Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Велика хуманитарна акција за Милоја

„Овога пута морам да се захвалим свим представницима медија који су дошли и да истакнем да они који нису дошли, учинили су велику медвеђу услугу себи. Сви медији су позвани! И верујем да је тема ове конференције била било какав скандал да би било преко 200 медија. Овако, овде је вас неколицина и хвала вам велико на томе. А, сви остали нека се стиде чињенице да смо данас требали да разговарамо о хуманости, и разговараћемо, а да су они то требали да пренесу! Ради се о једном Звонку Милојевићу, који је људска и играчка громада и легенда ове земље. И тај однос медија према Звонку Милојевићу и Црвеној звезди ће бити запамћен од стрaне Црвене звезде и још једном хвала свима који су дошли“, рекао је портпарол Црвене звезде Марко Николовски, на почетку данашње конференције за новинаре у Медија центру на Маракани, на којој се говорило о великој хуманитарној акцији за Звонка Милојевића.

Иако су, како је Николовски нагласио, благовремено и уредно позвани сви медији, појавили су се само представници Спортског журнала, Спорта, СОС канала, Спорт нетворка и Спортала!

Студент продекан Београдског универзитета Милош Обрадовић је говорио како су млади људи дошли на идеју да помогну некоме ко им је био идол кад су били клинци.

– Студенти Факултета спорта у сарадњи са свим студентима Универзитета у Београду и осталих универзитета, договорили су се да Звонку помогнемо тако што ћемо се такмичити на седам турнира који ће бити организовани на Кошутњаку у суботу, 28. априла. Ту су разни спортови и поносни смо јако што ће доћи преко хиљаду малишана и играти се заједно са нама. Очекујемо учешће више од 2.500 студената! Уз Црвену звезду, најважнији партнер нам је Републички завод за спорт и желимо да помогнемо Милоју да добије оно што му је сада најпотребније, а то су средства за његово лечење. Оно што Звонко зна и што је обећао кад смо пре четири месеца кренули да радимо на овој акцији, јесте да ће он заједно са свима нама трчати на Ади Циганлији, ако Бог да, што пре. Позвао бих све људе добре воље да дођу у суботу на Кошутњак и дају велики допринос, пре свега својим присуством. Цела хуманитарна манифестација почиње већ у 9 сати ујутру, а у 19.30 часова ће бити велика церемонија затварања, на којој ћемо Звонку симболично доделити чек, за који се надамо да ће њему пуно помоћи, и да ће студенти, заједно са партнерима, омогућити Звонку да прохода и, дај Боже, да одржи обећање. Долазак Звонка Милојевића, са породицом и пријатељима, се очекује око 17 часова на Кошутњаку – рекао је Обрадовић.

Професор Факултета спорта и физичког васпитања у Београду и координатор млађих категорија Одбојкашког клуба Црвена звезда Горан Нешић, задужен за комплетну организацију, рекао је да су у акцији помоћи Звонку Милојевићу, поред студената ангажовани и професори.

– Такмичења ће се одржати у одбојци, кошарци, фудбалу на малом терену, рукомету, стоном тенису, обарању руке и трчању у џаковима. Очекујемо долазак великог броја малишана, као и студената који ће се такмичити – казао је Нешић.

Дакле, иза целе акције је чврсто стао Факултет за спорт и физичко васпитање, чији је декан и академик Ђорђе Стефановић истакао да је Звонко Милојевић централна личност овог хуманитарног догађаја, највећег у источној Европи.

– То поприма шире аспекте, не само спортског надметања, развоја спорта, базе, него је и добар пример спортске културе. Трудимо се да образујемо такве кадрове који нас неће обрукати ни на једном такмичењу. Звонка можемо да видимо да има јаку, да кажемо, менталну страну, развоја свога духа и тела. После разговара које сам имао са њим, увидео сам да је прешао чак и у филозофе. Сада јако мудро размишља. Нисам га таквог познавао док сам га тренирао у репрезентацији. Значи он је мој пулен, а ја сам стицајем околности Звездин члан, и као тренер и као спортиста. Желео бих да ову акцију подржимо сви заједно, да ова велика манифестација буде успешна и да Звонка прохода и потрчи, па да га и даље тренирамо – поручио је Стефановић.

На својој Маракани Звонко Милојевић је у веома емотивном говору прокоментарисао сву ту пажњу коју добија од студената ДИФ-а, односно свих људи добре воље.

– Поздравио бих мој клуб Црвену звезду, као и ДИФ, који су целу акцију подржали. Изузетно ми је велика част што ме људи памте и што ме нису заборавили. То ми даје додатни мотив да успем у свему овоме што сам почео, а то је, даће Бог, да и ја ускоро станем на своје ноге. Ја сам већ више од три године у бањи и добро знам у каквом сам стању био кад сам тамо дошао. Сада ми је пуно боље. Могу сам да пређем из колица у кола и кревет и те тзв. трансфере радим уз помоћ руку, које ми замењују ноге. Дакле, максимачно сам се оспособио за тренутну ситуацију у којој се налазим. Али, ја тиме нисам задовољан, наставићу и даље да се борим и да испуним оно што сам обећао студентима, да заједно, дај Боже, трчим са њима. Тај циљ имам испред себе и ка томе идем – рекао је Звонко Милојевић.

Иначе, Звонко Милојевић ће у суботу бити гост и на Маракани, на првенственој утакмици Црвена звезда – Јагодина.

Повезане вести

5 comments

delija апр 28, 2012 at 02:03

BORI SE MILOJE, BEZ TEBE NA GOLU STVARNO TUGA JE!!!

Reply
Dark апр 27, 2012 at 09:26

Појавили су се само представници Спортског журнала, Спорта, СОС канала, Спорт нетворка и Спортала?! Другим речима, медији које називамо гробарским?!
Стварно срамота!!!

БОРИ СЕ МИЛОЈЕ!!

Reply
crvena zvezda апр 26, 2012 at 20:21

Kada pocinje izgradnja stadiona?

Reply
Imam nervni slom - Arsen Venger- Kuda plovi ovaj brod? апр 26, 2012 at 19:39

Sve pohvale za ovu akciju!
Bori se Miloje….

Reply
Žile апр 26, 2012 at 19:36

Bori se Miloje,bori se Miloje…

Reply

Leave a Comment