Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Победа у 173. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде су у 31. колу Суперлиге Србије савладали вечитог ривала, након драматичне завршнице резултатом 3:2. Изабраници Владана Милојевића су се додатно учврстили на врху табеле, те сада имају 10 бодова више од црно-белих, а за црвено-беле су у 173. дербију погађали Гелор Канга, Шериф Ендиаје и Александар Катаи, док су асистенције уписали Осман Букари (две) и Мирко Иванић.

Црвена звезда – Партизан 3:2 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 37.465.

Судија: Павле Илић.

Стрелци: Канга у 16, Ендиаје у 89. и Катаи у 90. минуту за Црвену звезду, а Баждар у 11. и Северина у 56. минуту за Партизан.

Жути картони: Красо, Глазер (Црвена звезда), Овусу, Ковачевић, Калулу, Марковић (Партизан).

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић (од 46. Ђига), Стаменић, Хванг, Канга (од 58. Катаи), Букари (од 90. Красо), Иванић (од 78. Олањинка), Ендиаје (од 90. Милуновић).

Резерве: Поповић, Николић, Мимовић, Ђига, Милуновић, Кнежевић, Шљивић, Катаи, Олањинка, Красо, Сремчевић.

Партизан: Крунић, Стојковић (од 78. Филиповић), Ковачевић, Марковић, Антић, Овусу, Кастиљо (од Стјепановић), Захид, Северина (од 88. Натхо), Гох (од 78. Калулу), Баждар (од 67. Салдања).

Резерве: Јовановић, Саничанин, Шћекић, Калулу, Салдања, Натхо, Николић, Де Медина, Филиповић, Стјепановић, Јанковић.

Отворили су црно-бели на нешто бољи начин 173. првенствени дерби у историји, с обзиром да је Баждар већ у другом минуту упутио ударац са десетак метара, а истакао се Глазер сјајном парадом. Само минут касније, изабраници Владана Милојевића су узвратили преко Ендиајеа, који је шутирао са ивице петерца, али недовољно снажно да поремети голмана вечитог ривала. Играо се пети минут када су по левом боку лепо комбиновали Хванг и Иванић, а потоњи је пронашао Стаменића на пеналу, који није захватио лопту на жељени начин. У деветом минуту је прави слалом по десној страни црно-белих направио Букари, а након што је нанизао четири играча, шутирао је тик поред стативе. Вечити ривал је повео у 11. минуту преко Баждара. Одговор Црвене звезде се чекао до 14. минута, када је Иванић искористио грешку последње линије Партизана, те је након тога оборен у казненом простору од стране Крунића. Одговорност је преузео Гелор Канга и био сигуран са беле тачке у 16. минуту за велико славље наших навијача.

Наставила је Звезда у високом ритму, па смо у 21. минуту видели нову прилику за црвено-беле. Тада је Букари пробио по десној страни и пронашао Ендиајеа, који је добро гађао, али је лопта завршила тик преко пречке. Играо се 29. минут када је Гох ударцем са десетак метара искоса погодио стативу гола Глазера. Хванг је сјајно променио страну и послао дугу лопту ка Иванићу у 31. минуту, док је Звездина „четворка“ након продора шутирала у ближи угао, али је тај ударац завршио поред леве стативе. Два минута касније је оштар центаршут у шеснаестерац Партизана упутио Хванг, а лопта је пореметила Крунића, који је избацио лопту на леви бок Црвене звезде где је био Букари. Репрезентативац Гане је центрирао у петерац црно-белих, Иванић је био највиши у скоку, али је лопта завршила поред гола. Поново је Букари припретио у 37. минуту, када је прво комбиновао са Иванићем, а онда са ивице казненог простора гађао даљи угао, али му је неколико центиметара недостајало да затресе мрежу. У самом финишу првог полувремена је Канга упутио ударац са велике дистанце, што је био лак плен за Крунића. Само неколико тренутака касније је Хванг „спојио“ са голом Букарија, који није успео да савлада Крунића у ситуацији „један на један“.

Због прелепог пиротехничког перфоманса је пауза на старту другог полувремена трајала око пет минута, а у наставку су поново црно-бели кренули нешто боље и у 56. минуту дошли до новог вођства преко Северине. У 60. минуту је Црвена звезда имала две добре ситуације преко којих је одговорила. Прво је Стаменић центрирао са десног бока за Ендиајеа, чији је ударац главом одбранио Крунић, док је у наставку игре, неколико тренутака касније, Стаменић опробао ударац, а лопта је завршила поред гола. У 67. минуту је Иванић добро центрирао са леве бочне стране за Ендиајеа, који је овога пута главом шутирао поред гола. У 69. минуту смо видели поништен гол за Црвену звезду. Тада је прво Катаи био у лепом продору, који је завршио ударцем и одбраном Крунића, лопта се потом одбила на леви бок, па смо видели центаршут Иванића за Ендиајеа, од кога је поново био бољи голман Партизана, али се нападач Звезде налазио у офсајду, те је погодак Катаија на асистенцију Букарија поништен.

Неверноватну прилику је пропустила Црвена звезда у 86. минуту, када је прво Хванг након одбитка погодио стативу, а лопта се поново одбила до Букарија, који је шутирао поред гола из непосредне близине. Играо се 89. минут када је на прелепо проигравање Букарија, још лепше реаговао Шериф Ендиаје, који је лоб ударцем матирао Крунића за 2:2 и ново славље наших навијача. У седмом минуту надокнаде је Букари пробио након лепе лопте Хванга, а када је Гањанин крочио у казнени простор Партизана, оборен је од стране Антића, те је Илић поново показао на белу тачку. Мајстор дербија – Александар Катаи је преузео одговорност, те је по трећи пут на мечу био матиран Крунић за ерупцију на северној трибини.

The post Победа у 173. вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment