Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Vešović za Novosti:“Biću plejmejker“

Marko Vešović

Dovedeni su da lete po krilima, a posle priprema u Crnoj Gori i Antaliji definitivno je jasno da je Crvena zvezda u Darku Lazoviću i Marku Vešoviću dobila tandem centralnih vezista za budućnost. U novom sistemu njih dvojica su u ovom času za nijansu iza brazilskog para Kadu-Evandro, s tim da su entuzijazmom, shvatanjem igre u nekim mečevima ostavili čak i bolji utisak od njih.

– Laza i ja smo vršnjaci, imamo sličnu viziju igre i sjajno se slažemo i nadopunjujemo. Bićemo mi novi tandem Zvezde u nekoj skorijoj budućnosti, daće Bog – uverava Vešović.

Malo je poznato da je Vešović u kadetima igrao na poziciji centralnog veznog igrača.

– Igrao sam i u Budućnosti iza dva napadača i to odlično. Nije mi ta pozicija strana, jedino što nisam igrao u ovom sistemu već u „rombu“ sa dva krila i jednim zadnjim veznim. Kasnije su me prebacili na klasičnog špica, pa na krilo.

Priznaje Marko da ga trener Robert Prosinečki nije iznenadio odlukom da ga pretvori u univerzalnog vezistu sposobnog da deluje i po krilu i po sredini.

– Kad nas je kroz rad bolje upoznao, videlo se da svakom igraču traži najbolje mesto u timu. Suštinski sam prevashodno alternativa Borhi uz desnu aut liniju. S obzirom na to da sam iskazao odrđeni kvalitet i na poziciji centralnog veznog gde se sve bolje snalazim postao sam opcija na oba mesta. Iskreno, volim kad imam loptu više u nogama, a to se defitivno događa na mestu veziste i nekako mi se sve više sviđa ova druga uloga. Ipak je trener taj koji odlučuje.

Ne krije mladi Crnogorac da zahtevi u igri kod Prosinečkog zahtevaju mnogo više snage i izdržljivosti.

– Na obe pozicije moraš da budeš pravi „spartanac“ kako bi ih uspešno odradio. Uz snagu, brzinu, potrebna je velika koncentracija jer svaki gubitak lopte na tom delu terena predstavlja potencijalnu opasnost po gol.

I baš ta nervoza u igri, neka čudna brzopletost, kvarila je sliku o Markovoj igri.

– Ni sam ne znam zašto sam bio napet kao struna. Razlozi mogu da budu i veliki napori jakih treninga, kao i ogromna želja da uradim sve i odmah. Valjda će sa osveženjem doći i ta mirnoća.

Iako je mlad, svestan je da na proleće, bar na početku, neće biti starter kao jesenas.

– Preveliki teret sam imao jesenas i za mene je možda bolje da se na ovaj način borim za minutažu i prostor u igri. Međutim, ja nisam bitan, bitna je Zvezda. A, ona će biti bolja, brža, organizovanija i nadam se atraktivnija. I sve će morati da dokaže na terenu, a ne na novinskom papiru – nagoveštava Vešović.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.