Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Војводина 2:1 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су победили Војводину резултатом 2:1 у оквиру петог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Мрежу ривала начео је Осман Букари после додавања Александра Катаија, а тријумф је у последњим секундама утакмице фантастичним ударцем донео Кингс Кангва.

Црвена звезда – Војводина 2:1 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 8258.

Судија: Дејан Трифковић.

Жути картон: Виго (Црвена звезда).

Стрелци: Букари у 9. и Кангва у 90. минуту за Црвену звезду, а Барај у 57. минуту за Војводину.

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Спајић (од 46. Милуновић), Родић (од 46. Азаров), Мијаиловић (од 56. Кангва), Канга, Катаи, Букари, Митровић (од 70. Пешић), Ракоњац (од 56. Мијатовић).

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Милуновић, Лековић, Азаров, Срнић, Кангва, Иванић, Пруцев, Мијатовић, Пешић.

Војводина: Царевић, Лазаревић, Витас, Јеличић (од 46. Богдановић), Антонијевић, Траоре, Топић, Милосављевић (од 46. Чумић), Кабић (од 56. Барај, од 62. В. Симић), Зукић, Милошевић (од 69. Николић).

Резерве: Н. Симић, Барај, Богдановић, Буснић, Чумић, Љубисављевић, Малбашић, Милетић, Николич, Симић, Вукчевић.

Претила је Звезда у два наврата од старта меча ударцима са дистанце, и био је утисак да су управо ту, изабраници Милоша Милојевића нашли слабу тачку гостију. Наиме, прво је Митровић у четвртом минуту гађао у Царевића, да би Ракоњац нешто касније шутирао тик поред стативе, али све је то била увертира за још једну мајсторију Османа Букарија. Наиме, играо се девети минут када је Звезда извела одличну контру, а Катаи упослио брзоногог Гањанина који се извукао на десну страну, наместио на “јачу” ногу и “поцепао” Царевићеву мрежу.

Поново је Звезда гађала са дистанце и то преко Канге, који је специјалиста за такве ситуације, премда је у 17. минуту шутирао преко пречке. Успешнији у дуелу између Букарија и Царевића, у 21. минуту био је голман Војводине, који је након неколико дриблинга одбранио ударац изузетно расположеног Гањанина. До краја полувремена је опао ритам, али је Звезда суверено доминирала на терену кроз посед, иако је Катаи могао у 45. минуту да удвостручи предност, али је шутирао по земљи у Царевића.

Милојевић је направио две измене на полувремену, па су се у игри нашли Милуновић и Азаров уместо Спајића и Родића. У главној улози се потом нашао Ракоњац који је сјајним кретањем ушао у две прилике, где је у првој гађао преко гола, а у другој се истакао Царевић, али се убрзо црногорски центарфор нашао ван игре, као и Мијаиловић, а ушли су Кангва и Мијатовић. Помало неочекивано, гости су дошли до изједначења када је у 57. минуту Барај погодио главом, тик по уласку у игру.

Мало је фалило да Букари искористи кикс Царевића ком је испала лопта при интервенцији, али се исправио голман Војводине у 66. минуту и одбранио ударац. Убацио је Милојевић потом још једног нападача у игру, па се Пешић нашао на терену уместо Митровића, а умало је дефанзивац – Ераковић првенцем довео Звезду до вођства, али се статива у 70. минуту спречила да до тога и дође. Шансу је имао и Азаров у 74. минуту, али је погодио спољни део мреже. Разоран ударац је демонстрирао млади Мијатовић у 84. минуту када се Царевић поново истакао интервенцијом и послао лопту у корнер, а упорност се Звезди исплатила у надокнади. Захватио је Кингс Кангва лопту у последњим секундама утакмице и са ивице казненог простора сјајно погодио и донео три бода нашем тиму.

The post Црвена звезда – Војводина 2:1 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мај 14, 2023 at 14:52

NAJVEĆI UTISAK JE IPAK STADION I TRAVA NA TUFNICE..TAKVA JE I UPRAVA I 35 CEPANICA OD IGRAČA I TRENERA

Reply

Leave a Comment