Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Учинак Звездаша протекле недеље

У протеклих неколико дана одиграно је много репрезентативних мечева, али су неки бивши и садашњи играчи Црвене звезде наступали и у дресевима својих клубова. Све у свему, доста материјала за нови извештај о учинку Звездаша.

Звездино дете, Филип Ђорђевић био је ефикасан у екипи Нанта, а занимљиво је да је „жртва“ била новосадска Војводина, која је са Французима одиграла пријатељски меч и изгубила резултатом 2:1.

Чачански Борац ове сезоне бори се за повратак у елиту, а у томе покушавају да им помогну и два некадашња играча нашег клуба – Миланко Рашковић и Марко Мугоша. Рашковић је и у овом мечу наставио сјајну голгетерску форму и донео победу Борцу, пошто је постигао погодак у 93.минуту. У гостујућој екипи Баната, Огњен Ожеговић је добио црвени картон у 57.минуту. Жуле Стојковић је дебитовао у дресу Зрењанинаца, а цео меч на клупи је преседео некадашњи омладинац Звезда, Немања Стошковић.

У истом такмичењу, меч је играо и Чукарички и успео да освоји сва три бода против Бежаније. Стандардно је играо Славољуб Срнић. У мечу Вождовац – Пролетер, Душан Ђокић није успео да настави голгетерску серију. Колубара је поражена од Телеоптика, а за домаће су у последњој линији наступили Стеван Луковић и некадашња велика нада нашег клуба, Златко Лишчевић.

У Сантандеру је за Расинг дебитовао Андрија Калуђеровић, и то голом, као што смо већ писали. У ремију са Хуеском, наш некадашњи центарфор затресао је мрежу за 1:1. И на пре неколико тренутака завршеном мечу у Купу Краља, Андрија је погодио, за победу своје екипе од 1:0!

Што се тиче репрезентативних наступа, државни тимови Србије и Црне Горе, за које наступају наши момци били су више него ефикасни!

Србија је декласирала Велс, резултатом 6:1, а од наших момака, нови наступ уписао је Срђан Мијаиловић, који је заиграо у финишу уместо Игњовског. Заиграли су и некадашњи играчи Звезде, Милан Бишевац, Александар Коларов и Филип Ђуричић, који су били стрелци. Дарко Лазовић није добио шансу. У стручном штабу такође су Звездаши – Синиша Михајловић и Александар Коцић.

Млади тим декласирао је Македонце, резултатом 5:1, а бриљирали су нападачи – Мудрински и Милуновић и можда најавили сјајне игре у тандему у нападу нашег тима. Обојица су постигли по гол – Лука на Огњенову асистенцију, а Огњен на Лукину и показали да одлично сарађују. Играли су и Миливојевић и Пантић. Младеновићево место заузео је Родић, а на голу је био Алексић, па није било места за Кировског или Дмитровића. Момци су на тај начин потврдили пласман у бараж и борбу за ЕП, па овом приликом честитамо екипи и Салету Јанковићу!

Црна Гора на излету је играла против Сан Марина и славила са убедљивих 6:0. Касалица је поново заиграо у финишу, а Милана Јовановића није било.

Успешна недеља наших момака!

Повезане вести

12 comments

Kastro сеп 13, 2012 at 22:46

Vec dva gola Kaludjerovica u dresu Rasniga. Drago mi je sto je taj momak pronasao sebe u Spaniji. Nadam se da ce zapusiti usta mnogima koji su ga napadali. Sigurno da nije jedan od najboljih napadaca u poslednje vreme koji je obukao Zvezdin dres, ali ipak nas je cupao u mnogim situacijama. Zelim ti svu srecu Andrija u daljoj karijeri

Reply
aleksandar sd сеп 13, 2012 at 01:09

Ne vezano za temu, snimak utakmice Srbija Vels na Eurosportu a u pozadini, I ko ne skace taj je siptar OOoOooOoo, hahahahaha 🙂

Reply
M.V.P сеп 12, 2012 at 23:05

Andrija opet dao gol, u kupu kralja za pobedu! 😀

Reply
Александар сеп 12, 2012 at 23:18

Додато и то! 🙂

Reply
M.V.P сеп 12, 2012 at 23:22

Krenulo ga… 🙂

Reply
Igor19.. сеп 12, 2012 at 22:43

kakvu ekipu ima ovaj radnicki;gak,ciric,buric,zlokovic,udovicic,filipovic i radic.mi jesmo jaki al oni su mnogo jaki.

Reply
Delija91 сеп 12, 2012 at 23:19

Mislim da smo trenutno jaci , jer imamo decu na klupi koja mogu da uskoce, sto kod njih nije slucaj, ali videcemo kako su krenuli mozda se jos pojacaju.

Reply
Goran сеп 12, 2012 at 23:55

Partizan će se boriti za treće mesto.

Reply
DSCU сеп 13, 2012 at 01:46

Ajde ovi, ali ne mogu da verujem da Dejan i Viktor nisu mogli Cirica kod nas da dovedu..

Reply
Александар сеп 13, 2012 at 08:49

Ма, управа напоље! А не мислите о томе да им можда није требао, јер на тој позицији имамо три играча и треба да убацујемо младе полако!?

Reply
DSCU сеп 13, 2012 at 11:26

Smesan si, nisam ja rekao da sam nezadovoljan upravom, ovo je fantasticno sto je uradjeno. Ali koliko znaci jedan iskusan igrac, stara garda, videlo se prosle sezone sa Vasovicem. Ne bi nama toliko znacio koliko ce njima..

Leave a Comment