Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Барак Бахар представљен на Маракани

Нови тренер Црвене звезде је Барак Бахар са којим је наш клуб потписао трогодишњи уговор, а стручњак из Израела је данас представљен у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

– Узбуђен сам што сам овде, лепо је видети нова лица. Када вас зове велики клуб као што је Звезда, са богатом историјом и много освојених трофеја, онда је све јасно. Знам где сам дошао, свиђа ми се што се овде поштују легенде и бивши играчи, а уз то, Звезда има сјајне навијаче. Видео сам јуче делимично како је то било, а знам да могу и боље од тога. Срећан сам што седим поред људи из клуба, конкретно господин Терзић је два пута дошао у Израел са менаџментом по мене и стварно показао да жели да ме доведе, те да верује у мене и стручни штаб. Знао је све о мени, где сам рођен, па и то да волим да играм тенис, те смо се договорили да ће ми организовати меч са Ђоковићем. Шалу на страну, имам жељу и стрпљење за све што долази и мислим да можемо да направимо велике ствари. Звезда у Србији доминира, али морамо да наставимо и у том смеру, такође победе у вечитом дербију су важне, али за мене је кључ да направимо добар тим за групну фазу Лиге шампиона. Мислим да то можемо, за мене ће то бити други пут да водим клуб на том нивоу, тако да сам упознат са свим што ме чека. Мој и Звездин ДНК је исти, можемо много, можемо да направимо добре резултате на овом нивоу. Срећан сам што сам овде и спреман сам да радим – рекао је Бахар, који је представљен у друштву Звездана Терзића, Светозара Мијаиловића, Митра Мркеле, Владимира Петровића, Марка Марина и Марка Петровића.

Свестан је Бахар очекивања која долазе са Црвеном звездом.

– Знам где сам дошао и последњих неколико недеља сам заједно са менаџментом упознавао тим, те знам шта треба да поправимо како би подигли лествицу, јер сви имамо велика очекивања. Знам играче, тим, менталитет и радићемо веома предано да будемо још бољи. Да не верујем да ћу успети у Звезди, не бих ни дошао. Отишао сам из домовине после добрих резултата, али сам желео да направим искорак и верујем да то могу у Звезди. Морамо да постижемо нове успехе, а да би стигли до тога, потребан је рад. Резултат је важан, али прави начин рада води до тога. Лично, верујем у то и ако се повежемо сви како треба, будемо мудри и паметни, биће резултата. Спреман сам да радим напорно са својим стручним штабом. Могу да обећам да ћемо се увек трудити да победимо, без обзира на то да ли смо фаворити или аутсајдери. У фудбалу је све могуће, свако може да победи сваког. Мени је битно и да навијачи буду задовољни, да играмо атрактивно, али треба да будемо и паметни, дакле да се фокусирамо и на одбрану. То је формула за успех.

Бахар искључиво говори о будућности.

– Нећу да причам сад како је било пре, окренут сам ка будућности. Знам шта треба да променимо, какве играче желимо да доведемо, мислим да можемо да играмо добро у Суперлиги и Европи.

Не жели Бахар да апострофира које играче у тиму жели по сваку цену да задржи.

– Нећу да причам о именима, али знам играче, какви ми требају. Неки ће такође бити са репрезентацијама, али морамо да се снађемо и без тога, имамо довољно играча.

Из Макабија неће доводити играче, обећао је челницима клуба из Хаифе.

– Обећао сам људима из Макабија да нећемо доводити њихове играче. Ако будем желео неког бившег фудбалера Макабија, разговараћу са господином Терзићем око тога, нећу јавно говорити о именима.

Зна Бахар тачно где је дошао.

– Свестан сам очекивања и да ћемо у лиги играти против екипа које стоје дефанзивно, те да је потребно наћи решење за то. Свестан сам тога, али у Изреалу је било слично, није то ништа ново за мене. Што се тиче терена, мења се трава, и биће то добро за нас. Разговарао сам ас Планићем, бившим фудбалером Звезде, али не само с њим, са још много људи који познају дешавања у Србији. Причали смо о клубу, менталитету, притиску и очекиванима, тако да сам упознат са Звездом.

Причао је и са Милојевићем, за кога има само речи хвале.

– Пре два дана сам га упознао и одличан је човек. Направио је велику ствар са Звездом, освојио дуплу круну и честитам му. Са Станковићем нисам имао прилику да разговарам сада, јесам када смо играли прошлог лета.

Открио је да је одмах препознао жељу и клуба, али и своју да дође у Звезду.

– Разговарали смо два пута. Први пут је било пред важну утакмицу за Макаби, и требало ми је да 10 дана будем фокусиран на клуб, те смо се договорили да се сачека мало, иако сам већ и тада знао да ћу доћи. Није ми било лако да напустим земљу и клуб, али сам свестан да је ово био прави тренутак за то. Други пут кад смо разговарали, склопили смо договор.

Бахар са собом доводи и стручни штаб.

– Није ту цео стручни штаб, то морам да истакнем. Помоћни тренер је сад у Израелу, и он је више тренер, док сам ја менаџер, с њим причам о свему. О тренеру голмана сви знате, писало се о томе да ради на прекидима. Такође, психолог ће повремено долазити из Израела да помогне, али ћемо бити константно у комуникацији. Свакако, важан ми је стручни штаб, не бих могао да радим без њих.

Цени Пешићеве квалитете, али о играчима ће причати искључиво интерно.

Знам га веома добро, постизао је голове у Израелу, прецизан је био и против Макабија у квалификацијама. Добар је играч, али не бих детаљисао. Такве приче остављам интерно – подвукао је Бахар, те се прешло на фотографисање са шалом.

The post Барак Бахар представљен на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Aca LJotic мај 29, 2023 at 21:37

Dobrodosao u Crvenu Zvezdu da proslavis mnogo trofeja sa Fudbakskim Klubom Crvena Zvezda i u Evropi da se odlicno pokazes.

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 29, 2023 at 16:54

TREBA NAM 16 IGRAČA ZA PRVU POSTAVU ALI RANGA KAMPACA,A TO NEKI STAMENIĆ,OLAJINKA I TA BORANIJA JE CIRKUS I BIĆEMO SPRDNJA U LŠ ..SAMO ĆE DA SLUZIMO ZA 7+

Reply

Leave a Comment