Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца

Током мартовског окупљања националних селекција Црвена звезда је имала 13 представника када је реч првотимцима, док су се укупно 32 фудбалера нашег клуба одазвала репрезентативним обавезама.

Срђан Мијаиловић је наступио на два пријатељска дуела А селекције Србије. На мечу против Русије је у игру ушао на старту другог полувремена, док се против Кипра нашао у првој постави и одиграо цео меч. Орлови су у Москви поражени од Русије са 4:0, а четири дана касније су минималним резултатом савладали Кипар.

Омри Глазер је провео 90 минута на терену у утакмици полуфинала плеј-офа за пласман на Европско првенство. Његова репрезентација је поражена од Исланда резултатом 1:4, те неће бити део овогодишњег континенталног такмичења. Национална селекција Новог Зеланда је одиграла два пријатељска дуела, а 180 минута на терену је провео везни фудбалер нашег клуба – Марко Стаменић. Његов тим је прво поражен од Египта минималним резултатом, а затим је меч са Тунисом завршен без голова.

Јужна Кореја је наставила борбу за пласман на Светско првенство, те је током мартовског окупљања одиграла две утакмице са Тајландом. Први дуел је завршен резултатом 1:1, а иако се Ин Бом Хванг није уписао у листу стрелаца, статистика говори да је одиграо сјајан меч. Прилику да поправи утисак његова репрезентација је имала пет дана касније, што је и искористила, с обзиром на то да је савладала Тајланд са убедљивих 0:3, а Хванг је одиграо цео први дуел, док је у наредном терен напустио у 74. минуту.

Репрезентација Буркине Фасо за коју наступа и млади штопер нашег тима – Насер Ђига је одиграла две пријатељске утакмице. У саставу против Либије није било дефанзивца Црвене звезде, док је почео утакмицу протв Нигера и уписао се у листу стрелаца, а меч је завршен резултатом 1:1.

Огњен Мимовић је као првотимац представљао Црвену звезду када је реч о младој репрезентацији, док је уз њега ту био и Урош Кабић, који се налази на позајмици у Торину. На дуелу против Луксембурга који је завршен резултатом 1:1, у стартној постави се нашао Кабић, који је одиграо 79 минута, док је у истом тренутку прилику са клупе добио Огњен Мимовић. Уследио је меч са Северном Ирском, који је завршен поразом „Орлића“ (1:2). Из редова Црвене звезде је наступио Огњен Мимовић, који је почео дуел и терен напустио у 85. минуту.

Наш клуб је имао представнике и у омладинској репрезентацији Србије која се борила за пласман на Европско пренство у Елитној рунди квалификација, а то су првотимци Јован Шљивић и Урош Сремчевић, као и омладинац Андреј Петровић, али и Алексеј Вукичевић који се налази на позајмици у Графичару. Ипак У19 селекција није успела да обезбедити карту за овогодишње континентално такмичење, с обзиром на то да је претрпела два пораза од Данске (1:3) и Португала (4:1), али и одиграла нерешено са Грчком (3:3). Јован Шљивић је наступио на сва три меча, али се и два пута уписао у листу стрелаца против Грчке, док је Сремчевић такође уписао минуте на три утакмице, али није забележио учинак. Алексеј Вукичевић се на терену нашао против Данске и Португала, а омладинац нашег клуба – Андреј Петровић није уписао наступ.

Позиву селектора националног тима Црне Горе до 19 година су се одазвали и омладинци нашег клуба – Лука Бубања, Лука Лечић, Драган Мирановић и Ненад Кривокапић. Као и омладинска репрезентација Србије, ни Црна Гора није успела да се кроз такмичење у Елитној групи пласира на Европско првенство. Црна Гора је претрпела пораз од Норвешке (2:1), затим је минималним резултатом савладала Израел, док је у последњем мечу поражена од Босне и Херцеговине са 2:3. Од играча нашег клуба сва три наступа је забележио Лука Лечић, док је Драган Мирановић пропустио дуел против Израела, а Ненад Кривокапић последњи окршај против Босне и Херцеговине.

Кадетска селекција Србије се пласирала на Европско првенство које ће се ове године одржати на Кипру од 20. маја до 5. јуна. Део националног тима до 17 година су били првотимци Вељко Милосављевић и Андрија Максимовић, док се још девет играча наше Омладинске школе одазвало позиву селектора, а то су Игор Бубања, Вук Рогановић, Виктор Стојановић, Адем Авдић, Василије Костов, Алекса Василић, Ђорђе Ранковић, Урош Ђорђевић и Алекса Дамјановић. Кадетска репрезентације је отпутовала у Грузију, где их је очекивала Елитна рунда квалификација за Европско првенство, а сви бисери Црвене звезде су уписали минутажу. Прву утакмицу селекција У17 је одиграла против домаћина Грузије и однела победу од 2:0, на крилима Звездиних играча – Костова и Василића. Уследио је минималан пораз од Данске, да би у одлучујућој утакмици за пласман на Европско првенство савладали Турску са убедљивих 3:0. Тријумф и карту за континентално такмичење су донели млади фудбалери нашег клуба, који су постигли сва три гола – Милосављевић, Дамјановић и Максимовић, а интересантан је податак да су све поготке за Србију током мартовског окупљања постигла Звездина деца.

Наступе нису забележили Гелор Канга, Осман Букари, Жан Филип Красо, Андреј Ђурић, Стефан Лековић, Александар Кахвић, Андреј Петровић и Лука Бубања.

The post Учинак Звездиних репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment