Moja Crvena Zvezda
Звездине легендеФудбал

Марко и Дарко, срећан рођендан!

Marko Pantelić
Marko Pantelić
Marko Pantelić

Поред Дејана Савићевића, на данашњи дан, 15. септембра, рођена су још два велика игрча.

Пре 35 година, 1978. године родио се Марко Пантелић. Популарни Пантела је рођен у Београду и прве кораке начинио у школи Црвене звезде. Међутим, пре него што је оставио траг у свом клубу, име је стицао у другим клубовима. прво у грчком Ираклису, одакле је прешао у велики ПСЖ. Након Париза, мреже је тресао у швајцарској Лозани. Играо је и за Селту, Штурм и Ивердон, па је дошао у Обилић. После авантуре у клубу са Врачара на кратко је прекинуо каријеру, али је уследио позив Смедерева и Пантела се препородио. Ушао је у историју клуба поготком, са својим заштитним знаком спољном, у финалу Купа против своје Црвене звезде. А онда је уследио позив Славољуба Муслина у јануару 2004. године и долазак на „Маракану“. Најбољи стрелац првенства, дупла круна, голови у дербију, ПСВ-у, Интеру из Запрешића и Зениту, велико поштовање навијача, који му и данас скандирају.

Из Београда је отишао у Берлин, Херта. Не треба говорити да је одмах постао идол навијача и капитен. После четири године у Немачкој, уследио је одлашак у велики Ајакс Амстердам. Задржао се једну сезону у великом Ајаксу, а потом наступао за Олимпијакос.

За репрезентацију је дебитовао 2003. године, али је од 2006. добијао учестале позиве. Учествовао је на СП 2010 у Јужној Африци и био стрелац у мечу против Аустралије. Одиграо је 43 утакмице и постигао 10 голова.

 

Darko Lazović
Darko Lazović

Истог дана, 15. септембра 1990. године родио се Дарко Лазовић. Лаза се родио у Чачку, где је и започео каријеру, у клубу из свог родног града, Борцу. Већ у млађим категоријама је био далеко најбољи појединац и највећи клубови су обратили пажњу на њега. На великој сцени дебитовао је 2. марта 2008. године када је тренер Борца био Милован Рајевац, против Хајдука из Куле. 20 дана касније постигао је и свој први погодак, а затим је био и једини стрелац и у победи Борца над Црвеном звездом.

Био је на корак Херте из Берлина, за њега су били заинтересован и енглески Тотенхем, али и Црвена звезда. На срећу, у јуну 2009. годиен долази на „Маракану“, као велики таленат и звучно појачање и потписује уговор на четири године. У почетку није добијао пуно шанаси код Владимира Петровића – Пижона и Ратка Достанића, иако је победоносним голом донео три бода против Смедерева, на Достанићевом дебију. Дебитовао је против Металца, 12. септембра 2009, а десетак дана касније у Купу против Младости из Апатина у победи од 6:1, постигао два гола и забележио две асистенције. Тек доласком на клупу Роберта Просинечког, Лазовић је добио шансу и коначно постао узданица и носилац игре Црвене звезде. Головима против Вентспилса и голом у дербију је то и потвдио, после пар слабијих партија. Овог лета је продужио уговор до 2015. године, што је и највеће појачање за наш тим, уз повратак Милијаша и долазак Мудринског и тиме, за неко време, оставио по страни приче око одласка у ПСЖ, Наполи, Салзбург или Динамо из Москве. Лаза је данас предводник новог таласа младих играча Црвене звезде и надамо се нове Црвене звезде која ће донети титулу на „Маракану“.

Повреда га је спречила да ове сезоне предводи Звездину екипу, али га навијачи са нестрпљењем очекују на терену!

За репрезентацију је дебитовао 14. децембра 2008 године против Пољске. Био је стартер у првом колу квалификација за СП 2014 против Шкотске у Глазгову. Одиграо је 4 укупно меча за репрезентацију. За младу репрезентацију је одиграо 9 утакмица и постигао 4 гола.

Лазо, срећан рођендан. Без титуле не идеш!

Повезане вести

13 comments

Darko сеп 16, 2012 at 11:53

a elton?

Reply
Aki сеп 16, 2012 at 11:02

A hoce li moci Lazo igrati protiv Engleske U21, posto mu je ovo 22 rodjendan, prava bi steta bila da ne igra ?

Reply
Tuđman Franja Doživotna сеп 16, 2012 at 11:40

Svi koji su na dan prve kvalifikacione utakmice imali pravo igranja,imaće i za EP.Dakle i Laza,I Medojević,Krstičić,Kojić itd.Mislim da imamo lepe šanse protiv Engleza.

Reply
milos 90 сеп 16, 2012 at 10:37

Srecan rodjendanu bratu Panteli i drugu Lazi 😀

Reply
ssss сеп 16, 2012 at 08:32

srecan rodjendan majstori

Reply
lpool сеп 16, 2012 at 00:10

Brat Pantela,nas Brat Panta 😀

Reply
dr сеп 15, 2012 at 23:42

Opet ovi 7+ sa filijalom,vidim ja da ce neke kladionice da propadnu.

Reply
gledalac сеп 16, 2012 at 00:37

Ono je bilo sramota, pa 15 min brani Scepovic, a ovi ne smeju ni da sutnu sa 3o-40 m, a kamoli da izvrse presing na „bzog i spretnog Lolu“, sramota srpskog fudbala, sve igrace Hajduka treba naterati da napuste fudbal, pa mene bi licno bilo sramota da se vratim kuci zeni i deci posle onakvog ponasanja, a trener njihov igra sa 5 pozadi iako ima igraca vise… Pa onaj decko kad je pogodio precku pred kraj umalo nije zaplakao, jer pretpostavljam ne bi primio platu, jer platu primaju samo kad im dodje Zvezda (to pouzdano mogu da potvrdim u slucaju Smedereva)… Samo cekam da vidim kako ce protiv njih igrati Nis, Kragujevac, Uzice i Pazar (dal ce onda Pazarci bojkotovati?)… Sramota srpskog fudbala…Gledam utakmicu niko se ne raduje bilo kojem golu, pa pogledam Uzice a oni tamo izginuse, bacaju se jedni na druge ko mi kad smo dali Bordou 2. gol…Izbaciti „hajdukovske“ klubove iz lige… Sramota srpskog fudbala, ccc… Pa ja ne znam kad su ti „hajdukovski“ klubovi otkrili toliku mrznju prema nama, a toliku ljubav prema Partizanu? Pretpostavljam usput, dok su se uprave smenjivale, neko je zaboravi racun za njihove usluge pa su se doticni naljutili…Glume mrznju prema Beogradu, a Beograd ih odrzava u zivotu…Sramota.

Reply
dr сеп 16, 2012 at 00:59

Ono sto sam jos primetio jeste da kad Partizan igra sa BSK,Hajduk ili Smederev,zaista se niko ne raduje golovima,sve je onako opusteno. Mogu reci cak i za OFK,jer su vec nakupili 15 poraza zaredom.

Reply
zvezda ooooo сеп 15, 2012 at 22:39

Lazovic Darko nanananana Lazovic Darko nananana!!!!!

Reply
Rajko сеп 15, 2012 at 22:28

A Deju Majsora ste zaboravili? 🙁
Deoja majstore pa ti si Bog!!!! 😀

Reply
Boris сеп 16, 2012 at 01:15

To je nemoguće. Nikad!

Reply

Leave a Comment