Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Напредак

Фудбалери Црвене звезде ће гостовати екипи Напретка на стадиону “Младост” у недељу, 3. децембра, од 15 часова у оквиру 17. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли укупно 66 утакмица. Наш тим је славио 47 пута, 15 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири меча. Такође, укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 146:48.

Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра давне 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1.

Последњи пут Црвена звезда и Напредак су се сусрели 6. августа 2023. године у оквиру другог кола домаћег шампионата у актуелној сезони. После 90 минута игре резултат је гласио 4:0 у корист изабраника Барака Бахара, који су суверено стигли до тријумфа. Мрежу ривала начео је Жан Филип Красо са беле тачке, а потом је левоноги дриблер погодио још једном у даљем току сусрета, а са по једним голом су га пратили Осман Букари и Срђан Мијаиловић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи улазницу за предстојећи деул против Напретка у Крушевцу могу обезбедити у суботу, 2. децембра, до 17 часова на благајнама Маракане по цени од 400 динара.

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против “Чарапана”, ће моћи да гледају утакмицу 17. кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма, као и на Арени Премиум 1 од 15 сати. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Звезда се тренутно налази на другом месту табеле Суперлиге Србије, након 15 одиграхих мечева и 37 освојених бодова. Играчи Барака Бахара су тријумфовали на 12 мечева, уз један реми и два пораза, а гол разлика износи 38:14. На последњој утакмици у националном првенству смо савладали Војводину у Новом Саду са 1:2, захваљујући двоструком стрелцу Осману Букарију. Уследило је гостовање у Берну екипи Јанг Бојса, где смо претрпели пораз од 2:0 у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона.

Напредак је тим из доњег дела табеле домаћег шампионата, а “Чарапани” су тренутно на 12 месту са 17 бодова. Екипа коју је недавно преузео тренер Владимир Гаћиновић је на 15 мечева славила на пет дуела, два пута одиграла без победника и претрпела осам пораза, уз гол разлику 14:23. У претходном колу Суперлиге Србије екипа из Крушевца је изгубила са 2:1 у Панчеву од Железничара, а једини гол за госте је постигао Урош Љубомирац.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Напредак игра у класичној формацији 4-2-3-1 и представља неугодног противника на свом терену. На голу је стандардан тридесетпетогодишњи Владимир Бајић. Место десног бека је резервисано за Стефана Јовановића, док крај леве аут линије дејствује Никола Вукајловић. Штоперски тандем кроје млади Немања Ђековић и Јован Маринковић. Везни ред чине имењаци Филип Јовић и појачање из крушевачког Трајала – Филип Крстић. Нешто истуренији испред њих је некадашњи ђак Војводине – Лазар Зличић. По боку са десне стране наступа рођени Ужичанин – Ђорђе Јовановић, док на левом крилу игра искусни капитен Урош Љубомирац. Позиција центарфора у тиму Напретка је намењена Слободану Станојловићу. Опције са клупе су Милан Бојовић, Урош Ненадовић, Бранислав Томић, Душан Стоиљковић, Огрњен Мршић.

СУДИЈЕ

Главни судија: Јован Шегрт.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Милан Шутуловић.
Четврти судија: Милан Стефановић.
ВАР: Марко Ивковић.
АВАР: Марко Ђуричић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:30 Нови Пазар – Јавор
-18:30 Спартак – Радник

Субота:

-15:30 Младост – Железничар
-18:30 Партизан – Војводина
-19:00 Вождовац – ИМТ

Недеља:

-13:00 Чукарички – Раднички 1923
-17:00 ТСЦ – Раднички Ниш

The post У сусрет противнику – Напредак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment