Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Ристић: „Са највишим амбицијама у Турску“

Душан Ристић понео је ласкаву титулу МВП-ија на Евролигином квалификационом турниру за јуниоре који је у фебруару одржан у Београду. Тада је показао сав раскошан таленат и најавио да Црвена звезда не треба да брине за будућност. Талентовани центар предводиће црвено-беле јуниоре и у Истанбулу на Фајнал-ејту који стартује 10. маја.

Иако је максимално посвећен кошарци, Ристић не занемарује ни образовање. Дан пред полазак на Босфор, Ристић је испуњавао своје школске обавезе, уредно је ишао на наставу па је прича кренула у том смеру:

– Полазник сам прве спортске кошаркашке гимназије Колеџ. Тренутно сам ученик друге године и могу да се похвалим да сам одличан ђак. Не знам да ли бих тако добре резултате и оцене имао да сам у некој друго школи. Јер, овде ми је настава у великој мери усклађена са тренинзима. Такође, професори имају доста разумевања, схватају да је наше опредељење да се професионално бавимо спортом и зато имамо њихову максималну подршку – почео је причу Ристић.

За своје добре оцене и чињеницу да је одличан ђак Ристић каже да је најзаслужнији савремен систем наставе:

– Пре свега имамо одличне предаваче, тако да се максимално трудим да учим на часу, јер у нашем ритму тренинга и утакмица мало има слободног времена. Такође, број ученика у разреду је знатно мањи него у осталим школама, тако да имамо много више могућности да сарађујемо са професорима. На тај начин нам је у великој мери олакшано савлађивање градива. Поседујемо најсавременију опрему за едукацију, а оно што најважније из Колеџа можемо да бирамо који ћемо факултет да упишемо. Сматрам да сваки професионални спортиста треба да буде образован, јер то је од велике важности. Јер, између осталог, спортисти су идоли младима зато свима њима треба да дају позитиван пример – каже Ристић.

Осим Ристића Колеџ похађа још шесторица чланова јуниорског тима: Ребић, Воркапић, Каплановић, Тејић, Ђукановић и Гудурић. Ристић није желео да нам открије да ли међу саиграчима има преписивања домаћих задатака, али је зато врло радо пристао да говори о предстојећем Фајнал-ејту Евролиге у Истанбулу:

– Оно што могу да кажем је да је атмосфера у екипи одлична. Свих 12 играча максимално је посвећено финалном турниру Евролиге. Претходних седмица смо много причали о томе, развијали смо тимски дух и зато се сви надам да ће нам се рад и труд исплатити. Без сваке сумње учешће на финалном турниру Евролиге је круна сезоне.

Ристић у други план потпуно ставља МВП признање у квалификацијама, истиче да је то и са ове тачке гледишта био продукт тимског рада и додаје:

– У Турску идемо са највишим амбицијама, али неће бити нимало лако. Оно што могу да обећам је да ћемо дати максимум и ја се надам добром резултату. Прву утакмицу играмо са Барселоном. Мислим да смо успели да се добро припремимо за дуел са Каталонцима. Имамо пар информацијама о неким играчима, а једини начин да им се супротставимо је да агресивно уђемо у меч да противнику већ на старту покажемо зубе. То би могао да буде једини рецепт за победу – закључио је Ристић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

2 comments

Ariljac мај 8, 2012 at 17:38

Srecno momci,sta god uradili vi ste nasi junaci!

Reply
Branimir мај 8, 2012 at 18:57

Ама, урадите нешто да ваља, када сте већ тамо!

Reply

Leave a Comment