljnih igraca, par talentovanih vec gotovih igraca i par talentovanih koji ce godinu dve uciti. I na kraju par stranaca da zakrpe rupe, unaprede igru i donesu rezultate.
Od ozbiljnih igraca vec imamo Rakocevica, mogli bi da dovedemo Jeretina, Tadiju Dragicevica. Od mladih talentovanih a da mogu da igraju mozemo dovesti Nikolu Ivanovica iz Buducnosti i Jaku Blazica iz Olimpije. Sto se tice mladih talentovanih momaka koji bi cekali sansu godinu i vise ne znam kako bi mogli da dovedemo, ali verujem da ih ima po Srbiji i vise nego dovoljno.
Ostale pozicije bi pokrpili stranci. Centar, moze i Braun, ali mogli smo naci boljeg. I plejmejker, moze Nelson, ali on ima velikih probleme sa sutem i to mu kvari igru i samopouzdanje.

Reply
savass окт 22, 2012 at 13:06

Нелсон је, по мени, катастрофалан плеј, са очајним шутем…а слободна бацања су посебна прича.

Reply
ogi окт 22, 2012 at 13:17

u zadnja dva odigrana kola moja baba ima bolji procenat ubacenih slobodnih bacanja nego on…

Reply
Chinez окт 22, 2012 at 14:04

Nelson je solidan plej, ume da da asistenciju, ume da razigra ekipu, ali ima problema sa napadackom igrom, pogotovu sa sutem.

Reply
Ћошке окт 23, 2012 at 16:15

Уме да да асистенцију а има проблем са нападачком игром ❓ Ваљда је асистенција нападачка игра. Не асистира се под својим већ под противничким кошем а самтим чим сте тамо значи да сте у нападу. :facepalm:

Reply

Leave a Comment