Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда после велике борбе изгубила од Шпандауа, па декласирала Спартак

Ватерполисткиње Црвене звезде оствариле су половичан учинак у прва два кола првог квалификационог турнира Дунав лиге, који се од петка до недеље игра у Бечеју.

Екипа Драгане Ивковић у првом мечу је поражена од немачког Шпандауа са 9:7 и то после велике борбе и три изједначене четвртине.

У поподневном термину, црвено-беле су оправдале улогу великог фаворита и потопиле су суботички Спартак са 27:8.

Звезда је против Немица два пута водила у првих осам минута, али је Шпандау серијом од три гола дошао до преокрета и у 12. минуту утакмице је водио са 4:2. Међутим, Звезда је релативно брзо са два гола, из петерца и са играчицом више, дошла до изједначења и на полувремену је било 4:4.

У наставку је Шпандау поново имао два гола предности, да би потом Звезда заиграла боље и са три гола у низу дошла до преокрета. Међутим, последњих осам минута припала су немачкој екипи.

Звезда је против Шпандауа играла у саставу: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић, Лујић 1, Лукић 1, Јашченко, Радоњић 2, Диаз Меса, Илић 2, Дамјановић, Зелић, Радојчић, Јанковић.

Против Спартака се питање победника није постављало, па је Звезда већ у шестом минуту водила са 6:0. Тада се чекао само коначан резултат, а на крају су црвено-беле славиле са 27:8, уз чак десет голова фантастичне Јоване Радоњић. Милица Зелић и Сесилија Диаз Меса су додале по четири, а по три пута су прецизне биле Ксенија Мојсева и Тијана Лукић.

Против Спартака су играле: Лазић, Лазовић, Мојсева 3, Маринковић, Лујић, Лукић 3, Јашченко, Радоњић 10, Диаз Меса 4, Илић 1, Дамјановић, Зелић 4, Радојчић, Јанковић 1.

The post Звезда после велике борбе изгубила од Шпандауа, па декласирала Спартак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment