Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Шљивић одлучио другу контролну на Кипру

Фудбалери Црвене звезде су савладали мађарски Залаегерсег резултатом 1:0 у оквиру другог контролног меча на зимским припремама. У листу стрелаца се уписао талентовани Јован Шљивић.
Шеф стручног штаба – Владан Милојевић је за другу контролну утакмицу црвено-белих на зимским припремама, у односу на први пријатељски меч изменио стартних једанаест играча. У уводним минутима дуела нису виђене веће прилике, црвено-бели су имали иницијативу на својој страни, међутим мрежа Залаегерсега је мировала. Запретила је мађарска екипа у 17. минуту када је са ивице казненог простора снажан ударац упутио Киш и погодио пречку. Уследио је одговор црвено-белих у 22. минуту. Канга је извео корнер, а Ендиаје упутио ударац главом, ипак на правом месту је био чувар мреже Залаегерсега. До предности првотимци нашег клуба су стигли три минута касније из акције коју су приредила Звездина деца. Радојевић је центрирао са левог бока у казнени простор, а све одлично испратио талентовани Шљивић, који је прецизно погодио главом и донео предност црвено-белима. Нису се ту зауставили изабраници Владана Милојевића, с обзиром на то да је у 35. минуту Спајић, након изведеног корнера Канге, имао добру прилику да повећа резултат. Међутим, његов ударац главом са прве стативе је зауставио чувар мреже мађарског тима. Играо се 38. минут када је Шљивић након проигравања Ендиајеа, шутирао тик поред стативе, а до краја првог дела игре резултат је остао непромењен.
На почетку другог полувремена Владан Милојевић је извршио три промене. У 49. минуту Мијаиловић је шутирао из даљине, али до промене резултата није дошло. Црвено-бели су и на старту другог дела игре успоставили контролу над утакмицом. Посед лопте је био на страни фудбалера Звезде, те је у 63. минуту ударац из угла извео Кнежевић, а високи штопер – Милуновић био највиши у скоку и покушао главом, али је нажалост био непрецизан. Дефанзивци Црвене звезде су доминирали током другог контролног меча, те су оргнизованом одбраном успевали да зауставе нападаче Залаегерсега и не дозволе им велики број прилика. У 81. минуту сјајном интервенцијом се истакао Зоран Поповић и сачувао мрежу нашег тима. До краја друге пријатељске утакмице мреже су мировале, а фудбалери Црвене звезде су остварили још један тријумф на зимским припремама.
Црвена звезда – Залаегерсег 1:0 (1:0)
Стадион: „St. George Pafos hotel football ground”.
Судија: Тимур Арсланбегов.
Стрелци: Шљивић у 25. минуту за Црвену звезду.
Жути картон: Радојевић (Црвена звезда).
Црвена звезда: Поповић, Николић (од 46. Кнежевић), Спајић (од 46. Милуновић), Драговић (од 63. Милосављевић), Радојевић (од 88. Ј. Митуљикић), Мијаиловић, Канга (од 82. Максимовић), Шљивић (од 46. Лучић) Олањинка (од 63. Кабић), Митровић (од 88. Н. Митуљикић), Ендиаје (од 63. Кахвић).
Резерве: Драшкић, Милуновић, Милосављевић, Кнежевић, Максимовић, Ј. Митуљикић, Н. Митуљикић, Кабић, Лучић, Кахвић.
Залаегерсег: Шенко (од 46. Дамбо), Ковач (од 46. Немет), Евангелу, Варкони (од 72. Лесјак), Сафронов (од 72. Шолтеј), Мегјеш (Б. Беди), Сендреи (од 72. Хусти), Киш (од 46. Вогичка), Круазе (од 46. Немет), Манце (од 72. Вогичка), Санковић (од 72. Салај).
Резерве: Домбо, Салај, Лесјак, Сафронов, Беди, Шолтес, Немет, Шпиљарић, Вогичка, Сајбан, Убочиома, Гјурјан, Хусти.

Повезане вести

Leave a Comment