Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Из Ниша у нове победе!!!

Црвено-бели након пропуштене прилике да и резултатски понизе вечитог ривала настављају потеру за првим местом, где ће у среду од 19 часова у оквиру 25. кола Моцарт Суперлиге Србије гостовати екипи Радничког из Ниша.
Утакмица која може се рећи долази у правом тренутку након низа дербија из ,,плеј-оф зоне”.

Раднички је након кошмарне полусезоне променио добар део тима током зимског прелазног рока, пошто је Ниш напустило чак шеснаест фудбалера: Драган Росић (Војводина), Никола Влајковић (Струга, Северна Македонија), Лазар Павловић (Вождовац), Александар Пејовић (Младост Лучани), Гаусу Траоре (ФЦ Версај, Француска), Павле Ивеља (Раднички 1923), Ласана Н’диаје (Ботев Вратса, Бугарска), Миљан Шкрбић (Олмалик, Узбекистан) , Лазар Јовановић (Радник Сурдулица), Саша Марјановић (Напредак), Матија Петровић (Тимочанин), Исмаел Маига (Нови Сад), Сава Петров (Визела, Португал), док су Бакари Нимага, Лијам Ајед и Џејми Рашић и даље без клуба.
Док је једанаест нових фудбалера појачало Раднички: Стефан Вукић (Војводина), Јусуф Бамиделе (Есторил, Португал), Андрија Луковић (Зира, Азербејџан), Марко Петковић (Егалео, Грчка), Борис Крстић (Жилина, Словачка), Стефан Чоловић (Раднички 1923), Никола Васиљевић и Едмунд Адо (оба Црвена звезда), док су Колинс Фаи, Денис Стојковић и Семир Смајлагић стигли као слободни играчи.
Нишлије су биле међу ретким тимовима који су одбили ,,препоруку државног врха” да припреме за наставак сезоне обаве на Кипру. Анталија и Белек били су поново зимска дестинација Радничког, где су одиграли три контролна меча, уписавши реми (Арда 1:1) и два пораза (Карвина 2:0, Словачко 1:0).
Иако су пролеће отворили поразом од имењака из Крагујевца (3:2), успеле су Нишлије да се подигну и да у наредна два кола тријумфују над директним конкурентима за опстанак (Јавор 1:0, ИМТ 3:0), уз много повика на суђење.
А онда је дошао пораз од Радника из Сурдулице на домаћем терену (3:0), да би након пораза у Панчеву од стране Железничара (3:2), Никола Трајковић по други пут ове сезоне поднео оставку на место шефа стручног штаба.
Замениће га Дејан Јоксимовић, али тек након ове утакмице, тако да ће Раднички на сутрашњем мечу са клупе предводити Александар Јовановић.
Нишлије су оптерећене кадровским проблемима, Месаровић и Илић одмарају због жутих картона, Адо нема право наступа, а повређени су Чоловић, Стојановић и Фреј. Али и поред тога треба очекивати да Александар Јовановић црвено-белима супростави респектабилан састав:

Васиљевић – Петровић, Војновић, Јамкам, Фаи – Стајић, Луковић – Бамиделе, Цветковић, Белаковић – Вукић

Након двадесет и четири одиграна кола фудбалери Радничког из Ниша налазе се на разочаравајућој четрнаестој позицији са 23 освојена бода.
Нишлије су уписале шест победа, пет ремија и чак тринаест пораза, уз негативну гол разлику 24:33.
Најбољи стрелац екипе је Сава Петров са шест голова и две асистенције, који је у међувремену напустио Раднички и потписао за португалску Визелу.
Тако да екипу предводи Вања Илић са пет постигнутих голова.
А прате га најбољи асистент екипе Јусуф Бамиделе и Александар Месаровић са по два постигнута гола, док је Нигеријац уписао и три асистенције.

Фудбалери Црвене звезде и Радничког до сада су одиграли 124 утакмице.
Црвено-бели су славили 85 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је Раднички славио у 17 наврата, уз укупну гол разлику од 257:87 у корист Црвене звезде.
Први меч Црвена звезда и Раднички из Ниша одиграли су 18. новембра сада већ давне 1951. године када је Црвена звезда савладала “Мераклије“ резултатом 2:0. Последњи дуел одигран је у оквиру 1/8 финала Купа Србије, а славили су црвено-бели са убедљивих 5:0.
Голове за наш тим постигли су Никола Кнежевић, Александар Катаи, Шериф Ендиаје, Владимир Лучић и Жан Филип Красо.

Иако Раднички не игра у складу са реномеом клуба, концентрација мора бити на максималном нивоу, пошто Нишлије не могу много да изгубе у овом мечу, али могу много да добију!
Црвено-бели су одиграли незапамћен дерби, у којем су буквално у сваком сегменту игре понизили тренутног лидера на табели, који по приказаном у досадашњем делу сезоне заслужује прво место једнако колико Јавор из Ивањице или Радник из Сурдулице, али је резултат изостао.
Верујем да су и поред физичке и емотивне испражњености сви у нашем клубу свесни озбиљности ситуације и колико је важно уписати оба тријумфа пред одлазак на двонедељну репрезентативну паузу, где ће две трећине наших првотимаца имати обавезе у својим националним селекцијама.
Очекује нас узбудљив и надамо се ефикасан меч како би спремни дочекали суботу и дуел против хита досадашњег дела Суперлиге, Радничког из Крагујевца.

Пред пут у Ниш, шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Фокусиран сам само на Звезду и на моју екипу. Немамо времена да пратимо шта се дешава у Радничком када је реч о тренеру. Ослушкујемо, али усмерен сам на Звезду – почео је Милојевић.

 Позитивне вести су ту кад је у питању Драговић, али не и Лучић.

  • Прве прогнозе су позитивне. Мислим да неће бити дугачка пауза и очекујем га брзо на терену. Наш медицински тим ради убрзано на санирању повреде, а после тога следи и репрезентативна пауза. Недостаје нам и Лучић… Видели сте да смо у последњих пар утакмица имали теже повреде, што никако није добро.

Канга ће бити у конкуренцији за тим.

  • Према званичним подацима ФСС-а – Канга има три жута картона, тако да ће бити у конкуренцији против Радничког.

За крај Милојевић је говорио и о младим играчима. 

  • Сваком младом играчу треба подршка. Сви је имају од мене, али бирам тим за сваку утакмицу појединачно. На њима је да раде и тренирају, те да буду спремни како би изашли на терен и оправдали очекивања. Имамо много младих играча на које Звезда рачуна. Сви вредно раде и чекају шансу – подвукао је Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Радничког из Ниша:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Ђига, Родић – Хванг, Стаменић – Букари, Канга, Иванић – Ендијае.

Главни судија меча биће Марко Ивковић. Помагаће му Марко Ђуричић и Милорад Јовановић.
У ВАР соби ће седети Данило Николић и Никола Ђоровић.

Директан пренос утакмице са ,,Чаира” између фудбалера Радничког и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment