Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Убедљив тријумф црвено-белих над Цибоном

Црвена звезда Меридианбет стигла је до нове убедљиве победе у регионалној АБА лиги, пошто је у недељу у Загребу славила над екипом Цибоне резултатом 82:59 (21:14, 21:16, 20:20, 20:9).

Изабраници Јаниса Сферопулоса кренули су пут главног града Хрватске доста ослабљени, пошто поред повређених Теодосића, Топића и Томпкинса, тренер нашег тима није могао да рачуна на Јага дос Сантоса, који је у мечу против Макабија доживео повреду по типу импресивне фрактуре предњег зида фронталног синуса, као и лакши потрес мозга.

Ипак, и поред тога КК Црвена звезда успео је да дође до убедљиве победе.

Најкориснији у победи нашег тима био је Немања Недовић са 16 поена, пратио га је Џавонте Смарт са поеном мање, док је додао Рокас Гедраитис убацио 11. На другој страни се највише истакао Александар Аранитовић са 16 поена.

Ушли су црвено–бели нешто спорије у меч, дозволили су домаћем тиму предност већи део прве четвртине, а онда су на нешто више од три минута до краја “убацили у пету брзину” и успели да дођу до изједначења, а потом и до преокрета, па је резултат на крају првих десет минута меча резултат био 14:21 у корист КК Црвена звезда.

Друга четвртина нам је донела доста бољу игра црвено–белих. Брзо је КК Црвена звезда успео да дође до двоцифрене предности, а управо је и са двоцифреним вођством отишао на одмор после првог полувремена (30:42).

Друго полувреме нам је донело само сигурнију игру нашег тима. Сјајно су деловали изабраници Јаниса Сферопулоса на терену, не давајући противнику прилику да се у било ком моменту резултатски врати у меч.

После 40 минута игре у дворани “Дражен Петровић” црвено–бели су успели да дођу до 20. победе ове сезоне у АБА лиги и то резултатом.

КК Црвена звезда је убедљиво лидер на табели са 20 победа и свега три пораза (два мање од пратеће Будућности). Пред нашим тимом је сада дупло коло у Евролиги и то на домаћем терену, прво утакмица против Панатинаикоса у среду 20. марта (20 часова), а потом и против Виртуса у петак 22. марта (19 часова), док их прва идућа утакмица у регионалном такмичењу очекује 25. марта против екипе Меге.

Црвена звезда: Смарт 15 (2/8 за три), Лазаревић, Ханга 8, Давидовац 8, Митровић 4, Тоби 9, Боломбој 9, Илић 2, Недовић 16 (1/5 за три), Гедраитис 11, Гилеспи.

The post Убедљив тријумф црвено-белих над Цибоном appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment