Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Још један тесан пораз десетковане Црвене звезде, повреда Јага за бригу

Црвена звезда Меридианбет поражена је после велике борбе у 29. колу Евролиге од екипе Макабија резултатом 80:84 (21:17, 26:14, 14:22, 19:31).

Јасно је било да је пред црвено–белима тежак задатак, посебно ако се узме у обзир број играча на који тренер Јанис Сферопулос није могао да рачуна из здравствених разлога – Топић, Томпкинс, Теодосић, Лазић, Недовић. Да хендикеп за наш тим буде већи, у тренуцима када се “ломила” утакмица изузетно тежак ударац у главу добио је Јаго Дос Сантос, који је одмах пребачен у болницу на прегледе.

Одлични су били црвено–бели посебно у првом полувремену, имали су и двоцифрену предност, али је у другом делу игре опао интензитет игре нашег тима, на све то је и Јаго добио веома незгодан ударац у пределу главе, па је морао да напусти терен. И управо је у тим моментима долазила скраћена клупа до изражаја. На крају су гости успели да славе и нанесу 19. пораз црвено–белима.

Најкориснији код КК Црвена звезда био је Јаго са 20 поена, а пратио га је Адам Ханга са 13.

Кошаркаши Црвене звезде меч су отворили поенима Џавонтеа Смарта, али је одговор на другој страни одмах уследио, а онда је уследила серија црвено–белих од 7-0 и прво осетно вођство после поена Џоела Боломбоја (9:3). Нису се кошаркаши Макабија предавали, већ су усепели да брзо стигну до изједначења, али су изабраници Јаниса Сферопулоса контролисали игру, те је резултат после првих десет минута био 21:17 у корист домаћег тима.

Сјајна игра нашег тима почетком друге четвртине брзо се исплатила, па су момци у црвено–белом дресу успели да дођу до двоцифрене предности. Веома разигран Смарт донео је Црвеној звезди +11 (33:22), а онда су наши кошаркаши наставили у истом ритму и до краја првог полувремена успели да дођу до великих +16 (47:31).

Друго полувреме, нека потпуно другачија игра црвено–белих. Макаби је успео да смањи заостатак, а потом и током последње четвртине изједначи, а и поведе. На крају су гости успели да искористе прилику која им се указала, па су славили са 80:84.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт 12 (6ск, 2ас), Лазаревић, Ханга 13 (4ск, 7ас), Давидовац 7, Митровић 8 (3ас, 3ск), Тоби, Боломбој 11 (8ск), Илић, Гедраитис 8, Гилеспи 1, Јаго 20 (7ас)

МАКАБИ: Кливленд 6, Веб 2, Браун 10 (5ас), Болдвин 14 (7ск, 5ас), Менко, Дибартоломео 3, Риверо 2, Коен 3, Томасон, Нибо 18 (13ск), Блат 3, Колсон 23 (5ск);

Екипа Црвене звезде у недељу игра важан меч 23.кола АБА лиге против Цибоне у Загребу, а онда следи дупло коло и две утакмице у Београду против Панатинаикоса и Виртуса.

The post Још један тесан пораз десетковане Црвене звезде, повреда Јага за бригу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment