Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ендиајевих 3 од 3 за историју

Никада нико у богатој и дугачкој историји Црвене звезде није постигао три поготка на исто толико првенствених вечитих дербија у једној сезони, чиме сенегеласки нападач додатно потврђује инспирисаност против највећег ривала.

„Боцнуо“ је Ендиаје у 89. минуту Крунића и тако и на трећем првенственом дербију ове сезоне успео да се упише у стрелце, те нађе посебно место у Звездиној историји. До сада, низове у првенственим дербијима у оквиру једне сезоне су имали само Милко Ђуровски, те Коста Томашевић. Ипак, ни један од њих није на три првенствена дербија у оквиру једне такмичарске године успео да се на сваком мечу упише у стрелце.

Наиме, Ђуровски је погађао на 76, 77. и 78. вечитом дербију, али последњи је био одигран на старту наредне сезоне, док Томашевић има низ од осам везаних утакмица на којима је погађао, али у оквиру четири такмичарске године.

Рецимо, Александар Катаи је у сезони 2021/22 постигао четири гола против вечитог ривала, али се на дербију у плеј-офу није уписао у стрелце, а два гола је дао у финалу Купа Србије. Такође, и Дејан Станковић је постигао три гола вечитом ривалу у једној сезони, али на две утакмице.

The post Ендиајевих 3 од 3 за историју appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment