Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Раднички 1923 5:0 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде су убедљиво савладали Раднички из Крагујевца са 5:0 на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Сјајну партију су приказали црвено-бели, а навијачима на трибанама Маракане су радост головима редом доносили двоструки стрелац Шериф Ендиаје, потом Марко Стаменић, Ин Бом Хванг и Александар Катаи. Асистенције су уписали Гелор Канга, Срђан Мијаиловић, Мирко Иванић, Питер Олањинка и Ин Бом Хванг.

Црвена звезда – Раднички 1923 5:0 (4:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 18241.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Стаменић у 10, Ендиаје у 20. и 50, Хванг у 68. и Катаи у 76. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Симовић, Ристић, Зорић (Раднички 1923).

Црвени картон: Симовић (Раднички 1923).

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Ђига, Спајић, Родић (од 80. Радојевић), Стаменић (од 63. Мимовић), Канга (од 63. Катаи), Хванг, Букари, Иванић (од 63. Олајинка), Ендиаје (од 70. Сремчевић).

Резерве: Поповић, Шљивић, Катаи, Олањинка, Красо, Радојевић, Сремчевић, Милосављевић, Мимовић, Николић.

Раднички 1923: Лековић, Ристић (од 67. Букумира), Шербечић, Симовић, Дадић, Алексић (од 67. Алексић), Ћосић, Видосављевић (од 67. Ивеља), Глушчевић, Бевис (од 51. Зорић), Сахли (од 51. Митровић).

Резерве: Младеновић, Зорић, Ђурић, Милошевић, Митровић, У. Видовић, Ивеља, Аџић, М. Видовић, Букумира, Томић.

Наши првотимци су кренули офанзивно од старта утакмице, па су тако први запретили Звездини бекови. Мијаиловић је шутирао у четрвтом, а потом и Родић у осмом минуту, али нису успели искусни играчи да матирају голмана из Крагујевца. Играо се 10. минут меча када је Мијаиловић покушао са више од 20 метара, а Лековић је крајњим напорима избацио лопту, која је непосредно одскочила испред њега, у корнер.

Управо након ударца из угла изабраници Владана Милојевића су стигли до предности. Канги се после корнера вратила лопта, а он је опет подигао у казнени простор, где је одлично на другој стативи реаговао Марко Стаменић, који је у паду шутирао и послао лопту у мрежу.

Могли су црвено-бели у 17. минуту да дуплирају вођство преко Букарија. Иванић је одличним дриблингом на левој страни терена лако избацио из игре Риситћа, те хирушки прецизним центаршутем гађао репрезентативца Гане, који је покушао главом испред Дадића, али је Лековић рефлексно одбранио велику шансу.

Није требало много изабраницима Владана Милојевића да стигну до другог гола, а највеће заслуге су припале нашем центарфору у 20. минуту. Ендиаје је петом затресао мрежу на оштар центаршут Мијаиловића са десног бока, а “штикла” Сенегалца је изазвала мноштво аплауза са трибина Маракане.

Голови су дали на самопоуздању нашим играчима, па је у 32. минуту виђена нова добра прилика у противничком шеснаестерцу. Расположени Иванић се “ушуњао” у казнени простор и одложио повратну за Хванга, али борбени везиста после сјајне кретње није успео да прецизно упути ударац из непосредне близине, док је лопта завршила на спољном делу мреже.

У истом ритму је наставила наша екипа и на почетку другог дела игре. Након што је штопер Радничког 1923 – Симовић добио црвени картон, стигла је Звезда и до трећег гола. Поново је погодио Шериф Ендиаје у 50. минуту, након додавања Иванића у петерац, па је другим голом на мечу потврдио завидну форму.

Потом је покушао Букари десно искоса унутар казненог простора, али је Лековић избацио лопту у корнер у 55. минуту. Канга је брзо извео ударац из угла и пронашао високог Ђигу, који је био доминантан у скоку, али не и прецизан.

Сјајну партију у дотадашњем делу утакмице је могао да крунише голом Мијаиловић, али искусни дефанзивац није успео да реализује ситуацију један на један са чуваром мреже Радничког у 59. минуту, док га је пре тога проиграо Иванић у контри Звезде.

У листу стрелаца уписао се Ин Бом Хванг у 68. минуту, те је повисио резултат на 4:0. У току саме акције Олањинка је бициклицом преварио дефанзивца Радничког и послао лопту у срце шеснаестерца, где је репрезентативац Јужне Кореје спретно потурио ногу и матирао Лековића. После два минута фудбала у наставку, лукаво је гађао Хванг из слободног ударца, али је голман ривала био добро постављен.

Пукла је петарда на Маракани у 76. минуту, када је Катаи направио низ дриблинга и сјајним потезима заобишао одбрамбене играче тима из Крагујевца, а онда снажним ударцем послао лопту у сам угао гола. Магико је поставио коначан резултат и потврдио убедљив тријумф београдских црвено-белих у 26. рунди домаћег првенства.

The post Црвена звезда – Раднички 1923 5:0 (2:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment