Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Осврт на сјајну годину, специјална признања љубитељима Звезде

Неколико дана након проглашења најбољих у Спортском друштву Црвена звезда, и Атлетски клуб прогласио је најуспешније атлетичаре, екипе и тренера за 2023. годину, али уручио и специјална признања пријатељима и љубитељима клуба.

Веома успешна година у којој је забележен 41 наступ наших атлетичара на међународним такмичењима за репрезентацију Србије. Освојено је 57 медаља у дворани на Првенству Србије, док је на отвореном број медаља био 74. На домаћим такмичењима у оквиру Првенства Београда освојено је 57 медаља у дворани и 70 медаља на отвореном.

Успех у појединачним конкуренцијама употпунио је екипни успех, на шта смо посебно поносни. Дупла клуна освојена је на сениорском Финалу КУП-а Србије, док су сениорке своју доминацију потврдиле и на Екупном шампионату. Старије и млађе јуниорке такође су тријумфовале на екипном такмичењу Србије. Пионирке су своју круну освојиле у наступу на Екипном првенству Србије у кросу.

Атлетски клуб Црван звезда прогласио је легендарног Драгана Перића за најуспешнијег тренера у 2023. години.

Државни рекорди постављени у 2023. години.

Штафета 4×200 метара у дворани, поставила је нови сениорски национални рекорд у саставу Никола Ковачевић, Матеја Сандић, Стафан Каљуш и Богдан Видојковић са 1:27.91.

Милица Глоговац оборила је државни рекорд за пионирке у петобоју са коначним збиром од 3441 бод.

Најбољи резултат свих времена поставила је Дуња Спасић у дисциплини 60 метара препоне, као најбржа мађа пионирка икада истрчала је 9.64 секунди.

Чак два млађе-јуниорска национална рекорда поставила је Наталија Грујић у дворани, 800 метара истрчала је за 2:09.19, док је на 1000 метара забележила резултат од 2:51.39.

Њена клупска другарица из групе, Тара Вучковић, поставила је такође државни рекорд на 800 метара у дворани, али у пионирској конкуренцији. Нова власница рекорда прошла је кроз циљ за 2:09.40.

Тим репрезентације Србије на сениорској Балканијади у Краљеву истрчао је нови национални рекорд у штафети 4×100 метара у којој је последњу измену трчала Милана Тирнанић.

Специјална признања

За 70 година љубави према атлетском клубу, специјално признање уручено је Олги Рожђаловска Ацић. Почасној председници АК Црвена зевзда.

Олга је обављала низ функција у атлетици и нашем клубу. У три наврата је била председник скупштине клуба, а десет година је узастопно бирана за председницу управног одбора. Прва жена са наших простора која је добитница ГОЛДЕН ПИН Награде од стране ЕАА. Својим искуством и саветима, увек критична али праведна још увек помаже атлетском клубу.

Друго специјално призање за дугогодишњи рад у клубу уручено је тренеру Љиљани Савичин.

Атлетиком је почела да се бави 1968 године. Била је специјалниста за препоне, а запажене резултате постилаза је и скоку удаљи и вишебоју. Завршила је Факултет физичке културе у Београду и почела да ради као тренер где је успешно извела много генерација.

Тренер је великог броја репрезентативаца, државних рекордера и клупских такмичара.

Код Љиље атлетику почели да тренирају Весна Костић, Марко Рајић, Маја Писић, Ивана Ђурђевић, Лука Кликовац, Николета Симић, Ива Дојић, Сања Михајловић, Ивана Петковић, Лука Олујић, Никола Ковачевић и други. Данас вредно ради са новом генерацијом надамо се врло успешних такмичара. Оно што мнигима није успевало, Љиљи јесте, извела је велики број својих спортиста од млађих категорија до сениора

Јовану Ђуровићу одато је признање за изузетан допринос рада у клубу.

Веселину Јевросимовићу атлетски клуб изразио је захвалност за хуманост и допринос рада клуба.

Генерални секретар спортског друштва Црвена звезда, Зоран Аврамовић покренуо је много пројеката који промовишу Црвено белу породицу. Звездин форум – за едукацију тренера, Ја сам звездаш ћирилицом пишем, Звездин кодекс, само су неки од њих. Решен да уз помоћ свих нас обнови Спортско друштво и побољша услове за рад клубова. Атлетски клуб уручио му је признање за изузетан допринос клубу.

Председнику ФК Црвена звезда, Светозару Този Мијаиловићу, предата је плакета за изузетан допринос раду клуба.

Непрегледан садржај богате архиве нашег клуба има Зоран Димић Димке, атлетски клуб му се захваљује на несебичној сарадњи и уручује му плакету са изузетан допринос и љубав према клубу, са којим је освојио Куп шампиона као пре свега успешан атлетичар.

The post Осврт на сјајну годину, специјална признања љубитељима Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment