Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда против Јанг Бојса чека јубилеје

Фудбалери Црвене звезде ће вечерас од 21 час истрчати на терен против Јанг Бојса у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона, а пред нама је неколико интересантних јубилеја.

Звезди ће ово бити укупно 100. утакмица у Лиги шампиона, не рачунајући квалификације за елитно клупско такмичење. Ипак, потенцијални тријумф био би 49. за црвено-беле, тако да ћемо на јубилеј од 50 тријумфа у Лиги шампиона ипак морати да сачекамо. У сваком случају, четири поготка нас деле до јубилеја и 200 голова које је Звезда постигла у Лиги шампиона, не рачунајући квалификације.

Ако рачунамо и квалификације, онда ће то бити 153. меч за Звезду у Лиги шампиопна, али би у случају победе, наш тим дошао до 71. тријумфа укупно. То би довело до тога да Лига шампиона буде европско такмичење у ком Звезда има највише победа, с обзиром на то да је трентутно егал са Лигом Европе и да однос износи 70-70.

Неко ко би индивидуално могао да се приближи рекорду је Милан Родић, коме би сутрашња утакмица могла да буде 38. у дресу Звезде када је реч о Лиги шампиона, чиме би дошао на само један меч заостатка у односу на Борјана кога би до краја групне фазе могао и да престигне.

Интересантна чињеница је и да ће ово бити 90. утакмица за Звезду у свим европским такмичењима у новој, модерној ери клуба на челу са актуелном управом при којој бележимо фантастичне резултате.

Видимо се на Маракани!

The post Звезда против Јанг Бојса чека јубилеје appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment