Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатЖенски фудбалФудбал

Пожаревац – Црвена звезда (жене) 0:1 (0:1)

Стадион: Градски у Пожаревцу
Гледалаца: 50
Судија: Ана Јовановић (Власотинце)
Стрелац: 0:1 Попов у 22. минуту из пенала
Жути картони: Ђуричић, Ђаловић, Трајковић (Пожаревац), Бобић, Мијатовић (Црвена звезда).

ПОЖАРЕВАЦ: Ми. Вуковић, Виријевић, Митровић, Стојадиновић, Ђорђевић, Вечерина, Јевремовић (Спасић), Ђуричић, Трајковић, Ма. Вуковић, Ђаловић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кларк, Дамњановић (Миланковић), Смиљковић, Коркоран, Бобић, Попов, Добросављевић, А. Пешић (Бајалица), М. Пешић, Лазаревић (Живановић), Теодосијевић (Мијатовић).

У 15. колу фудбалског шампионата Србије за жене, фудбалерске Црвене звезде гостовале су у Пожаревцу истоименој екипи, и славиле резултатом 1:0.

Домаћа екипа се од почетка меча определила за одбрану гола, играјући класичан бункер, тако да су црвено-беле девојке у копачкама морале да се помуче да разбију бедем испред гола Пожаревљанки. Међутим, средином првог полувремена у шеснаестерцу ривалки нашег клуба, Милену Пешић је оборила Милица Ђаловић, а прецизна са беле тачке је била Ана Попов и тако, испшоставило се, постигла победоносни гол: Пожаревац – Црвена звезда 0:1 (0:1).

У 32. минуту, после једног од ретких контранапада екипе Пожаревца, на висини задатка је била голман Алиса Кларк. Американка је и овај пут потврдила да је у изванредној форми. У другом полувремену, поново је Звезда диктирала темпо, а Андријана Пешић је са петерца погодила пречку, а потом из другог покушаја није успела да савлада Милену Вуковић, која је најзаслужнија што је Пожаревац претрпео само минималан пораз.

Увек је тешко играти након што су играчице имале репрезернтативне обавезе, а нама су у припреми за овај меч недостајело чак десет девојака, јер су пет биле у омладинској, а исто толико и кадетској селекцији. Осетио се и умор код њих, али на крају морам да будем задовољан, пошто смо у Пожаревцу забелижили важну победу и тако остали у трци за титулу првака. Пожаревљанке су играле бункер, са комплетним тимом испред свог гола, али смо и са тиме успешно изашли на крај. Имали смо чак 30 удараца у оквир гола противника, што можда најбоље показује колика је била наша надмоћност – рекао је тренер и директор Женског фудбалког клуба Црвена звезда Дарко Стојановић.

После петнаест одиграних кола у Првој женској лиги Србије у фудбалу, врх табеле изгледа овако: 1. Спартак 40, 2. Црвена звезда 37, 3. Машинац 37, 4. Напредак 34, 5. Пожаревац 25…

Повезане вести

1 comment

CZV апр 9, 2012 at 13:21

Sinoc sam sreo kod Stepinog Vajata,ovu Alisu Klark,i Taru Korkoran,hahahaha kakve carice,ova Tara je citala neke poruke i samo je govorila fuck my life,ova druga se smejala,a sa njima je bila i Popov,sad ne znam dal se zove Anja ili Ana.

Reply

Leave a Comment