Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Зенит

Црвена звезда ће одмерити снаге са руским клубом Зенитом у оквиру пријатељског меча на стадиону “Рајко Митић” у суботу од 19 часова.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Зенит су се први пут састали на званичним сусретима 16. септембра 2004. године у оквиру првог кола Купа УЕФА. Резултат у Русији је гласио 4:0 у корист домаћина, док је реванш у Београду окончан са 1:2, а први гол против Зенита за наш клуб је постигао Марко Пантелић.

Уследио је дуел одигран 2011. године између младих тимова ова два клуба, који је завршен са 1:1. Тадашњи омладинац Зорица је био једини стрелац за црвено-беле.

У наредним мечевима пријатељског карактера памтимо утакмице одигране током припремног периода 2018. године, који је окончан са 0:1 у корсит руског представника. Па потом меч у лето 2022. године када смо гостовали у Санкт Петербургу, а претрпели пораз од 2:1 за време тренерског мандата Дејана Станковића. Катаи је на асистнецију Иванића једини матирао Кержакова.

Пред Светско првенство одиграно у Катару црвено-бели су поново играли против пријатељског клуба на “Газпром Арени”, када су играчи у плавој опреми славили са 3:1, а мрежу Зенита затресао Ибрахим. Последња утакмица са Зенитом је одиграна у оквиру “Пари купа” пред почетек актуелне сезоне. Победа је припала нашим првотимцима, који су славили са 2:1 захваљујући головима Мирка Иванића и Жана Филипа Красоа.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Капије Маракане ће бити отворене за све навијаче Црвене звезде на мечу против пријатељског клуба Зенита.

Звездаши, који нажалост неће моћи да присуствују уживо мечу, ће моћи да гледају пренос утакмице на Звезда ТВ и Арени Премиум 1 од 19 часова. Такође, можете пратити сусрет и преко твитер налога нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је лидер домаћег шампиона са 65 освојених бодова. На 26 одиграних утакмица остварили смо 21 победу, два пута одиграли нерешено и претрпели три пораза. Када на све то додамо гол разлику од 67:22, долазимо до чињенице да су црвено-бели најефикаснији у националном првенству, те да имамо најчвршћу дефанзиву у Суперлиги Србије. Изабраници Владана Милојевића се налазе у завидној форми овог пролећа, а најбоља потврда јесте победа у претходном колу када смо декласирали крагујевачки Раднички са 5:0 на Маракани.

Такође, Зенит је првопласирани тим у Премијер лиги Русије са 40 бодова, једним више од Краснодара. На 20 мечева екипа из Санкт Петерсбурга је тријумфовала на 12 сусрета, те ремизирала на четири дуела и исто толико пута бивала поражена. Гол разлика руског великана износи 39:18, из чега можемо видети да је Зенит има најубојитији напад у Русији, док са друге стране Краснодар има један погодак мање примљен од главног конкурента за титулу у првенству. Пред меч за Црвеном звездом, екипа Сергеја Семака је победила Динамо из Москве на свом терену са 2:0 у оквиру Купа Русије.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Зенит наступа у формацији 4-3-3, а екипу чине домаћи, али и играчи са иностраним пасошем. На голу прва опција је искусни тридесетседмогодишњи Михаил Кержаков, а резервна опција је Денис Адамов. У последној линији штоперски тандем кроје дете Црвене звезде – Страхиња Ераковић и Бразилац – Нино. Десни бек је Марио Фернандес, а леви Даглас Сантос, који је и капитен. У везном реду поново затичемо фудбалере из Јужне Америке, тако да тројац на средини терена представљају Вилмар Бариос из Колумбије, те изразити техничари из Бразила – Клаудињо и Вендел. По десном страни дејствује бивши играч Палмеираса – Артур, а на левом крилу је Андреј Мостовој. Позиција центарфора припада најбољем стрелцу Зенита – Матеу Касијери, који је постигао у првенству 15 голова. Опције са клупе су Родригао, Дмитри Васиљев, Александр Коваленко, Александр Ерохин, Педро, Густаво Мантуан, Вилсон Исидор, Иван Сергејев.

The post У сусрет противнику – Зенит appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment