Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Јубилеј велики, дрес уникатан, мисија хуманитарна! (Аукција дресова КК Црвена звезда Меридианбет)

Кошаркашки клуб Црвена звезда током утакмице 33.кола Евролиге са Олимпијакосом прославиће ће и подсетити на златан датум клуба – 2. април 1974. године када је наш тим у Удинама освојио Куп Победника Купова и то тријумфом над чехословачком екипом Спартак Збројовка из Брна резултатом 86:75.

Био је то и први трофеј неког српског кошаркашког клуба у европским такмичењима!

Наша чувена генерација у црвено-белом коју су предводили са клупе Професор Николић, а на трену Мока, Дуци, Вучко, Капоња…је прескочила пет препрека до финала и велике победе у Италији.

Клуб је поводом великог успеха на више начина подсетио (и подсетиће) на наш први међународни трофеј, (током полувремена утакмице актери тог меча на специјалној церемонији добиће и посебне плакете, значке и дресове), а један вид сећања биће и посебне гарнитуре дресова у којима ће наш тим у четвртак играти утакмицу – обогаћене златним беџом.

Једна гарнитура тих дресова биће продата на аукцији која ће почети вечерас у 19 часова у сарадњи са светски познатим међународним сајтом који обавља аукције оригиналних и аутентичних дресова најпознатијих светских клубова. Аукција почиње са првим подбацивањем лопте у Београдској Арени, а завршава се 13.04.2024.године на следећем линку: https://www.matchwornshirt.com.

На аукцији ће се наћи дресови свих играча нашег тима у овој сезони, а почетна цена ће бити 89 евра.

Ова аукција је хуманитарног карактера, јер ће сва средства прикупљена од продаје ових дресова ићи Специјалној Олимпијади Србије, нашем вишегодишњем ONE TEAM партнеру, са којим и ове сезоне заједничким снагама са великим успехом у сарадњи са Евролигом реализујемо програм „TogetherWeGrow“.

Звездаши, 50 година од освајања трофеја који је први међународни који је освојио један клуб са ових простора, је једно од златних слова нашег клуба, а дрес који ће наши момци носити у утакмици са Олимпијакосом 04.04.2024.године, подсетник на велику победу, трофеј – али и уникат који ће имати своју хуманитарну сврху!

Искористите прилику, постаните власник дреса Црвене звезде, који је део црвено-беле садашњости, и нераскидива веза са славним данима наше прошлости!

The post Јубилеј велики, дрес уникатан, мисија хуманитарна! (Аукција дресова КК Црвена звезда Меридианбет) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment