Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Родић: Зенит је светски клуб, биће пуна Маракана

Дефанзивац наше екипе – Милан Родић је у периоду од 2013. до 2017. године каријеру градио у Русији, где је наступао и за пријатељски клуб Зенит.

Радо се сећам играчких дана које сам провео Русији, уживао сам наступајући у њиховој Премијер лиги. Играо сам и за Зенит, клуб који је сјајно организован и који има изграђено име и историју. Драго ми је што Црвена звезда и мој некадашњи клуб негују пријатељске односе, који су својствени такође и српском и руском народу – рекао је Милан Родић.

Искусни леви бек истиче да је Зенит светски организован клуб, који из године у годину расте.

Зенит је клуб који се развија, што је изузетно значајно. Док сам боравио у Санкт Петербургу, сваки сегмент је био на највишем нивоу, од организације утакмица, услова за играче, па све до најситнијих детаља. Драго ми је када видим да се ту нису зауставили и да сваке године подижу лествицу. Црвена звезда и Зенит већ година имају сјајну сарадњу, боље речено, пријатељски однос, те ме увек обрадују утакмице које организују. Знамо да им недостају мечеви ван руске лиге, у ситуацију у којој се налазе, а нама је увек задовољство када можемо да се састанемо. Биће пуна Маракана, сигуран сам.

Звездино дете – Страхиња Ераковић је из Црвене звезде прешао у редове руског клуба.

Зенит је сјајна средина за младог играча, то сам рекао и Страхињи када је одлазио. Направио је одличан потез, сигуран сам да ће доста напредовати и оставити траг у пријатељском клубу. Има феноменалне услове, улаже доста труда и рада, то се види и на терену. Срби и Руси су братски народ, те му је и живот у Санкт Петербургу леп, а на свима нама је да наставимо да негујемо праве вредности и вековно пријатељство – закључио је Родић.

The post Родић: Зенит је светски клуб, биће пуна Маракана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment