Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали у Каунас (петак, 19ч, Жалгирио Арена)

Кошаркаши Црвене звезде Меридинабет отпутовали су у четвртак у преподневним часовима за Каунас, где их у петак од 19 сати очекује меч 2.кола Евролиге против Жалгириса (Жалгирио Арена).

Ово ће бити други дуел два тима ове сезоне, онај први (на пријатељском турниру на Кипру) припао је црвено-белима. Наредни, има много већи значај. Екипа ће у Литванији бити некомплетна, у Београду је због лакше повреде остао капитен Бранко Лазић, сви остали играчи су кренули пут Каунаса.

Ово ће бити 15. дуел два клуб у Евролиги (9-5 за Жалгирис), а према најавама домаћина дворана ће бити испуњена до последњег места.

Овај меч је уједно и увод у згуснутији распоред који чека екипе у наредном периоду, црвено-беле одмах након овог меча очекује гостовање у Чачку (недјеља 18ч), па прво дупло коло Евролиге и утакмице са Монаком (среда 20ч) као и гостовање у Болоњи (петак 20.30 часова).

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Жалгирис је већ дуго година екипа која је показала да је један од најтежих противника нарочито кад играју кући. Играју изузетно чврсто, изузетно дисциплиновано и са великим стрпљењем, уз то имају екипу која дуги низ година игра скупа и изванредно су уиграни. Ми гледамо нас, хоћемо да наставимо у ритму у којем смо до сада били.

Црвена звезда је победила Жалгирис на Кипру:

– Неће то бити разлика, нисмо били компленти тада, нису ни они, није се све показало. Сигурно ће сада бити потпуно различита утакмица. Неки детаљи са тог меча можда могу да нам помогну.

Дејан Давидовац: – Играмо против добре екипе која је дуго заједно, физички су много доминантни, играли смо недавно са њима на Кипру, очекујем физички пре свега захтевну утакмицу. Идемо спремни, мислим да смо у добром ритму, знамо да имају велику подршку својих навијача. Идемо да победимо утакмицу, даћемо све од себе, па ћемо видети – рекао је Давидовац.

Утакмица у „Жалгирио Арени“ игра се од 19 часова (20ч по локалном времену).

The post Црвено-бели отпутовали у Каунас (петак, 19ч, Жалгирио Арена) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment