Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ин Бом Хванг представљен на Маракани

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“, промовисано је ново појачање Црвене звезде, а реч је о Ин Бом Хвангу који је са нашим клубом потписао четврогодишњи уговор и задужио број 66.

Добродошлицу у клуб пожелео му је наш спортски директор Митар Мркела.

Задовољство ми је да представим новог фудбалера који долази из Олимпијакоса и репрезентативац је Јужне Кореје. Ради се о играчу средине терена ког смо дуго пратили и хтели да доведемо још прошле године у Црвен звезду. Тада нисмо успели, али сад јесмо и то је најважније. Игра у средини терена, тражили смо тај профил и он ће направити потребан баланс у везном реду. Сигурни смо да ће допринети бољим резултатима – речи су Мркеле.

Након потписивања уговора и фотографисања са дресом, обратио се Хванг представницима медија.

Пред медијима сам мало нервозан, за разлику од оног на терену. Ипак, узбуђен сам што сам дошао у Црвену звезду и што ћу играти пред фантастичним навијачима. Хвала људима из Звезде који су ме довели и указали ми шансу да наступим у овако великом клубу. Синоћ сам слетео у Београд, и одушевио се, мислим да ће се град свидети и мојој супрузи. Заиста сам узбуђен што сам овде – прве су Хвангове речи.

Наравно, и Лига шампиона је велики мотив.

– Лига шампиона је велики разлог због кога сам овде, јер сви желимо да играмо у најбољем клупском такмичењу на свету. Више сам него спреман да играм у Звезди, са мојим саиграчима, да се представим навијачима. Нема лаке групе у Лиги шампиона. Имамо добар тим и узбуђен сам што ћу играти против великих европских клубова, као што је Манчестер Сити. Радујем се тој утакмици, а не плашимо се никог. Мислим да можемо да победимо било кога у нашој групи.

Говорио је Хванг и о притиску.

– Добро је имати притисак, боље него да је другачије. Срећан сам што сам у великом клубу, а то да ли сам најскупље појачање или не – не утиче на мене. Само желим да се прикључим саиграчима, да будем на терену и покажем се, а са сваким притиском могу да се носим. Притисак постоји, али не због тога што сам много плаћен, него зато што то иде са овим грбом. Урадићу све да помогнем тиму, показаћу карактер и надам се да ћу постићи много голова уз асистенције.

Када је реч о позицији на терену – не бира.

– У средини ми је свеједно где играм, да ли је то офанзивније, дефанзивније, централно или можда и бочно. Где год ме тренер стави да играм, даћу све од себе, ако будем требао и да браним, нема проблема. Нисам причао са тренером Бахаром још увек, мислим да ћемо данас имати састанак, али кроз разговор са Марином, још пре потписа уговора, рекао ми је о систему у ком Звезда игра. Види ме као „осмицу“, желим да будем веза између одбране и напада, и управо сматрам да то најбоље радим. Спреман сам на то, а биће све још јасније кад будем причао са тренером.

Добро је упознат са Звездином историјом.

– Знам да је Звезда, не само највећи клуб у Србији, већ и један од највећих у Европи. Реч је о клубу који је освојио Лигу шампиона 1991. године, а тиме не могу многи у Европи да се похвали. Тако да, сматрам да нови играчи морају да буду свесни где долазе, да радимо још више и да покушамо да поновимо велике клупске успехе. Верујем да ће у будућности бити још боље, а мислим да могу да помогнем у томе.

Нема сумње да ће се брзо адаптирати у наш тим.

– Кад се прикључиш новом тиму, мораш да се прилагодиш систему, окружењу, свему, а сматрам да сам особа која то чини врло брзо и лако. Тако је било у Олимпијакосу, Рубину, Ванкуверу. У складу с тим, верујем да ћу се брзо адаптирати и у Звезди.

Другари из репрезентације – Сон и презимењак Хванг су му говорили о Манчестер Ситију.

Причао сам са Соном који игра за Тотенхем и Хвангом из Вулверхемптона о Ситију и рекли су ми да морам да будем спреман да трчим без престанка 90 минута. То је оно што могу да радим, да трчим континуирано, али не мислим да ћемо да се бранимо 90 минута, баш супротно, морамо сваког да нападнемо. Небитно је да ли је преко пута Сити, Лајпциг или било ко, мораш да постигнеш гол да би победио. Морамо да побеђујемо утакмице у Лиги шампиона, а не да се бранимо и да играмо на реми. Спреман сам да помогнем тиму, спреман сам да трчим као пас.

Сматра да је К лига у све већој експанзији и да ће у будућности још више играча из Јужне Кореје доћи у Европу.

– Има много добрих играча у Јужној Кореји, с тим да је вероватно у Србији најпознатији Сон. Ту је и Ким Мин Јае који је прешао у Бајерн, који је мој најбољи пријатељ. Има много играча који дођу у Европу из К лиге, и надам се да ће то бити још чешћи случај, јер би тако наша репрезентација напредовала. Не треба да заборавимо ни Ли Канг-ина из ПСЖ-а, сјајан играч. Желимо свакако да остваримо успех на Светском првенству, као и на Азијском купу. Поносан сам што се о Јужној Кореји лепо прича у свету, потрудићу се да их још више усрећим.

Искуство које носи са Светског првенства у Катару је непроцењиво, а затим је и прокоментарисао надимак „Бентуов престолонаследник“.

Светско првенство је нешто највеће када је реч о репрезентацијама. Заиста сам био поносан што сам могао да представљам своју земљу, и свакако мислим да сам бољи играч након тог искуства. Што се тиче надимка, људи у Кореји су ме прозвали тако, кроз шалу су говорили да сам Бентуов син, јер ме је стављао да играм на свакој утакмици, иако је било доста критика на наш рачун. Захвалан сам му, веровао ми је увек, а и ја њему и још увек смо у контакту. Морам да га помињем увек и свуда, јер сам уз њега порастао и као играч и као човек. Сада када није мој тренер, могу да назовем оцем, португалским оцем. Сад је у УАЕ, има нови пут у каријери, победио је Костарику, пратим га, као и он мене.

Верује да ће за рођендан – 20. септембра имати два разлога за славље.

Нисам имао прилику да играм ни са ким од саиграча до сад, али сам се наступио против Кангве, док сам био у Русији. Фудбал је такав непредвидив. Што се доласка у Звезду тиче, причао сам са Марином највише, али и са генералним директором Звезданом Терзићем који ми је рекао оно за мој рођендан, верујем да сте то чули већ. Дакле, треба да победимо у Манчестеру и да сутра прославимо и тријумф, али и мој рођендан, тако да, даћемо све од себе да то буде тако – подвукао је Хванг.

Ин Бом Хванг је рођен 20. септембра 1996. године у Даејону и стандардан је репрезентативац Јужне Кореје. Годинама је важио за најбољег фудбала тамошњег првенства, након чега је прво отишао у Ванкувер, да би се потом отиснуо у Европу, односно Рубин из Казања за који је на 38 утакмица постигао шест голова. Уследио је трансфер у Олимпијакос за који је на 40 мечева постигао пет погодака, из ког и долази у наш клуб. Покрива позицију централног везног фудбалера.

The post Ин Бом Хванг представљен на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE сеп 14, 2023 at 19:31

ODOŠE 5 MILKI U KANAL

Reply

Leave a Comment