Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездиних 14 репрезентативаца у октобарском циклусу

Укупно 14 првотимаца Црвене звезде се у овом репрезентативном оквиру одазвало националним селекцијама, баш као што је био случај и у септембру, а утакмице их очекују наредних дана.

Стефан Митровић је изазвао највише пажње, с обзиром да се нашао на списку А репрезентације Србије. Међутим, перспективни крилни нападач неће конкурисати за тим против Мађарске (14.10.) и Црне Горе (17.10.), већ је прекомандован у младу репрезентацију, где ће уз Владимира Лучића, још једног талентованог фудбалера Звезде, играти такође квалификационе мечеве за Европско првенство против Енглеске (12.10.) и Северне Ирске (16.10.). Заједно уз поменути двојац, Урош Лазић и Стефан Лековић, играчи који бораве на позајмицама у Новом Пазару, односно Виљареалу Б, ће такође бранити дрес националног тима до 21 године.

Селимо се на афрички континент где репрезентативне обавезе чекају Гелора Кангу (Габон), Кингса Кангву (Замбија), Жан Филип Красоа (Обала Слоноваче), Османа Букарија, Едмунда Ада (Гана) и Насера Ђигу (Буркина Фасо). Канга ће на терен 17. октобра против Гвинеје, као и Кангва који ће истог датума играти против Уганде, док га први меч очекује 12. октобра када ће његова земља одмерити снаге са Египтом. Красоа, Букарија, Ада и Ђигу очекују по две пријатељске утакмице, Обала Слоноваче игра против Марока и Јужне Африке, Гана против САД-а и Мексика, док Буркину Фасо очекују дуели против Екваторијалне Гвинеје и Мауританија.

Звезда има представнике и када је реч о Океанији, с обзиром на то да ће Милош Дегенек у дресу Аустралије играти пријатељски меч против Енглеске (13.10.), а затим ће копља укрстити са Марком Стаменићем и Новим Зеландом, док је овај меч на програму 17. октобра. Стамени задњи везни ће поред сусрета са саиграчем, играти меч против афричке репрезентације – ДР Конго. Ин Бом Хванг, репрезентативац Јужне Кореје, ће у националном дресу одиграти две пријатељске утакмице, прво против Туниса (13.10.), а затим и против Вијетнама (17.10.).

Обавезе у националној селекцији Србије до 19 година имају Коста Недељковић, Јован Шљивић и Јован Мијатовић. На списку селектора су још Стефан Маринковић и Матеја Бубањ који наступају за наше омладинце, те Алексеј Вукичевић који је на позајмици у Графичару. Они ће одиграти две утакмице против Италије, 11. и 14. октобра што ће им бити одлична провера пред новембар и старт квалификација за Европско првенство.

The post Звездиних 14 репрезентативаца у октобарском циклусу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment