Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Бајко, срећан рођендан!

Boban Bajković
Boban Bajković

Сан сваког дечака је постане познати фудбалер. Има више начина како доћи до тог циља, али они неизбежни и можда најважнији фактори су вера у себе и срећа. Таленат и рад ће доћи на своје, ако имате жељу. Међутим, има оних који нису само познати по фудбалу, а можда нису тако желели. Он је најбољи пример тога. На данашњи дан 15. марта 1985 године рођен је Бобан Бајковић, наш голман.

Бајко је рођен на Цетињу и каријеру је започео у Ловћену. После две године, дебитовао за Ловћен са 16 година, у дресу Ловћена, као један од најталентованијих голмана са ових простора са 18 година је дошао у највећи клуб. Пре тога је био познат љубитељима игрице Football Manager. Иако се очекивало да Бајко стане на гол и покаже зашто је доведен, уследиле су позајмице. Прво Јединство са Уба, па Раднички из Ниша, Рад, Смедерево, затим и Срем. Уместо њега сви су добијали шансу. Ранђеловић, чак и Радивојевић. Све то време Бајко је веровао у себе, али уместо да у медијима видимо како га доводе у везу са сјајним одбранама и позивом у репрезентацију, Бајка су доводили у везу са свим познатим певачицама. Почев од Ксеније Пајчин, преко Цеце Ражњатовић, дошли су чак и до Зорице Марковић, и његовим безбројним тетоважама, појављивао се у споту певачица. Оценили су га као проблематичног, што значи да би судећи по аферама и тетоважама и Дејвид Бекам био проблематичан.

Један период Бајко је био и ван клуба, јер га је тадашња управа избацила због

Bajko van gola
Bajko van gola

свог имиџа. Али, убрзо је враћен и није одустајао. Током свих тих година веровао је у себе, да осим шмекерских способности има и оне праве голманске. Сви су истицали да је најбољи за атмосферу, али неки други то тако нису видели. Девојке нису одолевале његовом имиџу и шарму, али управа нашег клуба јесте. Прво му је шансу пружио Сале Јанковић, на четири последње утакмице сезоне 2007/08, када је Бајко и дебитовао. Ми смо завршили сезону без пораза, на другом месту и отимањем Купа. Када се очекивало да доласком Чеха Здењека Земана, Бајко коначно постане први голман, на голу се нашао Радивојевић. Одласком Земана, ново придошли Стаменковић је стао гол и тако у круг, прича се понављала. Бајко је чекао. Стрпљиво. Доласком Робија Просинечког свануло је и Бајку. Стаменковић је због свог испада и лошије форме морао на клупу, а Бајко је у стилу мачке скочио на гол. Коначно је дочекао да буде чувар Звезде. Сјајне одбране и верност су га оставиле ту где је и даље, где би волели да га гледамо још дуго. Коначно је и почео као први голман сезону, после седам година од доласка. Сјајне одбране и повремене киксеве, навијачи гледају са симпатијама, јер је као што рече Роби, Бајка тешко не волети. Док је био на клупи у два наврата је био искључиван због својих реакција на одлуке против свог тима, наше Звезде, а када је на голу његова емотивност је видљива. Што је недисциплинованији то је бољи, а неки су видели то као проблем. Пролазиле су многе генерације, он је и даље трајао.

 

Bajko na golu
Bajko na golu

Дошао је и период када Бајко због тога што је први голман Црвен звезде долази у медије, а са тетоважавама и изласцима је раскрстио. Као што је био тада, и данас је искрен по питању свега. Ако се икад буде тетовирао, то ће само још бити лик Робија Просинечког. Каже да га боли када се тетовира, да му више није задовољство и да је обећао мајци да више неће то радити. Жели да се потпуно посвети Звезди. Бајко није Буфон, ни Касиљас, Оливер Кан, Питер Шмајхел, он је Бајко. Оригиналан, увек искрен, какав такав, наш је, ми га волимо! Време је да осим тетоважа својом каријери припише и трофеје. Титулу за почетак. Бајко оооо, Бајко оооо…

 

Бајко мачко, срећан рођендан!

Повезане вести

13 comments

mirko мар 16, 2012 at 00:39

Srpski Rene Higuita,srecan rodjendan

Reply
Mile Krajisnik мар 15, 2012 at 21:18

Bajko, srecan rodjendan zele Krajisnici Banjaluka! Da nam produzis taj ugovor na veci broj godina, jer zaista imas srce i dusu pravog zvezdasa kakvih je malo na terenu danas. Legendo sve najbolje jos jednom!

Reply
Saša мар 15, 2012 at 20:36

Бајко, најбољи дриблер међу голманима и најбољи голман међу дриблерима:))
Срећан рођендан мајсторе.

Reply
Delije_Austrija мар 15, 2012 at 19:29

sve najbolje najludji golmane na svetu 😀

Reply
Miki bombarder мар 15, 2012 at 18:50

Macketino sve najbolje, samo jos da izleces na vreme i nece biti zamerki, sve najbolje!!!!

Reply
simpaticni brko мар 15, 2012 at 18:47

Driblaj bajko grobare, grobare! Ajmooo, minusi… 😀

Reply
Zvezda mi je sve мар 15, 2012 at 17:37

“DEMOKRATIJA“ vlada na forumu Delije net ( navijacke price ) a evo kako to izgleda u vidu jednog posta danas postavljenom- HeartlesS
ДЕЛИЈА

Joined: 26 Aug 2010
Posts: 130

Posted: 15 Mar 2012 15:06 Post subject:
“Кад ми већ сваки други коментар бришете најбоље онда да ме једноставно банујете са форума, обришете профил или шта већ

Пишем некад и по 20 минута коментар, лепо све образложим, нити нападам икога нити било шта слично, искажем конструктивно мишљење или укажем на неке детаље који нису позитивни на нашем Северу, и онда следеће што видим кад рефрешујем страницу видим „тражена страница није пронађена, вратите се на почетак“

Не знам који од уредника навијачких прича има пик на мене и из ког разлога, нити ме интересује стварно јер нисам никада написао било шта што би могло да изазове такву реакцију. Овде се не цене туђа мишљења, нападају се људи и бришу им се коментари само зато што се њихова мишљења не поклапају са мишљењем већине коју формира пар људи на овом форуму. Могао је уредник (или уредници) који ми брише/у коментаре лепо да ми у ПП напише „дечко непожељан си овде“ и готово, а не да мени, који иначе ретко остављам коментаре јер не желим да пишем било шта само да ‘буџим постове’ нити било шта слично, буквално сваки други коментар буде обрисан и то без макар образложења у ПП зашто.

Извињавам се осталим члановима форума што ово овде пишем, али ово је тема у којој ми је обрисан последњи коментар па немам где друго да напишем, с обзиром да не знам ко од уредника ми брише постове па самим тим нисам могао да му пошаљем ПП са овим садржајем.

Када виде ово нека раде шта год им воља стварно. Ако је том уреднику била жеља да се осећам непожељно на овом форуму, форуму ове навијачке породице којој припадам од малих ногу, онда признајем да му је жеља услишена.

Још једном извињење осталим члановима форума и браћи са трибине на скретању са теме. Поздрав и видимо се у Борчи“
_________________

Reply
Era мар 15, 2012 at 17:02

Alo ljudi Kasalicin gol je regularan! Nije bio u ofsajdu. Pogledajte ovu sliku koju je postavio B92. Mozete videti da je tu lopta vec bila upucena i da slika nije ispravna. http://www.b92.net/news/pics/2012/03/15/425348304f61ffeaf3edd481900270_orig.jpg
Evo prave slike na kojoj se vidi da nije ofsajd!!!!!
http://www.dodaj.rs/f/1l/ot/Bn0rv7G/untitled.png
Sve ce pokusati da urade, samo da bi ispalo da nismo osteceni!

Reply
Nesha мар 15, 2012 at 16:48

Bajko mačko, sve najbolje, da sačuvaš gol u derbijima, a i do kraja sezone što je moguće više!

Reply
Zvezdas мар 15, 2012 at 16:26 Reply
ooooo мар 15, 2012 at 16:19

Nije nas najbolji golman svih vremena,ali ima nesto sto drugi nemaju 😀

Reply
SHERIFF мар 15, 2012 at 16:15

Bajkula…

Reply
delija86 мар 15, 2012 at 16:01

Srecan rodjendan macko istetovirana 🙂

Reply

Leave a Comment